Last news in Fakti
05 Септември, 2022 9005

Имаме ли нужда от президентска република?


  • Слави Трифонов лидер на "Има такъв народ" Видях политическата система отвътре – там има основно лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт. Това видях и затова мисля, че не съм политик. Мисля, че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ, а моделът на цялата сегашна политическа система. Затова искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република, или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум. Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша.
  • Филип Димитров бивш премиер, конституционен съдия Много хора се опитват да си решат проблемите с Конституцията. За да се промени формата на управление, е необходимо Велико народно събрание, което няма да се случи. С това нищо няма да се промени картината. Проблемът при нас е разпокъсаността на партиите и негодността на парламента. Когато определени лидери не стават, те просто не стават. Българският президент по Конституция има възможност да балансира в критични моменти за страната – привилегия, с която други държавни глави в Европа не разполагат.

    494 гласа
    42%
    58%
    674 гласа

Коментари

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 Демократ

    75 49 Отговор
    Съпоставянето на чалгаря мафиот с висока класа юрист-конституционен съдия Филип Димитров е изключително обидно.Експертизата и компетентността на политиците е изключително важно за бъдещето на България.България не е чалгария и стремежа да се налага чалгата е обречен на неуспех,въпреки мафията и задкулисието,което дърпа конците на политическия живот.

    Коментиран от #16

  • 3 А кой

    19 38 Отговор
    Ще е прецедента,може би Славчо или зеления чорап

    Коментиран от #6

  • 4 Славчо

    43 26 Отговор
    За президент не ставаш сине ти си буддалаа,по добре е да изгрее кака ти Лунааа
  • 5 Коментар

    43 51 Отговор
    Позитивното на президентската република е, че вероятно няма да има 240 пиявици (или ще са по-малко) за хрантутене!

    Негативното е, че Козяк ще диктува заповедите само на 1 човек, което доста ще ги улесни!!!

    Когато са много хрантутници към Козяк, всички гледат да са най-натегнати на фащ (пример - Бойко заяви, че моментално би пратил официално оръжия за Украйна), а това в същност е в полза на нашия народ, защото мафията като не може да се разбере помежду си, коалициите им се разпадат!!!
    Този ефект ще липсва при президентска република!!!

    Най-добрият вариант за България е да бъдат изметени към затворите, всички мафиоти - слуги на външни интереси!!!

    Затова само ВЪЗРАЖДАНЕ!!!

    Коментиран от #24, #44, #56

  • 6 :))

    10 12 Отговор

    До коментар #3 от "А кой":

    Ванката !

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Читател

    40 8 Отговор
    А , ако предложението беше направено от някой друг , дали щяхте да го одобрите?

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 коко

    32 29 Отговор

    До коментар #8 от "Читател":

    Ако беше дадено от друг щяхме да мислим като го даде този друг. Сега е дадено от него и доверието в него е нула.

    Коментиран от #53

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Студопор

    38 18 Отговор
    В парламентарната република, каквато сме днес - виждаме за какво става въпрос.
    В евентуална президентска република - знаем ли за какво ще става въпрос? Ако дойде един Киро или един Кокорчо да ни стане президент, какво ще правим тогава? Къде ще се спасим?
    Не са ли политиците ни нормални и честни хора, няма да се оправи нищо със смяната на вида република.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 Мамул

    20 11 Отговор
    Така и така партиите не представляват никога, само себе си. И идеологията им е да се харесат на евроатлантическите господари за да могат да крадат. Проблема е, че отрицателната селекция направи и партии и личности нелегитимни и няма избиратели, не се гласува. Затова кукловодите(най-вече външни) мислят да решат въпроса с президентска република. Назначават ти президент и се избягват политически сътресения.
  • 16 Студопор

    30 11 Отговор

    До коментар #2 от "Демократ":

    Държава, в която твоето мнение, защото си юрист е по-важно от моето, защото чистя тоалетни - не ми я хвали! Логиката ти е грешна.
    Съгласен съм, че от всяко дърво свирка не става, но самата дума "демокрация" означава, че народа управлява. Народа, това сме всички ние - не само юристите, не само политиците, не само лекарите. ВСИЧКИ! И чистачите на тоалетни, и общаците и тия, дето работят като продавачи по МОЛ-овете.

    Коментиран от #61

  • 17 Анонимна

    27 24 Отговор
    Славчо Вие сте кръгла нула, излишно е да се правите на три и половина.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Охо-бохо

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "Коментар":

    Ти се съмняваш, че България е на външно управление и целта е точно разделение?
  • 20 Азсъм

    21 14 Отговор
    Имаме нужда от Този да се разкара.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор

  • 22 един

    27 5 Отговор
    А кои създадоха десетки партии от началото на прехода, с идеята всеки път да лъжат хората,че са нещо пазлично от БСП/БКП/?!Да припомним на драгия читател колко комунистически партии нарои БСП/БКП/-БСП,ДПС,Българска Евролевица,НДСВ,Герб,Атака,НФСБ,АБВ,Възраждане,Българско лято,Български Възход,България без Цензура,Ред Законност и Справедливост и т.н. и т.н.И после разпокъсани били партиите,разпокъсани са да,защото такава в целта на българските комунисти,да лъжат и мамят народа
  • 23 забавляват се

    33 15 Отговор
    Тези от ИТН, колкото и да са искрени, са като малки деца на магистрала. Лутат се, пречат, объркват движението, правят си смешки, забавляват се , гледайки какъв хаос и катастрофи предизвикват, но скоро, тежкотоварният камион, наречен
    "избори", ще ги отнесе в небитието.
  • 24 Ееее разгеле...!

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    Толкова дълга уводна част,за да кажеш накрая финалното си послание...
  • 25 Много тролове

    20 17 Отговор
    Има Слави които не спират да поставят минуси макар да знаем че итн няма никъкъв шанс да влезе в НС.Относно спора не може успял чалгар да бъде успешен политик както и обратното.Филип Димитров е личност за разлика от другия участник в спора.

    Коментиран от #58

  • 26 ЕДГАР КЕЙСИ

    19 18 Отговор
    СЛАВИ , ИЗПЪЛНЯВА "МЕРАКА" ....... И ЗАПОВЕДИТЕ НА ....... ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ........ ФАКТ !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор

  • 28 Жоро

    26 18 Отговор
    Славчо тъпото е изпята песен. Комиците трябва да се приберат в телевизията няма място за тях в Парламента. Обърнаха го на шоу. Доста скъпо при това. До момента 200 милиончета струват тия циркаджии.
  • 29 Ива

    19 20 Отговор
    Защо четете Евангелието като дявола т.е. както на вас ви харесва? Проблема не кой и защо иска да става президент и да управлява еднолично като Бойко Борисов. Проблема е ,че 33 години няма промяна и става все по-зле когато управлвнието е от Народно събрание. Всички вие който плюете по Слави сте облагодетелсвани по някакъв начин и не искате някой да промени сегашното ви бездействие. Или седнете и работе или трябва истинска промяна и Слави е прав.
  • 30 нуждаем се от

    20 7 Отговор
    военна диктатура !!!

    такава каквото имаше и в турция и в гърция
    диктатурата ще прочисти системата из основи....загася се осветлението и се затварят границите за 48 часа......имущество без да се докаже как се е придобило се конфискува в полза на държавата.......осветляване на фирмите изпълнявали обществени поръчки последните 20 г. ....вярвайте на дъното ще се окажат внуците на видни партизани от миналото

    Коментиран от #40

  • 31 ИВАН

    16 11 Отговор
    Абсолютно ясно е - от какво нямаме нужда, нямаме нужда от хрантутници на държавна софра, но ако президента е послушко като сегашния, ако вдига фалшиви юмручета, а пуска войски на НАТО на българска територия - нямаме нужда и от такова животно .... нещо като Орбан, български мъжкар, който милее и за Род и за Родина - това би било добре за България
  • 32 Бивш левскар

    5 7 Отговор
    Слави не става 9 това е ясно. Но този лудия, става за коалиционен партньор на Асен Василев.
  • 33 Алито от София

    13 13 Отговор
    България е чалгарска република, даже може да питате Валери Симеонов, а ако не вярвате веднага може да ви докажа чрез референдум, какво обичат да слушат75%от младите хора в България, и затова вярваме на Слави Трифонов, човека винаги говори истината в очите, за сметка на джукливуя Киро който се подиграва с народа, да се хващат с тати за ръце и марш у Канада, но да вземе и Бойко и Асен левореза
  • 34 филипе

    11 5 Отговор
    нямаме амнезия и ти си много убав ама си верваш май може да разтегаш лакардиите си за демократичните си намерения със съотборника костов дето разпродадохте държавата като в магазин всичко по левче или забравии какви ги въртехте всичко давай привитизация на народо по 20000лв. това било равен старт в капитализма и на вас не ви изнасяше президента щото само един маже а сега 240 е страшно те затова сме бедни и масовата отговорност води до масова безотговорност ,като направихте велико народно събрание що не променихте конституцията ни и да взаимствате поне от швейцарците на готово се сте едни и същи лапачи и преди и сега някои наследствено . чалгаря им бръкна три пъти с боксовата ръкавичка дето не трябва е не е кунститоционен съдя ама го стори трябва да има и корективи в политиката щото иначе нямаме затвори да се съберат и прокърори да ги вкарат
  • 35 сороснерес

    13 4 Отговор
    Който го измислил Великото нар.събрание -унищожил България..Тази катострофа идва от невъзможност да се предприемат промени в закони ..Всичко е тегаво..а държава изчезва от картата.....от 9млн. до сегашните има няма 5-6млн..Геноцид...благодарение на сороидни грантаджии...продали цялата държава на чужди интереси..
  • 36 Христо

    10 12 Отговор
    Този Слави и неговите подлоги нямат място в парламента ! Видяхме на какво са способни тези от "ИТН"

    Коментиран от #38, #50

  • 37 Баьо

    5 10 Отговор
    Тоя "Козяк" ви излезе на пъпа. Ако диктуваше "Козяк", що марионетките все към гАзпром залитат?
  • 38 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Христо":

    Хайде обясни ни на какво!?
  • 39 Анонимен

    3 4 Отговор
    Този вече е безинтересен
  • 40 Доооооообре бе!?!?!

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "нуждаем се от":

    А откъде ще намериМ ИСТИНСКИ военни, не като сегашните "генерали" та "военна диктатура" и" резиденстка" република мооооже но с ПРЕЗИДЕНТ избран със 85% от хората БЕЗ машините, и машинацийте, на сегашната подлога!!!

    Коментиран от #43

  • 41 Доооооообре бе!?!?!

    4 5 Отговор
    А откъде ще намериМ ИСТИНСКИ военни, не като сегашните "генерали" та "военна диктатура" и" резиденстка" република мооооже но с ПРЕЗИДЕНТ избран със 85% от хората БЕЗ машините, и машинацийте, на сегашната подлога!!!
  • 42 Ники

    9 3 Отговор
    Ей тоя ф дим е уруд тъп и въобще изказвания за или против не е нужно… За е неизбежно иначе ще си тъпкане на място и отивайки надолу неуките цигани и турци които поне са работни ще продължът да се множът и скоро не само ще ги издържаме а и ще сме зависими от тях …
  • 43 не се газирай

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Доооооообре бе!?!?!":

    дишай дълбоко
  • 44 Хахаха

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    За Вгъзраждане си гласувай само ти щом искаш. Копейки никога начело на държавата. Там в опозицията може да се оставят две-три за цвят, които с БСП могат само да ку-куригат.
  • 45 ЦарВул

    6 5 Отговор
    С тоа ПЕДРО лично съм контактувал като основател на БЗНС"Никола Петков"в гр.Плевен на едно събрание на т.н.Зелена партия!!Трябва да Ви кажа,че е ГОЛА ВОДА И КАЛ ПО ВРАТА!!ЗАДАДОХ МУ НЯКОЛКО ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪПРОСИ ОТ НАЦИОНАЛЕН ХАРАКТЕР И ТОЙ МЪЛЧА КАТО ПАРТИЗАНИН НА РАЗПИТ!!НЕ СЛУЧАЙНО Е ЛЕЖАЛ В ПСИХИАТРИАТА НА НЕ ЗНАМ КОЙ СИ КИЛОМЕТЪР В СОФИЯ И ВЕНЦИ ДИМИТРОВ МУ КАЗА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ОБЕСИ НА ПОЛЮЛЕЯ В НЕГО ПО ПОВОД ЕДИН СПОР МЕЖДУ ТЯХ ДВАМЦАТА!!ТАКА,ЧЕ ЗА ПРЪВ И ПОСЛЕДЕН ПЪТ ГЛАСУВАХ ЗА ЧАЛГАРЯ СЛАВИ,КОЙТО ИЗЛЪГА НА ПРЕДНИЯ РЕФЕРЕНДУМ ЗА БРОЯ НА ГЛАСУВАЛИТЕ ПО ТОЧКИ!!НАПРИМЕР:АЗ ГЛАСУВАХ САМО ЗА СУБСИДИИТЕ НА ПАРТИИТЕ,НО ТЕ МИ БРОЯХА ГЛАСА,ЧЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ВСИЧКИТЕ ЧЕТИРИ ТОЧКИ!!СЛЕД ТОВА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ТОЗИ НАБЕДЕН ПОЛИТИК СЛАВИ МАФИАТА СЕ ОТМЕТНА И НЕ ОБЕЛИ НИТО ДУМА ЗА ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ!!ТАКА,ЧЕ ДВАМАТА СА:ХВАНИ ЕДИНИЯАТ И УДАРИ ДРУГИЯ!!А ОТ ФИЛ КЕНЕДИ НЕ СТАВА И ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ,НО СЕ УРЕДИ С МНОГО СЛАДКА СЛУЖБИЦА НЯКОЛКО ПЪТИ СЛЕД КАТО СЕ САМОБЛАМИРА С ГЛАСУВАНЕТО НА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ!!КАЗАХ!!ЗА УМНИТЕ Т,ВА Е ДОСТАТЪЧНО!!ТЕ ЩЕ МЕ РАЗБЕРАТ!!ЗА ОСТАНАЛИТЕ - НЕ КОМЕНТИРАМ!!!
  • 46 ахахах

    8 2 Отговор
    Славчо, добрутро, ти откри не какво е нашата система, а какво е политиката по принцип навсякъде по света. А именно "там има основно лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт." Ей, богу, трябваше да загубиш две години на всички българи, та да научиш това ли?!?
  • 47 Войводата

    7 3 Отговор
    Славчо нее от вчера в политиката и предрича не веднъж това което ще се случи в скоро време. Помните ли как лъжеха и мажеха комунягите 1996г как всичко е наред с икономиката от сринаха лева до пълен фалит. Славчо тогава предрече мактр и шеговито по тогавашното правителство че.трябеа да се маха.. после и з другите комунисти дето се наричат ГЕРБ, и те паднаха. не съм му музикален фен но политически поне им срина корупционните планове на повечето парти и личности които ни крадят кадето могат. А шоуто ще продължи още дълго, имах предвид това в парламента.....
  • 48 Революция 97.

    9 4 Отговор
    Слави води войната срещу българските политици и крадци от деветдесетте години. Ма никой го неслуша, а гледа на предаването му като селско шоуто на Слави. Макър и със скечове и присмех винаги е била пропагандно антиполитически настолен срещу няколко режима на корупция и не социялни политически партии и лидерите им. Тека че съм на сто процента от мисълта че ще станем накрая президентска република а не парламента свинщина на двеста неориентирани и десетина техни лидери.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор

  • 50 Като глупаци...

    11 3 Отговор

    До коментар #36 от "Христо":

    А какво видяхме от 30 г управление на БСП ДПС ГЕРБ и разните им коалиция..???? Слави не е бил никога във власта за да видите падението на няколко парламента поредни. Пак избори вярвайте в безплодни опити за управление триковете на няколко богати олигарси които нареждат в държавата как да се консумира информацията по платените и ,,некорумпирани бг телевизи. Ма скотовъдното население пак гласували гласува за няккави празни обещания на парти който. Народе осъзнай се и реши ти а не поредния лъжец качил се на бял кон какво да се случва в държавата референдумите ще са ни по ефтини от поредните избори и мандати н акрадци и олигарси. По пет референдума да има в месеца ние ще решим и ще им ефект а не да слушаме двеста народни избраници да се карат за един закон със седмици.....
  • 51 РЕАЛИСТА

    8 5 Отговор
    Слави е прав .От коментарите виждам че много разбирачи има в нашата мила родина за това сме тоя хал.Нека народа да каже ,нека има референдум.Аз съм за президентска република .Видя се че с крадливите партии нищо не става.
  • 52 Страничен

    5 4 Отговор
    Ще му се на чалгаря да изпъкне по някакъв начин. Много ,много му се ще. Но и на децата вече е ясно че човека си не струва!
  • 53 абе

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "коко":

    три път им разказа играта с боксовата отзад той е голем камък в сандалите на ПП И ГЕРБ и др партийки нема как да го аресвате ама и не е нужно нема да се жените
  • 54 емо 73 канар

    6 3 Отговор
    Не знам. Но знам, че нямаме нужда от този голуглавия интересчия.
  • 55 Четец

    4 3 Отговор
    Славе,
    Беше велик в "Шоуто"!
    Само че в политиката си с отрицателен знак!
    Забравил си какво ти написа Ахмед Доган в книгата за гости!
    "- КОГАТО ТИ СВЪРШИ МЕДИЙНИЯТ ПИР, НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА СИ ПЛАТИШ СМЕТКИТЕ !"
    Дошло е време! Като на "Титаник" Оркестъра свири, корабът потъва, но всичко се плаща!
  • 56 ХАХАХАХАХХА

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    Радвам се искрено, че са ти нахакали минусите яко, копейниче... Хората се осъзнаха какви сте!

  • 57 баба ЯГА

    2 0 Отговор
    За съжаление показваме , че имаме нужда не от ПАРЛАМЕНТАРНА или ПРЕЗИДЕНТСКА държава , а се връщаме към БОЙКОВСКАТА държава ! Тази , която преди година и нещо БОЛШИНСТВОТО ХОРА категорично и масово ИЗРИТАХА ! Ако този индивид - простак е най-доброто за България , значи сме паднали много , много ниско !
  • 58 то и

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Много тролове":

    ФД е личност, да ти умре коня. Пространството е пълно с индивиди, които ни пробутват за личности. Резултата...!?
  • 59 Една пт многото

    0 1 Отговор
    Президентските Републики никак не им е зле много са си добре ,защо и България да не е ....
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор

  • 61 12345

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Студопор":

    То защото в изборите участват и чистачите и лилавите и тези, които не са платили лев данъци, а само лежат на социални помощи - затова сме на това дередже - защото са лесно манипулируеми и срещу няколко лева пускат бюлетини - за когото им кажат. Трябва да има ценз - да гласуват и политиката да се прави от тези, които са платили данъци, които плащат здравните, които имат образование и представа за управление!!!!
  • 62 Теди

    1 0 Отговор
    Слави се мисли за голям политик, но неговите игрички са вредни за всички.При положение,че има Президентска република,което е невъзможно без Велико Нар.Събрание, властта ще бъде концентрирана само в 1 човек и тогава Корупцията не само ще бъде унищожена или намалена, но ще намери своята Кулминационна точка.Своя връх.Своят апогей.И тогава тежко на бълг.народ.И сега Президентът си сложи около него една мародерска шайка, която казва,че хазната е празна.,парите не стигат да покрият разходите,ще теглят нови заеми, за да се облагодетелстват пак служ.министри.Радев се гласи да няма Парламент и да управлява до пролетта и отново избори.А това са изразходвани милиони за избори от гърба на бедния изстрадал българин.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор

  • 64 Барометър

    0 0 Отговор
    Чалгарят говори за корупция,лъжи,кражби,мафия, но той е тясно свързан с този начин за живот.Неговите мутренски приятели го държат яко в ръцете си и той е един поръчков изпълнител.На думи е голям мислител за благото на Суверена, а в действителност е алчен за власт и пари.Провала с 3 Парламента,Провала с четворния кабинет ясно показаха ,че той е обсебен да мачка тези,които не удовлетворяват желанията му.Примерът с Каримански, който не бе избран от ПП за Шеф на Бълг.Банка за Развитие,от която Банка щяха да се насочат много пари към мафиотските му приятелски кръгове и второ отказът на Асен Василев да даде исканите милиарди за ремонт и строит.дейности на избрания от Трифонов Министър ,лицето Гроздан Караджов,който няма никакъв опит в тази дейност.И след като и тук Дългия удари на камък, започна една дълга,пошла,унищожителна ,гнусна и отвратителна война с Кирил и Асен.Подкрепян от мафиотски структури на ДПС,той призова целият си антураж да клевети по градове и села ПП ,за да осъществи пъкления си план.Той е неспособен да окепази ПП ,защото който хвърля кал и камъни, те се връщат двойно към него.Слави е егоистичен,егоцентричен и вреден за народа.Ако умните и образовани не го разберат, ще съжаляват и то много.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта