Last news in Fakti
07 Август, 2023 5125

Да подаде ли оставка шефката на Софийската районна прокуратура?


  • Невена Зартова Ръководител на Софийска районна прокуратура Нито Законът за съдебната власт, нито който и да е друг закон, ми дават право да нареждам на прокурор от СРП извършването на каквито и да било действия по конкретно дело, наблюдавано от този прокурор. Какво е законовото основание за исканата ми оставка – не зная, защото не съм имала разговор с и.д. главен прокурор г-н Сарафов преди публикацията за искането на моята оставка
  • Борислав Сарафов и.д. главен прокурор Поради допуснатите очевидни пропуски в организацията на работата в СРП, в т.ч. неглижиране и подценяване на разследването на смъртта на млада жена, настъпила на 06.04.2022 г. и грубите грешки, както при установяване на фактите, така и при определяне на правната квалификация на престъпното деяние, очаквам оставката на административния ръководител на тази прокуратура - г-жа Невена Зартова

    136 гласа
    31%
    69%
    300 гласа

Коментари

  • 1 да де

    59 4 Отговор
    По-интересно е защо деветото джудже се прави на света вода ненапита и не подава оставка в тоя ке.еФ каскетурата трябва атомна бомба за да се случи нещо.
  • 2 Павел пенев

    62 3 Отговор
    Оставка трябва да има но подадена от Сарафов в ресторанта 8-те джуджета. Да каже къде е Пепи еврото и защо прокуратурата и полицията не го издирват с международна заповед? Гнусна гад.
  • 3 Перо

    39 2 Отговор
    Тогава за какво е този наблюдаващ прокурор, след като няма никакви правомощия? Всичко е сбъркано в съдебната система! Нито Сарафов има правомощия за уволнение, нито наблюдаващия прокурор може да се намесва в работата на определения по случая прокурор. Това е един кръг, без изход! И тя ще е като пернишкия прокурор, който си пита дедовия за оставката, искана от Гешев!
  • 4 Злати Минкова

    33 4 Отговор
    Сарафа да подаде оставка. Ама пуста му алчност и ненаяждане.
  • 5 Гост

    15 7 Отговор
    Щом ти е поискана оставката,...означава че нещо не си вършиш работата както трябва...
  • 6 Гочо

    19 1 Отговор
    Ами какво да наглеждаш...пачките ли...нали...ТИ си Ръководител на тази Институция..или си там само да лапаш....

  • 7 тоя не им знае функциите даже

    12 0 Отговор
    какви главочи бачката в тая съдебна система и то главни
  • 8 факти само истински

    12 0 Отговор
    а защо само тя???
  • 9 БАЙ АНАНИ

    15 0 Отговор
    ДА АМА НЕ......... ЖЕРТВА СЪМ НА ЖЕСТОКО НАСИЛИЕ В КОЕТО ЕДИН ОТ ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ БЕШЕ РЕДОВИ ПОЛИЦАЙ! ДЕЛОТО СЕ ПРОТОЧИ ДВАЙСЕТИНА ГОДИНИ. НАЙ- НАПРЕД ИЗЧЕЗНАХА ОТ СЛЕДСТВИЕТО ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, СЛЕД ТОВА ЗАПОЧНА НАТИСК СРЕЩУ РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ПО ДЕЛОТО ПОЛИЦАИ ОТ ВОЕННИЯ ПРОКУРОР А. М. ДА ПРИКРИЯТ СЛУЧАЯ. СЛЕД КАТО ДЕЛОТО ВЛЕЗЕ В СЪДА СЕ ПРОТОЧИ ОЩЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ТЪЙ КАТО СЪДИЯ ОТ СОФ ГРАДСКИ М. Т. ,НЕ ЗНАЕЛА, ЧЕ ЕДИНИЯТ ОТ ПОДСЪДИМИТЕ Е ПОЛИЦАИ И ДЕЛОТО Е ПОДСЪДНО НА ВОЕННИЯТ СЪД!!! И ТОВА ПРОДЪЛЖИ ОЩЕ ГОДИНИ И ТО УМИШЛЕНО, ЗА ДА ИЗТЕКАТ НЯКОИ ОТ СРОКОВЕТЕ! ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ В ТЪРСЕНЕТО НА ИСТИНАТА, НИ СЪСИПА ЖИВОТА! НЕ МОГА ДА НЕ ПОДЧЕРТАЯ, ЧЕ И АПЕЛАТИВНИТЕ СЪДИИ НА МОЙ ВЪПРОС, КАЗАХА ЧЕ НЕ СА ЧЕЛИ ДЕЛОТО. А НИЕ ОЧАКВАМЕ СПРАВЕДЛИВА ПРИСЪДА ...ДА АМА НЕ!!!.СМЯТАМ, ЧЕ В СИСТЕМАТА ИМА МНОГО ГНИЛИ ЯБЪЛКИ. МОГА ДА РАЗКАЖА ОЩЕ МНОГО СЛУЧКИ ОТ ТЕЗИ ГОДИНИ, НО ВСИЧКО Е БЕЗСМИСЛЕНО. ВИНОВНИ И НАКАЗАНИ ВЛАСТИМАЩИ СЛУЖИТЕЛИ НЯМА! ЯВНО НИКОГА НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ И ИСТИНАТА НЯМА ДА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Кольо,

    8 3 Отговор
    Преди 1989 година беше истинският съд и прокуратурата,комшията за едно ПТП пийнал го отнесе година и половина в Бургаския затвор...
  • 12 Боби

    5 1 Отговор
    Към коментар 1
    Вдигам палец нагоре!!!
  • 13 Тото 1 и Тото 2

    5 1 Отговор
    А ще подаде ли оставка и хлъзгавия Сарафов , за това , че целува зад.ника на всеки свой нов началник - от Гешев , през Борисов и до Пеевски ?
  • 14 тиквенсониада

    3 1 Отговор
    За цялото това падение на правосъдната ни система , ОСНОВНА и ГЛАВНА вина има индивида Борисов и хората , с които е в негласен съюз - Пеевсски и Доган ! Хората на всички важни и възлови позиции са негова функция и са сложени на поста си , за да им служат покорно и слугински !
  • 15 Българин

    7 0 Отговор
    всичко е мафия думите са излишни кервана си върви и кучето си лай
  • 16 ИВАН

    5 0 Отговор
    Щото всичката хубост в Сарафов се е събрала ... не виждам достойни българи, особено в последните 20 години - какво стана с този народ оцелял 500 години под ятагана.
  • 17 Циник

    0 0 Отговор
    70% неграмотни простаци.Тази държава няма да се оправи.А тези 70% чакат някой да ги "оправи"

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта