Last news in Fakti
11 Март, 2022 12542

Кой подкрепя корупцията в горските стопанства?


  • Александър Дунчев депутат от Продължаваме промяната Никой не знае кои са имената на директорите на Агенция по горите, които са сменени през последната една година. Това да криеш имената на всички кадрови промени какво е според вас? Това е отказ да имаш публичност и прозрачност. Каква работа имат партийни функционери в управлението на горите, където трябва да са професионалисти. Ощетени са един куп ловни стопанства и никой не застава зад това.
  • Станислав Балабанов депутат от Има такъв народ Има институции, които трябва да си свършват работата и да има данни и факти и чак на базата на тях да се вземат решения. Отговорните органи трябва да се самосезират тогава, когато има ясни факти. Нищо повече от това не мога да коментирам. В момента има позиция на отделни хора. Аз не мога да влизам в техните обувки. От наша гледна точка напрежение няма. Трябва да бъдем наистина единни, защото в противен случай ще изпаднем в много по-тежка ситуация.

    939 гласа
    88%
    12%
    123 гласа

Коментари

  • 1 Дядо

    117 3 Отговор
    Много се подценява проблема с горите в България. Вече е ясно , че има "дървена мафия". Гората верно е източник на пари. Сече се 30 години безогледно - с помощта на политическата власт , на горските , сече се къде "законно" а още повече и незаконно. Изнася се дървесина и едни хора станаха мнооого богати - толкова богати , че вече са недосегаеми и имат твърде много сила - пари , власт. Всичко това е голям гаф, много голям. Все още са живи спомените как преди 30 години една друга власт пазеше горите , залесяваше се и в резултат на това към 1989 г. България се оказа с едно огромно горско богатство. Сега това богатство го няма - то премина в джобовете на "дървената мафия". затова и горските , лесничействата са обект на постоянна война за надмощие - на политическите сили - кой да граби, кой да сече , кой да богатее повече - човешкото око на злато се не насища. Докато един ден не се превърнем в Ливан - от легендарните кедрови гори им остана дървото само на знамето...от същата тази лакомия и липса на политическа воля за опазване на това богатство - гората

    Коментиран от #8, #17

  • 2 даамане

    37 6 Отговор
    - Как се псуват шофьорите в София?
    - От понеделник до петък на селянин, събота и неделя на майка!
  • 3 Реалност

    79 4 Отговор
    Горските стопанства реално са ДПС.

    Коментиран от #13

  • 4 Богато заплатени

    66 12 Отговор
    По осем хиляди лева на месец ни струват депутатите. Крадците на Борисов в парламента заедно с променящите се, не обелват и дума за намаляване на депутатските заплати.
  • 5 Българин

    68 11 Отговор
    ДПС и боко до сега здраво крадяха .Дано да има повече като Дунчев

    Коментиран от #9

  • 6 селтак

    46 20 Отговор
    Кой подкрепя корупцията в горските стопанства? Корнела и Рашков,кой друг! Бая заглади косъма кака ви Кури!

  • 7 Студопор

    40 3 Отговор
    Гласувах само, за да мога да сложа коментар...

    И двамата сте за трепане! И двете партии не стават и са корумпирани. Само се лаете и хапете от екрана, пък после сядате да ядете и да пиете на една маса.

    Да ви го дам и на двамата...!
  • 8 Нора

    55 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо":

    Абсолютно е прав Дунчев.Какво очаквате от Иван Иванов?Слуга на СИК,а сега слуга на Нинова/и не само/.От него нищо не може да се очаква!Той може само да изпълнява.Вижте му физиономията….В самото БСП хората са в потрес щом такъв човек може да е министър.Какъв е по образование?Какво е работил?Само един пример-работи във фирма за поддръжка на басеини…Ха,ха,ха.Човечецът не е виновен.Той е маша в изцапаните ръчички на Корнела,която работи само за себе си и убива партията.Много си пасва с Коро Петков защото еднакво лъжат.Разликата е само в това,че той лъже и си вярва,а Нинова го прави съзнателно и с лекота защото това е тя.Г-жа ЛЪЖА!!!!!Ще ни загробят за вечни времена!!!!!
  • 9 С АТ А Н А !!!!!!

    16 8 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    "бЪЛГАРИНО" сега бесилките и ковчезите, които разнасяхте по улиците са вАШИ, за свободно ползване ! ХАХАХАААА ! Що ви няма по"Д"-тепетата ? Глътнахте си язъците ? Ли ? ХАХАХА !

    Коментиран от #22

  • 10 И ти голям

    36 2 Отговор
    депутат стана, сценаристе - мишка угоена !!!
  • 11 Гадни комунета

    26 8 Отговор
    Шиб@няците от БСП, ето кой!!!
  • 12 Бивш левскар

    26 8 Отговор
    Поредната бокова калинка изпълзя. Отдиректора до последния горски трябва да се изринат. Иначи няма оправия. От 25г. там командва пачичката и дели с който управлява.

    Коментиран от #16

  • 13 Хохохо

    34 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реалност":

    Абсолютно точно. 90% от директорите са на ДПС, трябва тотално изчегъртване

    Коментиран от #26

  • 14 Един българин

    38 0 Отговор
    Къса ми се сърцето като гледам големи камиони натоварени с дърва, тръгнали незнайно накъде - вероятно за износ. Пътувам често със самолет и като надникна надолу и видя зелените гори - знам - над България съм. Не осъзнаваме какво богатство е гората. Време е да се вземат сериозни мерки за опазването й от това варварско отношение от страна на властта и бизнеса. Уж имаше зелени , природозащитници - очевидно са платени и всъщност не ги е еня за природата в България. Жалко, много жалко
  • 15 stan40

    28 0 Отговор
    Този от Итн не знае ли, че поза щраус не те скрива, а само ти лъсват задните части.
  • 16 stan40

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бивш левскар":

    Не знам дали тези, които не харесват коментар 12 имат реален поглед върху горския сектор. Моите наблюдения са от 1999 година.

    Коментиран от #27

  • 17 stan40

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо":

    Голямата печалба е за пълнене на партийните каси. За изпълнителите остава малко. В тази игра оцеляват най-умелите крадци
  • 18 ZORO

    20 0 Отговор
    Едно се говори с празна уста, друго - с пълна, нали?!
  • 19 Митьо Зъркела

    14 0 Отговор
    Балабански ,скоро ще ти се наложи да говориш друго , много скоро.
  • 20 Иван Василев

    2 3 Отговор
    Жужи да се готви за Хага, да не си губи приказките с празни приказки и угрози

  • 21 Пълни Пумяри

    6 0 Отговор
    Ами ВИЕ от ПП трябва да поемете отговорност, то нали Вие сега сменяте и правите всички тези промени, които ги усетихме във всеки сектор с пъти нагоре. Оказахте се крайно неподготвени, но с позитивни очаквания и с упреци, че старото е било виновно. НИЩО не излиза от тези нови партии....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 Лустрация

    6 0 Отговор
    Съд и затвооор
    Никога не е късно
  • 24 Комшията

    12 0 Отговор
    В Родопите родината на Карадайъ и Бойковите конаци, се краде денонощно без да има никакъв контрол. Ако случайно хванат някой в кражба, вместо наказание и съд, до дни ги назначават на по-отговорни длъжности в Горско стопанство, а някои даже стават и директори на стопанства.
    В общините също има служители които не знаят каква длъжност заемат, не знаят за какво отговарят, не знаят точно какво им е работното време, само знаят на коя дата се дават заплати и кога ще са следващите избори. Нали щеше да има 30 хилядно съкращение в администрацията? В момента службите се увеличават както цените на горивата и олиото. Кажете ми на кого да вярваме и кога ще настъпи промяната в България?????
  • 25 КРОКОДИЛА

    3 3 Отговор
    КОЙ КРАДЕ ЛИ - АМИ КОМУНИСТИТЕ - КРАДАТ ПАРИТЕ ..........................
  • 26 Вярно

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хохохо":

    Вярно.
  • 27 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "stan40":

    Моите са от 95г. така е.
  • 28 КОКО ДРИЛО

    0 0 Отговор
    КЪДЕ ЩЕ ХОДИШ ЗА ОЛИО ЛИ - ДА .........................................................

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта