Last news in Fakti
23 Декември, 2022 5664

Трябва ли прокуратурата да разследва министъра?


  • Георги Георгиев депутат от Продължаваме промяната "Прокуратурата трябва да се самосезира и да провери плащанията на служебния регионален министър Шишков към строителните фирми на АМ "Хемус". Призовавам прокуратурата да разследва министър Шишков. Трябва да се проверят и плащанията за строежа на пътя Мездра - Ботевград. Решението на проблема със строежа на пътища и магистрали е да се прекратят обществените поръчки и да се започне на чисто. Плащания към строителните фирми трябва да има, но на база себестойността на свършената работа.
  • Арх.Иван Шишков министър на регионалното развитие Това е търсена конфронтация, в която аз няма да вляза. Отговорни са шефовете на АПИ. Служебният кабинет е изправен пред решението да спре да плаща за ремонт на пътища, което на практика би спряло строителството. Почнати са и има договори. Аз съм последния човек, който ще бъде доволен от начина, по който са сключвани. Тези договори са действащи, колкото и да не ни харесва, по тези договори се строи - колкото и да не ни харесва как. На дружество „Автомагистрали” плащането е за изпълнени строителни дейности, не е за аванси. Не виждам проблем. Ако има виновни, не е служебния кабинет.

    139 гласа
    31%
    69%
    299 гласа

Коментари

  • 1 Адам Хилтън

    22 7 Отговор
    Сякаш прокуратурата и министерството са различни неща? Все едно полицията да разследва съдебната власт - всички съдии са бивши полицаи. "Самопроверихме се и не установихме нищо нередно."

    Коментиран от #2

  • 2 Слави

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Абсолютно, едва ли ще почнат сами на себе си да слагат белезници.
  • 3 нннн

    36 4 Отговор
    В Румъния стотици министри, депутати, кметове, общински съветници и т.н. излежават ефективни присъди, а тука спорим да се разследва ли министър. Трябва, разбира се. Всеки властимащ, при подозрения, трябва да се разследва. Ако в чист, ОК. Ако не е - съд.
  • 4 Козметик

    31 20 Отговор
    Всички бивши министри от Кабинета на позора - Кирил Петков трябва да бъдат разследвани. Лично мнение !!!
  • 5 Зоро

    18 7 Отговор
    След като Шишко твърди, че не са читави договорите, какво направи за да станат читави? Анекси ли направи, в съд за нищожност ли ги вкара ... Нищо! По-лесно е да правиш нищо и само по медии да се появяваш с тезата - За нищо не съм виновен. Реалните резултати от 5 месечното кибичене в МРРБ на Шишков са 3 ПУП-а и един противоконституционен проект за изменение на ЗУТ ( за узаконяване на незаконното строителство на държавата) Все едно, че държавата е нещо повече от останалите субекти в правния мир!!! Бездействието също може да е престъпление, министърче! А това, че плащаш по договори, за които твърдиш, че не са добри, също е сериозен проблем!
  • 6 Перник 90

    15 7 Отговор
    Ака знаете този Георги Георгиев какъв турбо смешник е,никога няма да му четете глупостите.

    Коментиран от #11


  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 ..леле , КАКО !

    16 9 Отговор
    Прокуратурата трябва да разследва предимно Бойко Борисов ! А тя се занимава с някакви си незначителни и мижави хорица. Без да закача големите лъвове. Всички знаем много добре кой , защо и как СЛОЖИ Гешев на поста му ! Нали ?
  • 9 Олят О тялО

    14 3 Отговор
    А трябва ли да бъде раздледвана ШАЙКАТА и нейния ВОЖД ! Или ТОЙ е недосегаем , като свещена крава в Индия !?
  • 10 калугин

    8 6 Отговор
    колкото и да не ни харесва как СЕ СТРОИИИИИИИИИИ ДУМИ НА ДЕЍСТВАЩ МИНИСТЪР, ЗА ЗАТВОРА ЕЕЕ, АМА С ТОЯ МИЛИЦИОНЕР ГЛАВЕН ПРОКУРОР ОТ ДС
  • 11 Голф турбо

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Перник 90":

    За него не знаем, но за пернишкото турбо сме чували :-)
  • 12 браво бе

    9 4 Отговор
    всички монистри от ПП, БКП ГЕРБ начело с КИРО ТЪПОТО И АСЕН КОКОРАТИЯ ЛЪЖЕЦ КЪМ ВРАЧАНСКИЯ ПОД СТРОЙ! И ДА ПОСРЕЩАТ МНОГО КОЛЕДИ И НОВИ ГОДИНИ ОТ ТАМ ИНАЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ИМА УПРАВИЯ У ТАЯ ДЪРЖАВА САМО ТАРИКАТИ И ИЗМИКЯРИ ДА ДОЯТ НАРОДА
  • 13 ТОЯ ГЕОРГИЕВ

    6 4 Отговор
    ЩО НЕ ОТИДЕ ДА СЕ СКРИЕ В НЯКОЙ ЗАТВОР ЩОТО Е МНОГО УБАВ И ИМА ДА МУ СЕ РАДВАТ МОМЧЕТАТА ТАМ МНОГО
  • 14 почтен

    1 1 Отговор
    Тия и двамата са за затвора, защото са от едно и също котило, котилото на Радев и Промяната. Те са виновни вече почти две години в страната от страна на държавата да няма построен или ремонтиран, дори един линеен метър път, шосе, тротоар, магистрала, да не е ремонтиран, саниран, дори измазан нито един квадратен метър сграда, няма ремонтиран или построен язовир, пречиствателна станция, канал и квото до е, няма закупен или ремонтиран, нито един вагон, локомотив или железен път. АБСОЛЮТНО НИЩО ЗА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА! Ако има нещо направено, то е само и единствено от общините в страната.
  • 15 ЦарВул

    1 0 Отговор
    На съд и 240 -те РАНТУТНИЦИ ДЕТО ИМ СЕ УВИДЯХА 0.25 ЛВ .ЗА ГОРИВАТА!!!ТЕ СА СИТЕ ЗА ПАНДЕЛАТА ПРИ НА,ШТЕ ПО ПРЕПЕЧЕНИ БРАТЯ!!ДА ПОЯДАТ МАЛКО ЧЕРЕН ЛЯП И БОБЕЦ,А НАПРЮОЛЕТ И КИСЕЛЕЦ ЧОРБА!!!КАЗАХ!!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта