Last news in Fakti
03 Март, 2022 15502

Кой лъже - Русия или Украйна?


  • Украйна Министерство на отбраната От началото на руската инвазия в Украйна са убити 7000 руски войници
  • Русия Министерство на отбраната От началото на специалната операция в Украйна Русия е загубила 500 войници

    693 гласа
    32%
    68%
    1460 гласа

Коментари

  • 1 Ясно е кой

    128 252 Отговор
    Руснаците имат всички причини да лъжат..разходката до Украйна се оказа особено приятна

    Коментиран от #6, #30, #40, #42, #43

  • 2 КОЙТО Е БЛОКИРАЛ РУСКОЕЗИЧНИЯ

    252 45 Отговор
    ИНТЕРНЕТ ЛЪЖЕ И ИМА НАГЛОСТТА ПРИ ТОВА ДА ГОВОРИ!

    Коментиран от #14

  • 3 Primo

    203 44 Отговор
    Умници, какво лошо сте видели от украинците или руснаците, че заемате страна в конфликта?
    Като гледам колко много народ са заели страна, заслужаваме си съдбата.

    Коментиран от #8

  • 4 Бандеровецът зеленски

    259 62 Отговор
    не е Украйна. Кой разполага установките за залпов огън град и друга далекобойна техника в селищата, и използва населението като щит? Почеркът на фащ. Това го правеха ислямистите в Сирия и Ирак под ръководството на амерски инструктури. Как и с помощта но кого дойде хунтата на власт Украйна?

    Коментиран от #10, #26

  • 5 укрите лъжат

    107 35 Отговор
    като фашист от България че не е имало фашистко робство и след това освобождение
  • 6 Оооооооо, дежурният трол

    33 41 Отговор

    До коментар #1 от "Ясно е кой":

    реагира първи. И както винаги с празни, глупави клишета.

  • 7 Как да направим съпоставка като?

    155 31 Отговор
    Сте спрели RT и Руските медии а? Оттам нататъка кой е лъжеца и фашиста е пределно ясно за всеки!

    Коментиран от #46

  • 8 Студопор

    25 9 Отговор

    До коментар #3 от "Primo":

    Само твоя коментар е адекватен до момента.
  • 9 НАТОВСКИТЕ ЛЪЖЦИ И

    134 33 Отговор
    Военни престъпници затворили Руските Медии лъжат - това им е "свободата на словото" на тази бандитска шайка от измамници!
  • 10 АУУУУУ

    23 30 Отговор

    До коментар #4 от "Бандеровецът зеленски":

    САЩ стрелят в Украйна с установки за залпов огън..... ТИ ДНЕС ИЗПИ ЛИ СИ ХАПЧЕТАТА 🤪🤪🤪

    Коментиран от #36

  • 11 123

    102 21 Отговор
    Лъжат и двете страни. Обаче укрите се оливат тотално. Според приказките на УНИАН, Русия вече е останала без техника и войска и моли за помощ. Оня ден бяха писали, че са минали в настъпление. За лъжите на тема мирно население даже няма смисъл да задавате въпроса.

    Коментиран от #34, #39

  • 12 Българин

    160 33 Отговор
    Защо никой не писа че украинската армия беше дислоцирана срещу Луганск и Донбас. И още си е там , не можаха да я изтеглят към Киев. Че украинската армия бомби цяла седмица двете републики което накара Путин да ги признае. Че украинците бяха тия които искаха войната. Сега изкараха Русия агресор - което си беше целта на цялата тая история подклаждана от западняците.
  • 13 АБЕ ТО И ЗА БАЙ ДЪН КАЗВАХТЕ,ЧЕ ЛЪЖЕ ЗА

    24 60 Отговор
    АГРЕСОРИТЕ ОКУПАТОРИТЕ ПСИХОПАТА 💀Р💥СИЯ ,А СЕГА СЕ ТЮХКАТЕ☝
  • 14 kkk

    99 16 Отговор

    До коментар #2 от "КОЙТО Е БЛОКИРАЛ РУСКОЕЗИЧНИЯ":

    Щом се стигна до там да се блокират В ЦЯЛА ЕВРОПА поне 15 канала в ютуб (освен ТВ каналите) само щото показват реалността в Оср аина има ли смисъл още да обсъждаме кой лъже? Господарите винаги се стараят за затворят устата на хората които казват истината- едно време са ги убивали, после у пандиза ги пращаха, сега просто им блокират медийното присъствие...

    Но пък ми стана приятно, че поне 50 човека които бяха аполитични ми звъняха да питат "Какво стана с тея канали бе, искаме да чуем и другата гледна точка- как да стане?"- явно хората не са толкова заспали и смотани. Да живее VPN-a... Особено пък този дето е БЕЗПЛАТЕН и ми дава руско ИП- цензурата на либерастите не работи...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Паисий е жив

    70 12 Отговор
    Аз съм семпъл човек, не толкова умен като управляващите. Вероятно отстъпвам по интелект на видните капацитети - Боко, Нинчето, Десито Атанасова, ТКП, Славчо, Кирчо и Кокококорчо, да не говорим за Възраждане, но започвам да подозирам, че Факти е про-запдна медия.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 Герги

    22 47 Отговор

    До коментар #16 от "Паисий е жив":

    Ако пишеха промитите съобщения от Русия сигурно щеше да мълчиш,нали....Те заблуждават цяла Русия с дезинформация и ти искаш да им хванеш вяра...Ориентирай се навреме....
  • 19 Стелт

    26 50 Отговор
    Тук е пълно с ушанки .

    Коментиран от #35

  • 20 ZZZZ

    38 4 Отговор
    Модераторe, вафлист такъв. Защо веднага ми блокираш коментарите. Нали живеем в демократичен свят.
  • 21 6A13TT

    20 1 Отговор
    Само да поясня, че анкетата е подвеждаща - ако сте за Русия, цъкате за Украйна и обратно. :)
  • 22 Отряд1

    36 0 Отговор
    Най- много се лъже по време на война!
  • 23 НОМЕР2

    17 35 Отговор
    Е, то бяха само учения...Само HeHopмaлник, oлигo%peН би вярвал на Русия!
  • 24 спокойно

    28 0 Отговор
    И двете страни лъжат.
    Колко точно може би е по-правилен въпрос.
    Първото нещо което умира на война е истината.
    Историята се пише от победителите.
    Който иска да разбере логиката на събията трябва да анализира всички страни от даден конфликт.
  • 25 Aлфа Bълкът

    13 38 Отговор
    ГЕШЕВ СЕГА Е МОМЕНТА ДА ИЗЛОВИШ РУСОФИЛСКИТЕ МИШКИ ПО IP!
  • 26 Войникът 🇧🇬

    32 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бандеровецът зеленски":

    Без страна по конфликта! Лъжат и едните и другите и третите! Всички на равно са виновни за кръвопролитията в Украйна! Да вземем на първо място САЩ/НАТО,ЕС/. ,защото пляскат с ръце на човек като Зеленски! Украйна- Зеленски и командването на укр.армия ,не трябваше да допуска да се раздават оръжия на калпак и след това тези въоръжени хора да се оставят без контрол и тактика да стрелят,защото именно те в голяма степен предизвикват смъртта на жени и деца! Без тактика и реална преценка от стрелеца за това от къде да стреля и къде да се прикрие за да не предизвика той самият смъртта на жени и деца вследствие от подпомагащ противников ракетен удар! Русия- още преди агресията в Украйна можеше да наложи санкций,без да се навлиза с оръжие! Щом се видя ,че Зеленски въоръжава не годни тактически хора от населението,то трябваше Путин да истегли Руската армия около градовете за да даде време ,ултиматум и насаждане в главите на всички,че реално със това раздаване на оръжие на народа и безразборното стреляне ,ще доведе до много косвени цивилни жертви ,които не воюват ,а се укриват! Та мисля си Аз ,ако реално трябва да вземем страна ,то хуманно не трябва да е нито към първите,нито към вторите,нито към третите! Ако има господ нека да пази света,защото всичките силни за деня разочароващо са загубили всякакви човешки ценности ! Бъдете здрави всички !
  • 27 истината

    33 5 Отговор
    Преценката кой е крив и кой е прав в един конфликт е сходна с тази, която прави съда. Изслушва едната страна и нейните свидетели, после изслушва другата страна и нейните свидетели. После се прави анализ на твърденията и доказателствата и се взема решение кой лъже и кой говори истината. Ние слушаме само едната страна, при това тя е доста истерична и склонна да нарича с крайни квалификации другата страна. Ако едната страна спира достъпа до твърденията и доказателствата на другата страна, значи има от какво да се притеснява. Аз не знамРусия да е забранила на своите граждани достъпа до чуждите медии. Въз основа на фактите аз решавам, че запада лъже и дезинформира, а уж правото на информация беше евроатлантическа ценност.
  • 28 ДжафДжаф

    43 7 Отговор
    Всъщност украинският генерален щаб не лъже. Те просто не знаят какво става, като не им остава нищо друго освен да тиражират фейкове. Спомнете си! Зеленски обявява 14 геройски загинали граничари на остров в Черно море, оказали видите ли яростна съпротива на агресора! На другият ден руснаците показват 82-ма доброволно предали се в плен без никаква съпротива украински военнослужеще! Най-куриозното в цялата история, е че Главнокомандващия Зеленски, дори не е бил на ясно, че на острова освен 14 граничари са се намирали и 68 украински десатчици! От там насетне коментарите са излишни! Радио Ереван е къде къде по обективно от укронацистите!
  • 29 ами

    42 7 Отговор
    Загуби мирът, загубихме че сме човеци. Загуби човечеството. Но руските ни братя се бият срещу чумата на бандера фашистите. Не искаха война, надяваха се 8 г. на Германия и Франция да помогнат мирно да се реши проблема и бяха излъгани. Тръгнаха да се разправят с тази змия докато е още по малка и в случая са миролюбци. А който както иска така да лъже, ние ги знаем демократите как лъжат. На гърба си сме го изпитали. Кой загуби?
  • 30 браво бе

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ясно е кой":

    от къде си информиран !спряха ни всички руски канали дори и тоя специализирания за лов и риболов нашите са много пристрастни нали сме натовци и сме ..имаисвобода на медиите и словото, гледам немски канали и дори техни висше стоящи политици се изказват негативно за зеленски и украинската политика на сащ преди войната ,сащ имали интерес да са на 150км от русия отдавна това е все едно русия да има бази на 150км. от вашингтон, дори питат как русия били агресори след като са подчинили цяла европа след 45година и са се били трайно настанили се в германия но абсолютно доброволно са отстъпили всичко,
    а победителят е можел да бъде и до днес с абсолютно постигнато надмощие при смазването на фашизма в европа от ламанша до японско море и това е изказване на немски виден политик при това жена а не на нашия премиер ние сме информационно затъмнени поне виж във феиса какви клипове има от немската им телевизия с руски превод и може да разбереш доста за някои истини
  • 31 Хитлер

    26 3 Отговор
    Истината винаги е някъде посредата.Кой ни лъже най-често? Новините са най-голямата манипулация в света там винаги се показва само едната гледна точка.Същото беше и с COVID-19.Аз също не одобрявам това ,което прави Русия ,но от друга гледна точка до някъде са прави влизането на Украйна в НАТО е равносилно на разрешение на САЩ да си разполагат военни обстановки близо до границата с Русия.Всички знаят какви са отношенията между тези две страни.На Путин не му допада идеята САЩ да са на входната им врата за към Европа и съвсем нормално.Ако на българо-турската граница Ер Доган разположи военни обстановки каква щеше да е нашата реакция (ако имахме армия разбира се). В крайна сметка извода е че заради САЩ Украйна ще обере пешкира.
  • 32 Българка

    23 2 Отговор
    От това което съм чела и гледала и сама мога да стигна до извода, а именно и дваете държави лъжат. Няма по-лъжеща и по-малко лъжеща. Дезимформацията и популизма са оръжия добре прилагани още през ВСВ.Изводите може да си ги направи всеки. Според мен очакванията на всички, бяха твърде оптимистични, но ден 8, показва, че истината е по средата. Путин си мислеше, че за няколко дни ще приключи, не стана. Зеленски си мислеше, че НАТО ще гопдкрепи, не стана. Сега ситуацията е патова. От една страна, ако Путин спре, ще го сметната за загубил и политически е нула в Русия, от друга жертвите и от двете страни растат и света все по-трудно би преглътнал каквото и да е решение с Путин. Във близките дни, очакваме опит за ликвидиране на Зеленски и военен преврат в украинските редици (това с подмолната дейноста на КГБ). Войната ще спре, ще се направят взаимни отстъпки, ще се подпишат договори и ще има опит за стабилизиране на ситуацията.. До няколко месеца, санкциите срещу Русия ще бъде намерен начин да се заобикалят и ситуацията ще се замрази. Жалко за Зеленски, но за да живее е най-добре да отиде някъде далече. Света ще го жертва, за да продължи бизнеса., поне аз така си мисля, може и да стане по различно, ама със сигурност другите начини няма да ни харесат, на никой няма да харесат.
  • 33 Рамзан Кадиров

    22 7 Отговор
    Юдеите от Кравария са основните подстрекатели и виновници за това. Виновен е и Путин , затова , че допусна тези мръсници заедно с юдео- украинците , които се продадоха и предадоха и народа си да си разиграват мръсните игрички. Както винаги ще страдат обикновените хора. Господ ще накаже рано или късно тези уроди...
  • 34 Jacques Yves Moineau

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "123":

    Че лъжат и двете страни, няма спор по този въпрос. Обаче и че Руската армия е ВЪВ Украйна, а не обратното, също няма спор. Информационната война е част от цялото.
  • 35 АМИ ДОБРЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Стелт":

    ама и ти ли си в това число, а...
  • 36 Незавършил

    14 4 Отговор

    До коментар #10 от "АУУУУУ":

    А ти къде го прочете, че САЩ стрелят в Украйна, май ти не си си изпил хапчетата.
  • 37 иврупеица

    16 3 Отговор
    Оставете какво ви пеят Русия и Украйна ,а питайте хилядите майки останали без синове и лъгани,че синовете им са живи,но скоро ще разберат истината
  • 38 Ники

    21 9 Отговор
    Много ясно украйнците лъжат ако не пазеше Русия мирните граждани отдавна да ги е превзела .
  • 39 паразит

    11 7 Отговор

    До коментар #11 от "123":

    Прав си ,то тия разрушения са от Сирия ,дето ги дават!Да ти имам ленинския мозАк
  • 40 дойче веле

    15 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ясно е кой":

    спри да гледаш само бг канали дето промиват мозъци и политиците ни имат тотална амнезия защото така им е разпоредено има малко предисловие още преди 8 години отправени към сащ и украина и бяха многократно предупределени за несъгласие на краварско присъстви и в украина с ракетни бази
  • 41 Гочо

    15 8 Отговор
    Спомнете си 1986г...Чернобил,и си оформете мисълта в главата кой лъже.......И тогава властта пак беше в Кремъл....
  • 42 Някой може ли да каже:

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ясно е кой":

    Как ще бъдат върнати руските агресори от Украйна?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор

  • 45 гражданин

    18 6 Отговор
    Защо никой не се замисли как се чувстват хората,които живеят в Донбас.защо никой не им съчувства,че вече осем години ги бомбардират ссъ залпова артилерия,крупнокалибрени оръдия,"блуждаещи миномети" и т.н.?!Защо никой не се запита кой избива деца и старци,кой ги захвърля в масови гробове и избивайки местното рускоезично население крещи,че там рускоезични не са нужни,на украинците им е нужна само територията?! Защо никой не съжали стотиците хиляди,които бягат към Русия?!Защо никой не се запита какво правят в България "бежанци" от украйна с луксозни автомобили,мъже в цветуща възраст,след като Зеленски обяви мобилизация и забрани на мъже да напускат Украйна?! Защо никой не обърне внимание на фалшивите новини с кадри от стари холивудски филми,които описват апокалипсис след руската армия?!Защо никой не види как украински части носят на униформите си фашистки знаци(включително и президента им се снима с такава униформа),татуират си свастики,минират жилищни квартали,унищожават мостове,помпени станции,електропроводи,газопроводи,подстанции,стрелят по училища,детски градини и болници?!Май евроатлантическите,соросоиди,неолиберални фашизоидни соросоиди отново както винаги искат да грабят и унищожават безнаказано.Само,че този път здраво загазиха!!! Руската мечка се изправи и на фашисти не прощава,унищожава ги до крак! А скоро ще се събуди и Балканският ЛЪВ!!! България и Русия ВИНАГИ ще бъдат заедно,ние сме БРАТСКИ НАРОДИ!!!

    Коментиран от #47


  • 46 Там е

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Как да направим съпоставка като?":

    Засега вървят. Гледайте Время покажет. "1tv.com"
  • 47 Няма балкански

    15 0 Отговор

    До коментар #45 от "гражданин":

    лъв.Само скопена котка.
    От 110 хил. армия сме 10 хил. С любезното съдействие на СДС и Луджев.

    Коментиран от #50

  • 48 Пепи

    10 11 Отговор
    Руснаците мрът като мухи там. Но Русия никога не е обръщал внимание колко от войниците и ще измират.... Началото на края на Путин. Много тгъп излезе кгбисткия милиционер.
  • 49 Мартин

    6 10 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че масата хора в бг са прости и злобни човечета, неспособни дори да се опитат да помислят за нещата от живота. Русия се опасявала от разполагане на войски на НАТО в Украйна, а замисляли ли сте се, че Латвия и Естония са членки на НАТО??? Умопомрачени сте като другаря Путин.
    "Прост народ, слаба държава".
  • 50 Гражданин

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "Няма балкански":

    Сега е така,за жалост.Прав си.Но лъвът го има,ще ни има и ще пребъдем!
  • 51 Българин

    4 2 Отговор
    Слава на украинските храбри мъже, защитаващи родината си.
  • 52 фон4о

    1 1 Отговор
    Само да ви кажа, че хамериканците, сиреч НАТО, яко мятат оръжие на Украйна, ама искат "да спрат войната" .. Хахахахах каква смешка
  • 53 Пешо

    1 1 Отговор
    Колко да сме свободни - то една свобода - заклещили са ни от няколко посоки и ни пресират кой как може - САЩ , ЕС , Турция , Русия , сещате ли се за още някой? Всеки си налага политиката и волята, слага изгодни нему политици да ни управляват. та това ни е "свободата"...Като се добави и ниския ни стандарт на живот поради хроничното безпаричие май няма никаква свобода...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта