Last news in Fakti
03 Август, 2023 7900

Кой провали зърнената сделка в Черно море?


  • Владимир Путин президент на Русия Русия няма да се върне към зърнената сделка. Западните нации получават по-голямата част от доставките и отказват да премахнат санкциите срещу Русия. Руската федерация ще премине към по-справедлива система за разпределение на ресурсите.
  • Володимир Зеленски президент на Украйна Украйна не е имала никакви споразумения с Русия, следователно, когато говори за оттегляне от зърнената сделка, Москва нарушава споразуменията си с ООН и Турция. Зърното не може да бъде законна военна цел, а Черно море не е вътрешно на Русия и не се регулира от нейната юрисдикция.

    979 гласа
    76%
    24%
    302 гласа

Коментари

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 Дългият

    53 143 Отговор
    Пак се надушиха краставите кучета....Докато имаше сделка...нямаше нападения над Одеса...Алкашите се отказаха и започна бомбенето...Кой провали сделката...Рашастан разбира се...

    Коментиран от #20, #31

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Ханко Брат

    50 138 Отговор
    На никого не му пука за изхранването на Африка. Просто Западът не позволява Русия да продава свободно житото си заради санкциите които наложи защото Русия започна война в Украйна. И какво казва Путин? "Ами щом ми налагате санкции и не позволявате да продавам аз ще бомбардирам украинските пристанища и корабите в Черно Море за да има криза за жито." Путин иска да продава, да не му се налагат санкции и да напада когото си иска. С една дума Путин е терорист.

    Коментиран от #19, #32, #55

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор


  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Аз съм!

    122 37 Отговор
    Как да има Украйна споразумение Путин не преговаря с джендъри като Зеления!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Време е!

    106 21 Отговор
    Уграйна я няма, сбогом!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 Гочо

    5 5 Отговор
    Мо....как е сърбежа.....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Гочо

    30 87 Отговор

    До коментар #6 от "Един от многото":

    Понеже Началника трие както му е кеф ще го напиша по кротко...Годината е 2022..когато Русия започна да избива славяни...През 2014 год.стана незаконната анексия на Крим...Отделно се изпратиха войски в Донбас...Отвори статии и прочети преди 2014.год...преди анексията имало ли е проблеми в Донбас..Вие следвате само опорките без да напрягате сивите клетки в кутията...Или сте на принципа......много мразим да мислим...

    Коментиран от #22, #34

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Някой

    83 15 Отговор

    До коментар #5 от "Ханко Брат":

    Хехе. Терорист бил...
    Гледай сега. На Русия налагат санкции. Тя просто отговаря с други санкции. Кой е казал, че трябва да отговаря огледално?
    А занкциите, наложени на Русия, законни ли са? ООН ли ги е наложило, или едностранно от САЩ и васалите им? Ако е второто, то тогава САЩ действат незаконн. Правят каквото си искат, значи са терористи.

    Коментиран от #21

  • 20 Някой

    80 11 Отговор

    До коментар #2 от "Дългият":

    Бъркаш яко. Кой наруши уговорката? Една година Русия позволява да се използва зърнения коридор. Обещаното от САЩ и ООН не се изпълни. В един договор, ако едната страна си изпълнява задълженията, но другата не, коя страна е винивна за разтрогването му?
    Допълнително, с курсовете на уж празните кораби се вкарваше тежко въоръжение в Украйна. Което после се изпозлваше срещу Русия. А това не ечаст от зърнената сделка.
    Кой е виновен за спирането на зърнената сделка?

    Коментиран от #23

  • 21 Руснаков

    12 26 Отговор

    До коментар #19 от "Някой":

    Отговори на въпроса.......защо се наложиха санкции на Русия....

    Коментиран от #38

  • 22 Гошо

    64 11 Отговор

    До коментар #17 от "Гочо":

    Я започни с 5 милиарда инвестирани от 1991 от страна на САЩ за демократизирането на Украйна после курабийките на нюланд,и присъствието на саакашвили на майдана,и гоненето на руснаци и руския език и много други провокации, та след това си ти .чети от по назад...

    Коментиран от #25

  • 23 Дългият

    14 39 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    Не гледай ппокремълските НТВ или Русия....от там излиза само това което е угодно на Кремъл...пишеш го сякаш си проверявал корабите носещи оръжие....

    Коментиран от #36

  • 24 Аха

    36 6 Отговор
    А с каква цел НАТО покани Украйна и Грузия в съюза и по този начин позиционира Русия като враг на тези две стани имащи в границите си компактно руско население

    Коментиран от #27

  • 25 Гочо

    14 39 Отговор

    До коментар #22 от "Гошо":

    Ок..Украйна ще вземе какъвто курс иска...От къде на къде Русия ще се бърка при положение че страната иска да е проевропейска...Ако е искала с Русия никой не може да я бутне...Що не припомниш защо започна Майдана..защо не припомниш...чия пионка беше Янукович....Още като разбра че Украйна иска проевропейски курс..Путин започна да прави проблеми....

    Коментиран от #28, #30, #37, #39, #40

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор

  • 27 Герги

    8 25 Отговор

    До коментар #24 от "Аха":

    И сега след тази дивотия която направи Русия...има нова 1300км граница с НАТО...Финландия и нова граница на НАТО с Русия след време с Украйна...Спечели или загуби...и не ти ли се сторва по правдоподобно че Русия я интересуваха повече новите окупирани територии отколкото НАТО по границите и...
  • 28 Един от многото

    34 5 Отговор

    До коментар #25 от "Гочо":

    Крим , Донбас и още много райони на изток не искаха с Фащ. И си организираха референдум.

    Коментиран от #29

  • 29 Гочо

    6 21 Отговор

    До коментар #28 от "Един от многото":

    ХА....ХА...с любезното съдействие на Кремъл и на малките зелени човечета....
  • 30 Гошо

    24 2 Отговор

    До коментар #25 от "Гочо":

    При положение че там живеят милиони руснаци които не искат да се отделят от Русия, трябваше ли да ги палят и убиват,защо бомбардираха донася и луганск ще ти кажа нарича етническо прочистване,а й е малко спорно с това лой какво искал,и аз искам България да е суверенна с гръбнак не руска или уса колония ,но елита ни е такъв продажен,какъвто е украинския и руския..та ако премахнем политиката ,руснака какво трябва да направи след като се вижда че ще го бият,след като опита да е приятел с Европа, цялата история на уса-то е разделяй и владей.те и кубинците щяха,да станат ядрена държава навремето но не станаха същото е с Украйна...политиката няма да се оправи ..ние българите също си има е Украйна ,някой може да не я вижда още но тя е ясна.ако имаме гръбнак и ракети да се опълчим но ние нямаме за разлика от Русия.. та остана да сме живи и здрави..

    Коментиран от #42

  • 31 Да защото под

    27 5 Отговор

    До коментар #2 от "Дългият":

    прикритието на тази зърнена сделка,се прекарваше оръжие за укрите и се пускаха дронове криейки се зад "търговските" кораби за да нанасят поражение на кримският мост.Отделно на това зърното отиваше за западналясала Гейропа и почти нищо за бедните страни в Африка. Е,сега всичко това свърши.Братята руснаци смачкаха пристанищата и инфраструктурата в одеските пристанища,както и тези в Измайлов и Рени. Така укронацитата останаха без излаз на Черно море.

    Коментиран от #43

  • 32 Да много правилен

    20 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ханко Брат":

    ник си взел и си отговаряте по неграмотността 1 към 1.Щом запада налага санкции на Русия,защо пък Русия да не отговори подобаващо и да пищите като мишки в огъня. Пищете не ни пречите,така или иначе ще изгорите в огъня,който сами подпалихте и разпалвате,между другото доста добре горите на фронта,Брадлита,Леопарди,М 777,АМХ 10 РЦ и още и още пламтяща и разбита тотално западан техника и с по 1000 укри и наемници загуби на ден.

    Коментиран от #60

  • 33 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 26 Отговор
    РУСИЯ Е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ ........... ФАКТ !

    Коментиран от #35

  • 34 Ами то и името

    21 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гочо":

    с което си написал простотията е като вакума в междуушието на раменете ти. Пэрво Крим никога не е бил Украински,това,че е даден от Хрушчов да се ползва от Украйна не означава,че е техен. Второ Украйна е исконна руска територия,трето след 2014г. имаше едни Мински споразумения,които както се оказа запада натискайки Украйна не са се спазвали а се е ползвало времето за да се натрупа повече западно и американско оръжие и направа на защитни линии 1,2 и 3 пред ДНР и ЛНР във връзка с подготвяната война,която бе неизбежна.Путин просто ги изпревари,въпреки,че твърде много се забави и можеше още с присъединяването на Крим да си вземе цяла Украйна и да няма толкова жертви сега.Но така или иначе това ще стане сега и няма кой да му попречи.

    Коментиран от #44

  • 35 Гошо

    17 3 Отговор

    До коментар #33 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Кой създаде ислямска държава,радикалния ислям,знаеш ли кой научи хората да слагат пояси и да убиват,кой направи атентата на 11.09.,кой даде правото на арабите да получат петрола на техните земи...и аз като бях малък и гледах филми си мислех че руснака винаги е лош,не че й те са светци,но относно тероризма ,от това което съм видял ,не съм сигурен че са терористична държава,но че са глупави в това съм сигурен
  • 36 А на кого да вярваме

    20 5 Отговор

    До коментар #23 от "Дългият":

    на украинските,америкаските и англииски лъжци ли? Доста тъпо и просто мислене. И да гледам и да не гледам,руснаците ги наложиха и западналяците еврогейташки вият на умрело и почвата им пропада и изчезва под краката. Ето и горивата тръгнаха на горе и отново гонят над 3 лв за литър.Яко ще го изпичате в задните си части и дупката ви паяжина ще фане.

    Коментиран от #57

  • 37 Рошав таралеж

    18 4 Отговор

    До коментар #25 от "Гочо":

    Като искат са фашисти, защо подписаха Минските споразумения с ясната мисъл, че няма да ги спазват?

    Коментиран от #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор

  • 39 Гочо при подписване

    21 3 Отговор

    До коментар #25 от "Гочо":

    на договора за отделяне на Украйна 1991г. се вписва че ще бъде неутрална държава,която няма да влиза в никакви военни и други съюзи,като ще се съблюдават правата на руското население живеещо на територията на Украйна.Тези договорености бяха тотално нарушени и това доведе да се вкара украинския неонацистки добитък в коловоза. И,както се вижда руснаците го правят доста успешно.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор

  • 41 Гочо

    4 16 Отговор

    До коментар #37 от "Рошав таралеж":

    Някога задавал ли си си въпроса...от къде на къде ще има Мински споразумения в Държавата Украйна...каква е Русия да се бърка в политиката на Украйна и да иска това и онова...дали можеш да си го обясниш...все една Турция да дойде у нас и да казва искам това...искам онова...асимилираш ли го...

    Коментиран от #51

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор

  • 43 Дългият

    3 16 Отговор

    До коментар #31 от "Да защото под":

    Не си прав...толкова реме да се прекарва оръжия Русия нямаше да го разреши....Пак Кремълска пропаганда...За това се обтегнаха отношенията Украйна Полша...защото и Ние не искаме да внасяме украински зърно...пропаганда друже...
  • 44 Гочо

    2 16 Отговор

    До коментар #34 от "Ами то и името":

    вакума не се е махал от междуушието ти...и написаното го потвърждава...Този бил руски..оня бил руски...Украйна е суверенна държава от 1991 год и всичко в нея е украинско..спирам защото не искам да те обиждам...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор

  • 47 Аватар

    10 0 Отговор
    Според публикация в investor Турция и ООН са посредници между Русия и Украина за Зърнената сделка.
  • 48 наблюдател

    19 2 Отговор
    Реално всичкия този квич идва от западните собственици на украинската земя.
    Изкупиха я за жълти стотинки, но не могат нито да я изнесат, нито житцето да си получат. Мъка!
    Отделно когато Русия освободи тези територии очакванията са за конфискация, какъв пърформънс ще последва тогава...приготвил съм пуканките и чакам.
  • 49 Жмръц

    14 2 Отговор
    Аз само да питам,кой наруши Минските споразумения?Ей тъй,бай дъ уей.И си пийте пиенето и си отговорете на въпроса кой наруши зърнената сделка.Запада хем тъй,хем иначе,хем душата в Рая иска.Е нема.
  • 50 ЗелеНоЧовече

    16 3 Отговор
    Зелено човече: прави си, че не искаш дори едно споразумение да направиш с Русия ... а искаш да въвлечеш всички държави в конфликта, а ти имаш забрана да водиш преговори с Русия. Ами нормално е да има война, ако беше говорил още първия ден - нямаше никакви войни да има, цялото нещо е заради некомпетенция и за това, че е важно да имаш добри отношения със съседа, а не да чакаш някой от 15 хиляди килиметри да ти праща носилки за войници и ти да ахкаш колко било великодушно това. Чудя се и аз защо просто войничетата им не престаната да слушат тази некомомпетентност на комичния герой. Холивуда си го снимат в Холивуд, а тук загиват реални хора в името на Холивудската "мечта"

    Коментиран от #61

  • 51 Анадъм

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "Гочо":

    Турция каквото е поискала го е получила,явно от навеждането даже не забелязваш ,че е така

    Коментиран от #53, #54

  • 52 хахаха

    3 12 Отговор
    Много по-важният и много по-съществен въпрос е КОЙ започна тази гадна и нечовешка война, от която са последици и зърно и мърно и всичко останало! Отговорът е - малкият императорчик от Кремъл!
  • 53 Гочо

    1 4 Отговор

    До коментар #51 от "Анадъм":

    Дори и да е така...не го е направила като Русия...разбираш ли...
  • 54 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Анадъм":

    То и твоите шипове не са малко...
  • 55 A ти си

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ханко Брат":

    Най-великия анализатор. САЩ ни натресоха всичко. И сега си прибират дивидентите (ако знаеш какво е това). С две думи - ти си лузър

    Коментиран от #59


  • 56 Настрадин Ходжа

    5 1 Отговор
    След като 3/4 от участниците мислят като мен какво въобще да го коментираме оня провален шут и наркоман, или пък деменцията дето му е на акъла!?!?!?

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор

  • 58 Хахахаха

    0 4 Отговор

    До коментар #56 от "Настрадин Ходжа":

    Говориш за тия дето го туриха на твоя работодател - жужето от Кремъл ли?
  • 59 Смешен

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "A ти си":

    Ми то и ти л@паш руски п@тки ама нищо не казваме!?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор

  • 61 Хахахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "ЗелеНоЧовече":

    Пий ги тия хапчета бе!
  • 62 ННН

    1 3 Отговор
    Аман от руски тролове. А бе вие не си ли взимате малко отпуска поне лятото
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта