Last news in Fakti
26 Август, 2022 8264

Рано ли е да се сочи виновникът?


  • Иван Демерджиев министър на вътрешните работи Основна причина за този инцидент е недокрай прецизно изпълнение на задачите от органите на реда на "Гранична полиция", защото не е била задача на полицаите в Бургас да спират автобуса. Това е трябвало да направят още преди това служителите на "Гранична полиция". Така че аз очаквам до края на деня оставката на господин Моллов /б.р. зам.-директор на "Гранична полиция"/.
  • Валери Григоров бивш директор на "Гранична полиция" На министъра на вътрешните работи му е прекалено рано да поставя оценки и прекалено рано е да определя кой е виновен за причинената смърт на двама колеги. Когато аз бях в МВР, повече от 20 години, загубиха живота си повече от 95 служители, в тази хроника добавяме още два млади човешки живота, които имаха бъдеще и своето развитие в професионален план.

    319 гласа
    51%
    49%
    301 гласа

Коментари

  • 1 Емо

    102 15 Отговор
    За 12 години тиквата успя да построи стройна организация в органите на властта, която усърдно се труди за напълване на чекмеджетата

    Коментиран от #3, #16, #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Евала Буцка!

    55 15 Отговор

    До коментар #1 от "Емо":

    Те това се казва-,,Трудов човек"...!За 12 години така усърдно и денонощно се ,,Труди",че напълни и препълни чекмеджетата си,та чак и по тях натрупа кюлчета със злато...!

    Коментиран от #34, #37

  • 4 На този господин управлявал

    52 10 Отговор
    20 години трябва да му тежат на съвестта 95 живота но май не му тежат изобщо
  • 5 да де

    65 5 Отговор
    Заща министъра не каже в прав текст полицаите имали ли са заповед да преградят пътя на автобуса по такъв самоубийствен начин ?

    Коментиран от #9, #38

  • 6 Нищо не правите

    44 16 Отговор
    Каква заповед искате, при положение, че се реагира мигновено? Малшанс за момчетата защото нямаха време да излязат от колата. Триста военни в помощ за охрана на границата са смешна цифра. Страната е в бедстващо положение и помощта им е оправдана.

  • 7 Бай Танас

    51 0 Отговор
    Оставка на всички ръководители на ГДГП и ГПУ-тата ! Уволнения незабавно !
  • 8 Рибар

    53 10 Отговор
    Къде е „великата“ реформа на МВР по времето на ПП-тата, която беше уж на 98 % завършена ?? Вечна оставка за всички ПП-тата. Никога повече на власт !

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Служител на МВР

    71 16 Отговор
    Не съм съгласен с мнението на г-н. Григоров и никога няма да се съглася с него. Аз бях 28 г. в МВР и знам как се чувстват служителеите. Те нямат закрила и подкрепа от своите началници и колеги. Всеки е оправя както сметне за добря. Напълно съм съгласен с мнението на министър Дерменджиев, че автобуса е можел да буде спрян много преди да влезе в Буггас. Защо служителите на Гранична полижия не са използбали помощни средства за принудително спиране на МПС, след като въпросното МПС не се подчинява на две КПП-та. Ами ако в автобуса имаше взривно устройство и след като се удари в патрулният автомобил, близо до жилищен блок - какво щеше да стане. Голямо мазало и много пострадали граждани. Автобуса е гонен близо 60 км. от Малко Търново до Бургас. Имало е предостатъчно време да бъде спрян принудително с всички сили и средства с които разполага Гранична полижия. А дали е разполагала с такива сердства - това е едно на ръка. Бог да прости загиналите полицаи и мир на прахът им.
  • 11 от космоса се вижда че

    41 19 Отговор
    радевия гълъбарник е тотал щета

    Коментиран от #25

  • 12 ами

    29 0 Отговор

    До коментар #8 от "Рибар":

    в момента е завършена на 98,0001%
  • 13 Продължаваме Парапета

    46 17 Отговор
    За съжаление след управлението на ПП остана само хаос, разруха и деградация - безспорен факт ! Дано всеки български гражданин разбере това.

    Коментиран от #21

  • 14 всъщност

    38 2 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Прав си, но общо взето това е нивото на редовите ченгета в България.........нямат опит и подготовка за реакция в по-сложни ситуации! Все пак нека да отдадем признание на двамата полицаи, загинали са при изпълнение на служебните си задължения и може би с действията си са предотвратили по-голяма трагедия! Мир на праха им!
  • 15 Руснаков

    47 4 Отговор
    За мен те са жертва на системата,на не добре оттренирани действия при подобна ситуация...Гонят ги повече от 20км..трябва да има повече ангажирани полицаи или жандармерия...да се сложат на пътя шипове,а не да ги спират с патрулката.За да има жертви,значи ..някой не си е свършил работата както трябва..
  • 16 4444

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Емо":

    Старата опорка на новите тролчета.
  • 17 истина ти казвам

    28 2 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Можеха просто да поставят шипове на пътя,ама нейсе! Лека им пръст на тия млади мъже! Жалко наистина жалко! А говедото отнело живота им най вероятно ше се отърве със условна присъда! Всички знаем защо!!!

    Коментиран от #18

  • 18 Скорпи

    22 2 Отговор

    До коментар #17 от "истина ти казвам":

    току що казаха..от 5 до 10 год.защото е малолетен....

    Коментиран от #19

  • 19 Не страхуй ся

    19 1 Отговор

    До коментар #18 от "Скорпи":

    На втора инстанция ще станват две-три години условно. После ще се забрави случая и след години влачене на делото на трера ще го изкарат невинен.

    Коментиран от #20

  • 20 Скорпи

    23 2 Отговор

    До коментар #19 от "Не страхуй ся":

    Освен ако колегите на загиналите лично не се погрижат да излезне от затвора по...по особен начин..

    Коментиран от #35

  • 21 Драйфус

    7 8 Отговор

    До коментар #13 от "Продължаваме Парапета":

    Няма как да се получи,да ни втълпиш това,което ти искаш - не се получава.Компания Христови ще гласува за П.П,защото при тях нямаше тези неща,които изброяваш.
  • 22 Виновни нема

    15 11 Отговор
    Тва са 2 камикадзета решили да се бъзикат с законите на физиката и психиката на шофера😂😂😂😂виновни са си камиказетата
  • 23 Просперитет

    13 4 Отговор
    Има най-различни методи за спиране.Като започнем ленти с шипове,x-net(шипове с плоски глави),граплер(хващач посредством въже закачено на стойка на полицейския автомобил),RF-(радио честотно безопасно спиране на електрониката),Модулна бариера L за големи превозни средства,Изкачащи подземни бариери с извита форма,Вертикални бариери и други са разработени.Защо в България не се поръчат!

    Коментиран от #24, #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор

  • 25 от границата

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "от космоса се вижда че":

    радев ви е виновен да секретаря на мвр и шефа на гранична аут полицаите само седя с по два джипа
    на произволно избрани разклони на места с кафенета петрохан ,бързия чепраза и се возят със служебните си коли само на километри от тях на зелена глава , здравченига и на гинци могат да минат сирийски полкове залудо им плащат некога имаще гранични поделения ,войска с кучета много добре обучени сега гранична полиция с палки и нищо
  • 26 Алекс

    8 3 Отговор
    Двамата полицаи бог да ги прости станаха курбан и жертва на системата и хаоса в МВР....
    Аз като стар милиционер изхождайки от ситуацията нямаше да ставам камикадзе а щях да стрелям на месо по шофьора защото дори и от затвора се излиза но от гроба не..!!!
  • 27 Кольо,

    3 4 Отговор
    Четох коментарите които са твърде малко и за пореден път се убеждавам че стадото си е същото...
    Ако беше за някоя чалгаджийска история пропита с простотия сега щяха да са над 100+,жалко.......
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор

  • 29 1122

    11 1 Отговор
    Всичко сега са само празни приказки.Защо се разформирова армията,и по точно ГРАНИЧНИ ВОЙСКИ? КОЙ ОЧАКВАХТЕ ДА НИ ПАЗИ ...НАТО ли? НАТО обслужва интересите на САЩ,то не се интересува какво става у нас,интереса им е каквото могат да откраднат от нас,и каквото могат да ни прецакат да мине за наша сметка...Какви интереси имаме във страни като Афганистан,че пратихме нашите деца да загиват,какво спечели България ? Какви атлантически ценности намерихме като влязохме в този военен съюз.НО те така са вързани ЕС +НАТО,едното неможе без другото,така ни лъгаха докато влезем и се самоунищажим.Сега пак ни лъжа за ШЕНГЕН,каво ще спечели България от това...ще ни командват от Брюксел,тия се мислят,че са Римската империя...но да не забравят,че империите винаги се разпадат,но самостоятелните държави векуват.Къде са Римската,Византийската иТурската империи,къде е СССР,Югославия,няма ги,има само отделните държави.И Велика британия,ще се загуби,колкото и да не и се иска...

    Коментиран от #30

  • 30 потърпевш

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "1122":

    ТЕ ТАВА Е ИСТИНАТА -НЕ ЗНАМ КОГА ТЪПИЯ БЪЛГАРИН ЩЕ ГО ОСЪЗНАЕ-ДАНО ДА Е СКОРО
  • 31 Я Я Я Я ДА

    4 3 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ РАЗРУШИХА ВСИЧКО - ПОСТИГНАТО ДОСЕГА ................................

  • 32 Русинов

    3 1 Отговор
    От няколко години автобусите си пътуват безпроблемно с конвой. Сега се разруши системата на охрана (пропука се) и вече се виждат каналите по които са "липсвали" мигрантски потоци. Такива просто са били контролирани от съответните служби, подчинени на кого...не на сегашните министри. Това нито е единственият, нито последният транспорт, автобус ръководен и пазен от служители. Достатъчно е една нощ на границата за да видите колко са автобусите организирани и конвоирани. Достатъчни с 5 патрулки за да бъде пресечен автобусния канал. Толкова са възможните маршрути. Но ... организацията е не да бъдат спрени, а да се движат по разписание и направление. И за това отговарят коли с буркани. Спрете на една отбивка през нощта по някой от маршрутите и ще ви проверят поне 3 патрулки. Не за да ви помогнат, а за да се уверят, че не сте опасни за конвоя и организацията. Жалко за колегите...!
  • 33 Николай

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емо":

    при Тиквата емигрантския натиск беше почти нулев. Само за 2 седмици 5 инцидента с автобуси. Всяка седмица по 5 инцидента с каналджии и бежанци. Справка новините. О 2 седмици съм в България такова чудо няма. Наследството на Рашков и служебните правителства преди това.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор

  • 35 Патенце

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Скорпи":

    То в затвор няма да влезне.
  • 36 Факт

    3 0 Отговор
    .. И за финал за всички ма-умници тук .. Да ви светна за Вашия президент и вашата промяна... Всички които при Борисов бяха директори и баровци а бе все големи големи началници, сега вашия президент ги направи пък министри и зам. Министри... Айде сега размърдайте си малко мозъците дето ги нямате и се запитайте как така този дето щеше да "изчисти" герб направи така че всички които се бяга издигнали именно при герб, сега да са министри и зам. Министри... Ей такава простотия и такъв гл-пав и заг-бен народ само в България може да се види.... От про-т директор при вас го правим министър при мен... И после разправям че "чиста" гербаджиите от администрацията... Като ги правя министри... А тъ-ичкия народ като вас ми вярва че аз наистина правя някаква промяна... Ако можехте да разберете колко глу-ави овце сте.. Щеше сами на себе си да си се подигравате..!!!!
  • 37 ГАНЮ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Евала Буцка!":

    ТАПА НАРИ ЩЕ ГО ТЪРСИТЕ ТИКВАТА АМА НЯМА ДА ГО НАМЕРИТЕ ЗАЩОТО ПРИ НЕГО БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПРОСПЕРИРАЩА С ТЕЗИ КИРЧО И КОКОРЧО И ЛЕНА ПАРАПЕТА ОТКРАДНАХА ЗА 7 МЕСЕЦА СТО ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО БОЙКО ТОВА Е НАЙ ДОБРИЯ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ ДО СЕГА И ЗА ВИНАГИ.
  • 38 Ганю

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    ПО ТОЗИ НАЧИН ТОВА Е ЧИСТО САМОУБИЙСТВО ДЕТО ПРЕГРАДИХА ПЪТЯ И ТЕ ВЪТРЕ В АВТОМОБИЛА.
  • 39 Факт

    2 1 Отговор
    И какво общо има Борисов с инцидента че не разбрах... Нали от една година вече ни управляват вашите хора.. Благодарение на тяхното безхаберие и тъ-пизъм успяхте Само за 6 месеца да съсипете и бизнеса и народа и всичко... Ей това направихте всички "умници" дето сте решили да правите "някаква си промяна" като съсипете народа .. Вие не разбрахте ли че по добро от ГЕРБ в близките години няма да дойде.. Ако ще и 200 партии да вкарате в Парламента... Освен че пращате разни циркаджии там дето са вредни за народа друго не прави... Малко ли ви бяха 6 месеца да им гледате прост-тиите и да им слушате лъжите че пък искате и още...????!!!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта