Last news in Fakti
23 Август, 2022 8664

Кой печели голямата газова война?


  • Олаф Шолц канцлер на Германия Първо, изобщо не виждам, че газовото ембарго ще спре войната. Второ, вие говорите, сякаш печелим пари от това. Това би имало сериозни последици за нашата страна, за цяла Европа. Това от своя страна би се отразило сериозно на финансирането на възстановяването на Украйна. Трябва да кажа: не можем да позволим това да се случи.
  • Дмитрий Медведев Съвет за сигурност на Руската федерация Тази невероятна комбинация почти се получи за европейските политици. Газ - 2800 долара за хиляда кубически метра. Строг режим на икономии. Изглежда, че само Олаф Шолц, който търси газ в Канада, се е измил качествено. Какво ще стане с цената в края на годината? 3000 долара? 4000 долара? Някой още, господа?

    197 гласа
    16%
    84%
    974 гласа

Коментари

  • 1 тикви американски

    130 50 Отговор
    Шолц и Урсулка Пфайзерката, както и пенсионерите ръкоеодители в ЕС, да му мислят. И хората имат търпение а идва зима!!!
  • 2 пффф

    54 160 Отговор
    Тоя така и не можа да разбере че Европа се някак си ще се оправи и ще намери газ или негов заместител,но срама който тия варвари ще берат в следващите 100,че и повече години няма как да се заличи.Явно за такива като тоя е важна максимата след мене и потоп.Това че идните поколения руснаци ще са изолирани от света на него не му пука.За него е важно сега да има водка и сельодка в доволни количества.

    Коментиран от #4, #9, #28

  • 3 Дебил

    138 56 Отговор
    Щяхме да получим газ от краварите ,както самолети които платихме!Купили сме уж,ама няма къде да разтоварят!Византийски номера!

    Коментиран от #20

  • 4 Браво !

    107 61 Отговор

    До коментар #2 от "пффф":

    Добре мислиш, ама неправилно! Виж гласувалите и след това се излагай! Не може всички, които са гласували за Медведев да са купени от Кремъл, но съм сигурен, че всички гласували за олаф са на заплата при сорос!

    Коментиран от #7, #26

  • 5 хахаха

    32 121 Отговор
    Газовата война ще мине и ще замине, въпросът е кой ще спечели войната в Украйна, защото изгледите това да е русия, от ден на ден, стават все по-малки!

    Коментиран от #11, #15, #27

  • 6 Здрасти

    98 73 Отговор
    За тези които не са разбрали или отказват да разберат Русия държи козовете и колко по дълго продължава операцията толкова по сигорно е рухването на икономиките а най засегната ще е Европа дори повече отколкото Русия

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Сусо

    80 69 Отговор
    Естествено, печели този, който има газ! Много ясно е, че трябва да се преосмислят отношенията с Русия! И да се прави това, което е в интерес на народите на Европа!

    Коментиран от #21

  • 9 чичо ти

    60 68 Отговор

    До коментар #2 от "пффф":

    а ти така и не разбра че номера не е просто да намериш газ а да намериш ЕВТИНА ГАЗ. а кой каквото ще да ти говори по евтина от руската за цега НЯМА.

    Коментиран от #13

  • 10 в превод

    57 12 Отговор
    възстановяването на украйна означава разграбването и окупацията на украйна.
  • 11 Минувач

    93 45 Отговор

    До коментар #5 от "хахаха":

    Не се притеснявай! Путин в момента задържа войната, за мине поне една зима и повечето европейци да поизгладнеят и понамръзнат, както и да пообеднят. Само това ще им отвори слепите очи за случващото се и вината на САЩ на всичко, както и марионетките, които са на власт в Европа. Путин бави процеса, за да превъзпита европейците чрез галд, хахха, да могат да преживеят най-после умствен катарзис, защото явно без глад и студ, няма да се получи. Отделно Путин е тръгнал и на голямата война - не с Украйна, а със САЩ и да ги свали от световния хегемонски пиедестал. Борбата с долара не би била успешна, ако войната в Украйна свърши бързо и всичко се размие за няколко месеца. Путин отваря очите и на света и все повече народи го разбират, но трябва време и осъзнаване, защото това е закостеняло в главите на хората от над половин век след десетилетна пропаганда на марионетни политици и насаждани страхове.

    Коментиран от #23

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 Войната е едностранна

    72 9 Отговор
    Повече от 10 години ЕС институциите пропагандират несъществуващата "зависимост на Европа от руския газ". Все едно газът се подарява срещу влияние, а не се заплаща. Истината е повече от очевидна обаче. ЕС води политика на изолация и на икономическо унищожение на Руската федерация. Наивно се вярва, че ако Русия не изнася газ и нефт ще фалира и като се наложат допълнителни икономически санкции и търговски ограничения по административен път, руския народ ще гладува и в крайна сметка ще бъде физически унищожен. Тази идеология много намирисва на расизъм и ако се замислим не ЕС нищо по различна от господстващата идеология в Германия през 30те и 40те на миналия век. Руснаците са недостойни, "варвари" , "не цивилизовани", и всички проблеми в света произтичат от тях. Това много напомня идеологията на расовата йерархия на нацистка Германия, както и маниакалното преследване на евреи, славяни и цигани, които европейците определяха, като "расово малоценни". Така, че газът е само средство, а не обект на война. ЕС институциите връщат опасни и анти - човешки идеологии под мотото за нов европейски ред

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Ал Тъпоне

    52 8 Отговор
    Европейските политици много отдавна счупиха тъпомера с тяхната политика и сега това са последствията!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Вземи

    21 31 Отговор

    До коментар #14 от "Войната е едностранна":

    научи малко история! Честно!

    Путин, откакто дойде на власт вкара тази руска доктрина за подчиняване на Еропа посредство геополитически инструменти. Германците лапнаха кукичката, чрез купежки агенти като Шрьодер и Меркел

    Апропо, Русия така или иначе щеше да е аут от Ервопа до 2050, когато запада си постави за цел да намали драстично използване на фосилни горива. То и сега е факт, всека 3 кола, която се продава на з запад е електричка.

    Просто кремълското, видя че сега е момента да удари, после ще е късно.

    Коментиран от #25

  • 20 Бай Сали

    29 13 Отговор

    До коментар #3 от "Дебил":

    Можеш да благодариш на гълъба, шишкаря и христов. Те провалиха договорите на България. Гърция заяви ясно, че слотове има, и няма проблеми България да ги ползва. ПРАВИ СИ САМ ИЗВОДИТЕ!
  • 21 Момче

    24 29 Отговор

    До коментар #8 от "Сусо":

    какви козове държи Русия?? Днес подписаха да продават с 30% по-евтино нефт на Малайзия. Индия иска с 40% по-евтин газ. Китай имат и газ и нефт, купуват от Русия само от милостиня.

    КАКВИ КОЗОВЕ, ПАК ТЕ ПИТАМ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 от како

    6 16 Отговор

    До коментар #11 от "Минувач":

    ще измръзнат, бе? Последните зими са с рекордно високи температури в западна европа.
  • 24 Бай Танас

    7 17 Отговор
    Вечна ОСТАВКА ЗА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ !!!
  • 25 Газаджия

    23 3 Отговор

    До коментар #19 от "Вземи":

    "...То и сега е факт, всека 3 кола, която се продава на запад е електричка..."

    А факта, че тока на Австрия, например, е изцяло от руска газ знаеш ли го? От къде ток? Само от слънце и вятър не става, поне не и в близките 70-100 години.. А както тръгнаха да затварят и АЕЦ-овете направо ще цъфнем...
  • 26 Нерусофил

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Браво !":

    Прост народ - слаба държава.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор

  • 28 оня

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "пффф":

    Колкото Шолц се срамува от дядо си,а те са извършили много повече и по ужасни престъпления отколкото руснаците в Украйна,а германците не ги виждам да си крият главите в пясъка,а почнаха пак да ги надигат. Един български спортен коментатор беше споменал нещо за германците.... И ако спрат да са васали 80 години след войната,може и да се оправят нещата,ама не
  • 29 Бен Търпин

    6 3 Отговор
    Украйна отдавна са фитка. Американците нямат работа в Европа...вън.След 30 г. всички американци ще емигрират в Европа,заради зачестилите потопи там.Е....ще ги посрещнем както подобава!
  • 30 Забавното е че

    4 4 Отговор
    Голама част от простотията в България си мисли че Русия е изобретила газта.
  • 31 Мнение

    10 0 Отговор
    Кой печели от газовата война? Този който има газ и нефт. На първо място Русия и САЩ. И двете страни имат интерес войната да продължи възможно най дълго. Ето защо САЩ помагат по-малко на Украйна, а Русия няма нищо против. Поради благоприятните обстоятелства държави като Азърбежан скоро ще изпреварят по икономически показаели много европейски страни. А най интересното е защо Европа заема страна в конфликта след като трупа само загуби от ситуацията. А Украйна се превърна във втора Сирия плаща най високата цена, загуба на живи хора, инфраструктура, разбита икономика и всичко това заради икономичесските интереси на САЩ и Русия. Време е обществеността да се осъзнае и да потърси отговорност от правителствата на тези страни замесени в конфликта, включително и украинското.

    Коментиран от #33

  • 32 Бай Танас

    2 1 Отговор
    Оставка на всички ПП-та в България ! Вечна оставка
  • 33 Браво

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Мнение":

    Скоро не бях срещал толкова ясен, стегнат и точен коментар. Браво!
  • 34 Поп Дъньо

    0 0 Отговор
    Бе то хубаво , може и 10000 да стане ама кой ще купува?! От едно ниво нагоре става безмислено.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта