Last news in Fakti
09 Март, 2022 6793

"Другото лице" - подигравка или огледало


  • Иван Андонов председател на Общинския съвет в Кюстендил Това е една много сериозна подигравка към Майстора, към неговото творчество, бих казал и към ценностите и бита на българина, защото Майстора е една икона в изобразителното изкуство.
  • Михаил Вучков автор на проекта "Другите българки" Тази изложба започна да показва едно лице на нашето общество, което придоби за мен малко застрашителни параметри. Това официално означава, че българската администрация, т.е. държавата приема трансфобска реч.

    667 гласа
    94%
    6%
    41 гласа

Коментари

  • 1 пери

    112 2 Отговор
    Тоя младеж Михаил Вучков смята, че да не приемаш трансджендърите и да не ги харесваш, значело, че едва ли не ги мразиш като хора и не ги приемаш за такива. Първо, не можеш да харесваш всички и не е задължително, както и обратното - всички да те харесват и приемат. Второ, всеки да си живее както иска и да прави каквото иска, стига да НЕ пречи на останалите и да НЕ им досажда с напъните си да го харесват и премат. И трето, никой няма право да трупа пари и известност и да гради имидж на гърба на когото и да било, най-малкото на личност като Майстора, който няма как да защити набега върху творчеството си или да изрази мнение относно тая изложба и идеята зад нея.

    Коментиран от #4

  • 2 ТаУмВзе

    79 2 Отговор
    Пишман фотографчето, да приеме, че съм му Теглил такава трансфобска реч, че даже на мен не ми се верва, колко побеснех от тая Гавра!
  • 3 Ку-ку

    83 2 Отговор
    Първо, кастрирани мъже, натъпкани с женски хормони не стават жени и второ, не виждам защо различните трябва непрекъснато да се навират в очите на останалите по такъв провокативен начин.
    Това е техен избор как да живеят, мене те въобще не ме интересува какво ще си режат, присаждат и дупчат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 бахо

    38 2 Отговор
    Бе да го ... в транзистора тоя.
  • 6 бай иван въпрос

    35 2 Отговор
    как все повече се увеличават тия хора като не могат да раждат все повече и все по богати защото без парите те са едни обикновенни селски еди какъв

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Тони

    51 1 Отговор
    Ейй не налапаха се.. всякакви бездарници да експлоатират темата с пед..ругите. Готови са да популяризират и най-долните страсти само и само да вземат някой лев и да изпъкнат.
  • 9 Емил

    13 2 Отговор
    Средно през седем прераждания човек си сменя пола. Точно когато си 100% мъж се прераждаш в жена и обратно. Нормално е да не се чувстваш на място в първото такова прераждане! НО да се подадеш на миналото е деградация и затова в религиите хомосексуалиста се смята за греховен - не върви в пътя определен от Бог! И десет пъти да си смени пола, пак ще се преражда както е решено отгоре! "Който не върви след съдбата, тя го влачи"! (Сократ)
  • 10 Българка

    21 0 Отговор
    А, бре хора, тоя Вучков си прави реклама. Намерил е малко провокативен начин да рекламира творчеството си. Даването на гласност и споровете са точно това, ако не ви харесва или искате да не се разпространява подобна пошлост, просто не го коментирайте, не го отразянайте и не му обръщайте внимание. Липсата на скандал и внимание е убиеца на подобни съмнителни автори.
  • 11 дебела кратуна

    22 2 Отговор
    Точно заради този разврат избрах децата ми да растат в България, а не в западна европа, въпреки че имах този шанс. За съжаление след 1, 2 поколения наследниците ни ще бъдат с добре промита и смазана психика... На този свят му трябва сериозен рестарт от типа Содом и Гомор.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 Зарежи го тоя

    6 0 Отговор
    И той не знае кокъв е и кой е,... Обаче, мое мнение, това ако е свобода на словото,... не може всеки да бълва помия върху изявени творци, с нагласата за правотата на тъпизмите му
    Вината в случая е на медиите,...този търси самореклама на фона на един творец
  • 16 Кромуел

    5 0 Отговор
    Има три вида изкуство - изкуство, анти-изкуство и нулево изкуство. Това, което е на мода сега е нулево изкуство - каквото и да показва е все кръгла нула като на този мушмурок. Колкото до трансджендари, хомо- и пр. това е порок и грях, но най-вече самоунищожение.
  • 17 Holy Sh1t

    0 0 Отговор
    Този художник сигурно е силно спонсориран от БХК или Фондация Америка за България...Трябва да се прокарва джендърската идеология на макс. Жалко.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта