Last news in Fakti
07 Август, 2022 4523

Трябва ли Барселона да обяви фалит?


  • Барселона Един от най-големите спортни клубове в света Барселона изхарчи над €150 млн. за нови футболисти до момента през лятото в лицата на Роберт Левандовски, Рафиня, Жул Кунде, Франк Кеси и Андреас Кристенсен. Подновени бяха договорите на Осман Дембеле и Серхи Роберто. Клубът продаде свои активи на обща стойност над €1 млрд. Ръководството очаква Жерар Пике и Серхио Бускетс за втора поредна година да се откажат от заплатите си, като дългът само към Пике възлиза до момента на над €50 млн. Франки де Йонг, Мартин Брайтвайт и редица други са принудени да напуснат без да получат дължимите си заплати на обща стойност над €200 млн.
  • Финансов феърплей Регламент на УЕФА за честно харчене на средства сред футболните клубове Финансовият феърплей на УЕФА би следвало да се грижи за честното харчене на средства от футболните клубове из Европа, но до момента не предприема реални действия срещу Барселона с оглед факта, че клубът дължи над €1,3 млрд. На този фон са изхарчени над €150 млн. за нови футболисти, обещават се огромни заплати и се продават безвъзвратно активи на клуба. Ръководството на Ла Лига отказа да картотекира новите покупки през лятото, защото така ще се надвиши лимита за заплатите в отбора. При това само седмица преди началото на сезон 2022/23.

    69 гласа
    26%
    74%
    196 гласа

Коментари

  • 1 Мунчо юмручето

    9 23 Отговор
    Хайде и Барцелона при ЦСКА
  • 2 ЯЗЪК

    25 7 Отговор
    Явно града не го бива толкова , щом бойковата метреса мис Бикини си продаде подараната й къща и се махна от там !
  • 3 Aлфа Bълкът

    6 27 Отговор
    Финансов феърплей, значи комунизъм! Представете си, че дойде някой истински ценител на футбола - милиардер. Който купува футболен отбор в България.
    Обаче понеже имаме таван на заплатите, той не може да вземе някоя застаряваща звезда като свободен агент както правят в Турция и да му плащаш €500К-€1млн на месец. И взимаме някакви шибеци от 3-4 някоя си дивизия да играят за по €20 000. Понеже тук сме бедни и трябва всички да стоят в кочината и никой да не мръдне, че да издърпа и него!
  • 4 КОВИДАК

    2 0 Отговор
    няма по голяма пералня на мръсти пари от футбола.
  • 5 Бивш левскар

    1 0 Отговор
    Айде нов отбор правоприемник на стария- "Барселона- Барселона". Да викнат и Гришата, той е специалист по реанимация и препиране.

    Коментиран от #6

  • 6 Барцелоната

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бивш левскар":

    Барцелона 1948 с Ицата за президент, само да видим с кого ще се слеят, за да не започнат от Б окръжна

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта