Last news in Fakti
06 Февруари, 2023 5997

Има ли условия у нас за строеж на магистрали?


  • Иван Шишков министър на регионалното развитие и благоустройство В България няма условия да бъдат строени магистрали, защото няма планиране, няма подробни устройствени планове, няма и идейни проекти
  • Гроздан Караджов бивш министър на МРРБ Когато аз бях министър, за магистрали нямаше пари, такова беше решението на тогавашния финансов министър Асен Василев

    506 гласа
    81%
    19%
    118 гласа

Коментари

  • 1 Гого

    90 6 Отговор
    Има условия за кражби от строежи на магистрали
  • 2 замислен

    72 1 Отговор
    то хубаво ама защо всички инвестиции са около Тракия? вече Пловдив гони София по заплати. В същото време северна България умира, няма инвестиции, някой и да направи завод няма как да закара материали, няма и как да изнесе продукцията.

    Коментиран от #10, #20

  • 3 е как бе на баце любимото

    59 3 Отговор
    условия има разбира се но са много по-скъпи от немските шведските френските и дори американските магистрали …!!!
  • 4 ДЪРТ

    52 6 Отговор
    нашата държавица е много малка на площ и това което го имаме като застроена площ пътна инфраструктура от соца изобщо не се подържа а строенето на нови пътища и магистрали са комерсиални идеи с цел лесни кражби на пари
  • 5 Демократ

    84 7 Отговор
    Защо единствената страна на Балканите е с такава безобразна инфраструктура от 80 години, защо "Хемус" се строи 50 години, защо няма Черноморска магистрала, която да свързва Турция с Румъния през България, защо няма магистрала от 100 км. от Бургас до Варна, от София до Дунав мост и още хиляди защо, с единствен отговор- защото се управлява от тъпи комунистически функционери до днес. ЕС отпусна милиарди евросредства за инфраструктурата,защото е най-важна за държавата и комуниста тъп еднокнижник мутра Борисов и съпридружниците му изработиха схема за грабеж на тези средства. Това е истината и когато бъде казана от управляващите всичко ще се промени и държавата ще стане нормална, а не на лъжци и крадци.

    .

    Коментиран от #6, #15

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    47 6 Отговор

    До коментар #5 от "Демократ":

    Защото НЯМА НИТО ЕДИН ОСЪДЕН , КОЙТО ДА ЛЕЖИ ВЕЧЕ В ЦСЗ , заради пачки в шкафчета и чували ‼️‼️‼️
    Защо мислиш във Варна за
    ДВЕ ХИЛЯДИ и ПЕТСТОТИН метра
    бяха УСВОЕНИ/ОТКРАДНАТИ
    СТО и ПЕТДЕСЕТ МИЛИОНА лева ‼️‼️‼️
    къде е грешката :
    15О ООО ООО : 2 5ОО = 6О ООО лв/м

    Коментиран от #7, #13


  • 7 Демократ

    41 7 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Няма да има осъдени,докато прокуратурата е част от схемата за узаконяване на огромните грабежи и е ПРИКРИВАТУРА.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 Няма има мафия

    23 4 Отговор
    Вярно ли е че в БГ има прокуратура и съд?
  • 10 КакъВЗа

    16 6 Отговор

    До коментар #2 от "замислен":

    На България икономиката е в сфертата на услугите ... не казвам, че е правилно, но ако никой не произвежда: защо трябва да има магистрали. Залъгваха ни, че ни строят магистрали... просто трябваше да дадат на Турция път да изнася стоките си, та магистралите не бяха за нас, а заради тях. Когато населението ти намалява: проблема не е в магистралите и те няма да решат този проблем !

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Местния Козар

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "КакъВЗа":

    Ам що мислиш ремонтираха цялата жп линия Турция-България, а Ганю си мисли, че за него я правят.......
  • 12 замислен

    13 8 Отговор

    До коментар #10 от "КакъВЗа":

    Зарежи тази мантра за услугите, от доста време се строят заводи и се произвежда в тях. Като изключим София то около нея има огромни икономически зони - Божурище, от другата страна е Равно поле, после до Пловдив има голяма база където работят хиляди, близо до Ямбол има транспортен хъб... а Северна България? като изключим Варна и Шумен няма нищо защото не можеш да доставиш материали, не можеш да изнесеш продукция! Там работят хиляди но не ги виждаш, вземат си заплатите и после харчат за услуги. Хора, прочетете малко преди да повтарят мантрите "асфалт не се яде" при положение че заради "батко и братко" бяха спрени еврофондовете и при "мутрата Борисов дето много краде" тъпите европейци даваха пари за строежи. Просто виж кое кога се е правило и кога са били спирани средства заради корупция, боко с шакфчето е като ученичка пред предните.
  • 13 русенец

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    как да има осъдени като всички са навързани като свински черва
  • 14 теди

    8 0 Отговор
    още от сега се услушват за поръ4ки
  • 15 браво бе

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "Демократ":

    тъпите комунисти са тези ,които настроиха в социализма путищата в НРБ за 40 години демократите от сдс-герб , дсб и дб не можаха да ги ремонтират вече повече от 30 години само кражби ,пълни чекмеджета и лъжире на кирето и кокорчо асенови

    Коментиран от #23

  • 16 Кольо,

    22 0 Отговор
    При соца също се крадеше и бараше ама по малко...
    По нашият Сливенският край помня през седемдесетте години се построи подбалканският път и прилежащите мостове надлези детелини и то много качествено!
    Особено асфалта,и когато преди години фирмата на Веселин Георгиев "Батко и братко "го преасфалтираха с 10 см.асфалт за участък от 70км.усвоиха и присвоиха, откраднаха 120 милиона лева....
    Ей такива гадове псевдо българи са не за затвор а за публично бесене!!
  • 17 Йеронимус БОШ

    17 2 Отговор
    На един бивш премиер му пълниха чекмеджетата по този начин !

    Коментиран от #24


  • 18 Пийпинг ТОМ

    22 2 Отговор
    Преди няколко години един бойков човек отиде и изтегли от банката 52 000 000 в сакове ! Как мислите става това ? И кой стои зад него ?
  • 19 Пловдивчанин

    14 1 Отговор
    Само да вметна относно коментарите, които чета че "Пловдив гони София" искам да изразя мнение като живущ, че в град Пловдив масовата заплата е малко над минималната! Имено в тези "икономически зони" и индурстриални квартали са най-ниските заплати в България! А иначе откъм цени на услугите и стоките дори подминаваме София! Наистина сме на нивото на най-скъпите градове в света!
  • 20 Момчил

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "замислен":

    Бъркаш - Пловдив е много далече от София по заплати ( поне 30-40% по-ниски са там заплатите) ,но явно в северозападна България е още по-зле за съжаление. И аз подкрепям натам да са инвестниците . Не е толкова трудно да завършат пустата магистрала до Видин. Регионът наистина ще живне малко. Големият проблем в региона освен магистралата според мен, обаче, е липсата на квалифицирани кадри и ужасяващият етнически състав на населението там - има адски много "римляни там,а е всеизвестно,че от тях нищо не става.
  • 21 жокер

    3 0 Отговор
    За нас потребителите по скоро не е има или няма условия за строежи, а кога ще имаме хубави пътища. Най-лесно е като не можеш да контролираш процеса на строеж е да го спреш или изобщо да не го почваш.
  • 22 Георги

    7 0 Отговор
    Въпросът е безумен. Щом в Швейцария на 3000 м надморска височина има условия, защо у нас да няма ? Има условия и до Мусала да се прекара магистрала, със съвременните технологии не е трудно. Дали има желание е друг въпрос. Аз също бих искал да задам въпрос, анкета в анкетата: "Има ли развита държава в света, с неразвита инфраструктура ?"
    Или правим магистрали, или си купуваме мулета и се връщаме в средните векове. Според мен за последното, условия у нас няма.
  • 23 Демократ

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "браво бе":

    Тъпите комунисти управляваха България 45 години с чл.1 от Конституцията според който всичката власт беше в ръцете на БКП и още 33 год.пост комунистическа псевдодемокрация пак с всичката власт в ръцете им общо 78 години държава с площ 110,000 кв.км.без нормална инфраструктура. Нечуван успех и така ще бъде,докато такива като тебе искат да е така и лъжци и крадци да управляват.
  • 24 русенец

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Йеронимус БОШ":

    то да е само оттам здраве му кажи
  • 25 4444

    2 0 Отговор
    Как да няма ,Борисов как го правеше, факти спрете с платените си анкети, вече никой не ви вярва.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта