Last news in Fakti
21 Февруари, 2022 7584

Кой пречи на влизането на България в Шенген?


  • Кирил Петков премиер Проблемът е, че през годините доста от нещата, които сме обещавала, сме ги лъгали и сега ни нямат доверие. Те подават ръка, но ние сега трябва да направим едно ново ниво на доверие. Всички знаем приказката за лъжливото овчарче. Сега е важно да покажем, че новото български правителство прави това, което обещава.
  • Даниел Митов депутат от ГЕРБ Истината е, че България е изпълнила критериите за членство в Шенгенското пространство. Правителствата до момента са бранили тази позиция. Има няколко вече призива и от ЕП, както и решение на ЕК, с които се призовава Съветът на ЕС да вземе решение за включване на България в Шенген. България е изпълнила критериите и няма как всички тези институции ЕП, ЕК и останалите държави-членки на Шенгенското пространство, всичките едновременно да бъдат излъгани.

    656 гласа
    76%
    24%
    202 гласа

Коментари

  • 1 Последния Софиянец

    37 16 Отговор
    И от мен един глас за Кирчо естествено. Ако Шенген не ни приемат, поне няма да имаме граничен контрол с Канада
  • 2 наблюдател

    74 20 Отговор
    А бре, Митов, като сме изпълнили всички критерии, що не сме в Шенген, бре? Много прост въпрос.

    Коментиран от #4, #15, #18

  • 3 Анонимус

    68 32 Отговор
    Никакъв Шенген!Даже далеч от ЕС трябва да стоим.Тази пошла организация е всичко друго,но не и полезна за България!Ето ви едни пари,но правите каквото ви кажем,нале,Кире?

    Коментиран от #11, #26

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Българин

    33 24 Отговор
    Кире Петковски,няма ли да събере едно нормално изречение,най-сетне?
  • 6 ГОСТ

    47 3 Отговор
    Каква е тази некъдърност в тези журналисти ,толкова грешки в правописа няма в 1ви клас.
    Колкото до Шенген май лъжливото овчарче се казва ЕС .

  • 7 zazaza

    28 17 Отговор
    Затворете му устата на Кирчо, че с всяко изказване се олива
  • 8 Друга гледна точка

    27 9 Отговор
    Влизането в Шенген по принцип означава достъп до елитарен клуб, където има свободно движение на хора, стоки и капитали. Това е зона с близо 420 милиона души население. Повече туристи, повече стоки, транспортирани с тирове, преминаващи безпрепятствено граници без контрол. Така беше докато Меркел не превърна Европа в убежище на мигранти и повечето държави възстановиха граничния си контрол. Отделно коронавируса утрепа туристическата и авиоиндустрията. За нашите престъпници не е полезно България да е в Шенген, понеже може да се извършва търсене в бази данни за хора, тяхна биометрия, крадени автомобили, престъпления в реално време. От друга страна доста държави от Шенген не ни искат, понеже ако имаме достъп до техните бази данни, вероятно ще има теч на информация към трети държави и лица.
  • 9 NNN

    22 11 Отговор
    Чудно ми е дали Дани си дава сметка колко несериозно звучи - уж всички критерии са изпълнени ама няма Шенген, ама не е и ясно защо не ни приемат:)))

    Коментиран от #23

  • 10 Комон Сенс

    15 4 Отговор
    Факти са се изгаврили с Митов като са го турили в червения сектор :)
    Голям майтап.
  • 11 Екстра дай тон за песен😂😂😂

    12 16 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимус":

    Запали спестяванията си в евро и долари 😂😂😂продаи къщата си и парите също запали и заминавай за русията там ше ти е най добре далеч от гнилия запад😂😂😂

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 дам

    22 2 Отговор
    Поради една причина не сме в шенген и тя е е нидерландия.
    Същата тази нидерландия която ни поучава да не пречим на северна македония , защото били изпълнили нужното да започнат преговори.
    И ако нас ни натискат и кирчо вече е клекнал, то нидерландия никой не ги закача, че 10 години не искат Румъния и България в шенген.
  • 14 Прах в очите!

    13 2 Отговор
    Истината е, че западните държави нямат изгода от евентуалното ни приемане в Шенген!!!

    Техните граници са си отворени и гражданите им пътуват свободно. Камионите им си пътуват без да се редят на опашки по 2 дни и икономиките им не страдат от това.

    От друга страна, при неприемането ни в Шенген, западните държави си остават допънително защитени от бежанци и контрабандни стоки.
  • 15 любител

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    и много прост отговор защото до сега управляваше крадливото нагло и мафиотско племе герб.
  • 16 ИВАН

    8 3 Отговор
    Ето две човечета, за които - първа радост е да се наричат българи - вземи единия .... България ще прокопса с кирчовци-тарикати и къдрави сюта
  • 17 ЦарВул

    6 8 Отговор
    ПростоКиро отново прехвърля болката от болната глава на здравата!!абе к,во да кай човек все шъ сбърка и ще го изтрият!!Ама он си знае:АЗ НЕСЪМ!!ДРУГИТЕ СА ВИНОВНИ!!ДА ДЕ!АМА АКО ПИТАШ НАРОДА НИКЙОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА ВЛИЗА В ШЕНГЕН ЗАЩОТО ЩЕ ГО ОТНЕСЕМ КАТО БРЪМБАР СЛАМКА!!ПЪК И К,ВО НИ Е СЕГА?СВОБОДНО ПРИДВИЖВАНЕ НА РС В ЕС,СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА СТОКИ И РАЗПАЛЩАНИЯ,САМО,ЧЕ ТРЕБЕ ДА СЕ ВЗЕМЕ И НЕЩИЧКО ОТ НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ-АВАНТАТА СИ Е ЧИСТА ПЕЧАЛБА!Ще ми се "дуругаря"ПРОСТОКИРО"ДА МИ ОТГОВОРИ НА СЛЕДНИО ВЪПРОС:К,ВО ШЪ СТАНЕ С ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ КАТО СЕ ОБЪРНЕ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ В ЕВРО!Аз като по прост/не глупав или простак/ завършил във ВФСИ"Д.А.Ценов"Свищов ще поскажа отговора:ДВЕ КЪМ ЕДНО,НО ЦЕНИТЕ ВЕЧЕ ЩЕ СА В ЕВРО/ПАК СЪЩИТЕ КАТО РАЗМЕР/А НЕ В ЛЕВА!Питам също:ЗАЩО НАШИЯТ ЛЕВ Е СТАБИЛЕН ВСЕ ОЩЕ?Отговор:ЗАЩОТО ПРОСТОКИРЧО ЯВНО НЕ ЗНАЕ ИЛИ СЕ ПРАВИ,ЧЕ НЕ ЗНАЕ,ЧЕ СМЕ ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД!!Т,ВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО МИНКЕ/ПРОСТОКИРЧО/!!ЗА УМНИТЕ И УЧИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ТОЛКОЗ!!ЗА ОСТАНАЛИТЕ ВКЛ.И ХАРВАРДЦИТЕ-НОУ КОМЕНТ!!

    Коментиран от #24, #25

  • 18 фАНТОМасс

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Твоят ПРОСТ въпрос е по-ПРОСТ и от Митов даже ! Но все пак той е от една партия , която неин фен я нарече благозвучно - ШАЙКА !
  • 19 9642

    7 4 Отговор
    Много неграмотни коментари на хора, които не правят разлика между Шенген и ЕС ???
    Бг и Ром и сега са членове на Шенгенката ИС и обменят данни с всички държави. Не сме пълнправни членве на Шенген, заради ГАДНЯРИ като Нидерландия, които искат да сме буфер пред Турция и те да правят втори филтър на всички пристигащи по въздух от българия и Румъния в ЕС. Не ни признават и визите, които издаваме за влизане в БГ да важат за целия ЕС (политически). Иначе е напълно вярно твърдението, че още през 2011год. сме изпълнили всички технически критерии за членство в Шенген (и Граничен контрол и Визи и ел. паспорти). Десет години ни политически ни отказват пълноправно членство, че не сме се преборили с корупцията ???
  • 20 Лъжливото овчарче

    9 6 Отговор
    е на първо място Бойко банкянски и неговите авери от Герб. Те обилно хранеха продажен журналистически слугинаж, който ежедневно ги славеше и пропагандираше и сега лъсна истината.

    Коментиран от #21

  • 21 Дългият

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "Лъжливото овчарче":

    Един много активен пропагандатор на гербрските легенди за Бойко напоследък е Митов.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 Българка

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "NNN":

    Не е лошо да видиш защо не ни приемат. Първото и единствено условие е всички членове да ни приемат. Не е важно, че сме изпълнили условията, важно е на коя страна сме. Макар и "обединена", Европа си е разделена на сфери на влияние. Ние се държахме твърдо с Германия, но има и винаги е имало боричкане на Гервания с Франция и приятелите им Холандия. В момента ни спира само ветото на Холандия. Да излезеш и да говориш пред ЕС че сме лъгали, си е автогол и недържавническо поведение.
  • 24 Незнаещ

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "ЦарВул":

    Защо не пиеш една ракия за здраве и късмет на Баце?
  • 25 Тото 1 и Тото 2

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "ЦарВул":

    Не си ли спомняш бившият Вожд от Банкя , как години наред се оплакваше как другите са му виновни ? То не бяха комунистите , Първанов , Орешарски , Станишев , Доган / макар , че после той стана ортак с него и изведнъж спря за го споменава / !

  • 26 ФАКТ

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимус":

    ...колега ако бягаме далече от Европа..и от ПАРИТЕ в частност..както каза ти..дават ни някакви пари..тези някакви пари са милиарди..,,ПАРИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОИТО НИЕ СЪЩЕСТВУВАМЕ КАТО ДЪРЖАВА..В МОМЕНТА В КОЙТО НИЕ ИЗБЯГАМЕ ОТ ЕВРОПА ОЩЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ЩЕ ОБЯВИМ ФАЛИТ....МИСЛЯ ЧЕ ТОВА ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА ТИ Е СТАНАЛО ЯСНО...И ДРУГОТО КОЕТО Е...КАКВО ОЗНАЧАВА ДА ИЗБЯГАМЕ ОТ ЕВРОПА....НИЕ СМЕ В ЕВРОПА..ТИ КЪДЕ ИСКАШ ДА ОТИДЕШ..В АЗИЯ ЛИ..ИЛИ АВСТРАЛИЯ..АМЕРИКА..КЪДЕ..МИСЛИШ ДА СИ ПРЕМЕСТИМ ДЪРЖАВАТА..Я НИ КАЖИ КЪДЕ ИСКАШ ДА СИ ПРЕМЕСТИМ ГРАНИЦИТЕ..ДА ТИ Е ИЗГОДНО НА ТЕБ....ЗАЩОТО АКО ОЩЕ НЕ ЗНАЕШ..И АКО НЕ СИ НАЯСНО НИЕ СМЕ В ЕВРОПА..БЪЛГАРИЯ РУМЪНИЯ ФРАНЦИЯ ГЕРМАНИЯ ...И Т.Н..ВСИЧКИ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА В ЕВРОПА..НЯМА КАК ДА ОТИДАТ В АВСТРАЛИЯ..ОСВЕН ТОВА ДА БЪДЕМ ПРИЕТИ В ШЕНГЕН СИ Е НАПЪЛНО НОРМАЛНО..И НЯМА НИЩО ЛОШО..СЕГА АКО НА ТЕБ НЕЩО ТИ ПРЕЧИ ЕВРОПА...ОК..НО ИМАЙ ПРЕДВИД ЧЕ ЕДНА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ..ДА НЕ КАЖА ПОНЕ ЕДНО 20 ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ СИ ИЗКАРВАТ ПРЕХРАНАТА ИМЕННО В ЕВРОПА..АКО НЕ Е ТАЗИ ЕВРОПА..1/3 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НИ БУКВАЛНО НЯМА НИТО КАКВО ДА РАБОТИ НИТО КАКВО ДА ЯДЕ...ТАКА ЧЕ КОГАТО ПИШЕШ НЯКАКВИ ГЛУПОСТИ НЕ Е ЗЛЕ ПРЕДИ ТОВА ДА ПОМИСЛИШ НАД ГЛУПОСТИТЕ КОИТО ПИШЕШ..СЕГА ТИ МОЖЕ ДА СИ МРАЗИШ ЕВРОПА..НО ЗА ТОВА СЕ ОПЛАЧИ НА ХАН АСПАРУХ..ТОЙ Е СЪЗДАЛ ДЪРЖАВАТА НИ ТУК..В ЕВРОПА..А НЕ В АФРИКА..:)
  • 27 Продължаваме Промяната

    4 2 Отговор
    ПП пречи те пречат на развитието на България промяната не е в правилната посока .... кражбите им са неизмерими вече ,,,, обраха държавата това ли е промяната ?
  • 28 Таки Брашнаров

    2 1 Отговор
    Дали Боко праска и Даниел Митов ?
  • 29 Мемфис

    2 2 Отговор
    Прави ли ви впечатление, колко хора са гласували за К.Петков в анкетата и какви са оценките в коментарите?
    В този сайт оценките на коментарите се МАНИПУЛИРАТ ПЕРМАНЕНТНО и имам чувството че става от хора в сайта. Ако не е така, “ опазете” коментарите от фалшифициране. Това е отвратително и язък за положителната насока в която се променя сайта.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор

  • 31 617 национални предатели

    1 1 Отговор
    соросоиди са гласували за националния предател соросоида Кирчо Папура! Но тъй като нямат аргументи за това извън националното си предателство няма и 6 смислени коментара от тяхна страна. Знаят че защитават антибългарска позиция и затова не излагат пряко мнението си. Само няколко антиГЕРБ поръвни!
  • 32 режисьор

    1 1 Отговор
    България е изпълнила всички условия за влизане в Шенген поставени от ЕС, ЕК и ЕП, всички държави са дали положително становище, само единствено Холандия е против, напълно необосновано. Като се замисли човек няма никакви причини за това освен, една стара вражда с 800 годишна история. Единственото за което холандците имат да ни връщат е оная история на Калоян с Балдуин. Тогава победата ни над латините при Одрин е засегнала най-много холандците, тъй като техният "латински" император Балдуин е всъщност Фландърски, т.е. от Фландрия, която е провинция не на Франция, както си мисли невежета простота, а на Холандия -.Нидерландия. Малко е дребнаво, но за друго нито аз нито някой друг не се сеща!
  • 33 гост105

    0 1 Отговор
    след като сте толкова големи демократи защо не направите един референдум по въпроса ?

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта