Конфликт
Успех или нищо, но от сърце
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯН 619728 Юни, 2018 10:02
Лиляна
Павлова министър на българското председателство
Кольо
Колев собственик на агенция „Медиана“
Бяхме заклеймявани като корумпирана и бедна държава. Световните медии обаче ни преоткриваха с всяко следващо идване. Те преоткриха България като държава за бизнес, за туризъм, като политически партньор. Повечето медии бяха планирали да дойдат веднъж и да ни отразяват онлайн. И повечето от тях се върнаха не два пъти, а шест пъти. Да отразяват заседанията от първо лице, видяха различна България. Проведохме 284 събития, броят на делегатите, посетили България, е 35 хил. души, а очаквахме 20 хиляди. Не очаквахме такива числа. Освен темите и приоритетите, които подбрахме коректно и правилно, въпреки трудностите, в много случаи виждахме единството. Девизът на Председателството беше точно на място, адекватен и релевантен на всичко, което се случва. Приоритетите бяха достатъчно гъвкави, дадоха възможност да сме напълно в крак с действителността и проблемите на деня. Да не изоставаме от дневния ред.
93 гласа
12%
88%
654 гласа
Българското европредседателство може да се определи като "нищо, но от сърце". За Шенген и еврозоната сме на ниво "ще видим какво ще стане“. Въвеждат се нови критерии за влизане в чакалнята на еврозоната. Казват, че по всички показатели сме много добре, но по-специално икономическото ни развитие е слабо и нещо, което въобще не фигурира в подписаните основополагащи документи във връзка с това. Това за общественото мнение донякъде е позитивно, тъй като много от българите са, меко казано, скептично настроени по отношение на въвеждането на еврото. По отношение на Западните Балкани, за които се вдигна толкова много шум, дори имаме известни отстъпления. Само преди седем години в Солун беше фиксирана дата за присъединяване на страните от Западните Балкани и тя беше 2025 година. Що се отнася до Македония, това е "танц" на господин Борисов, обслужващ интересите на НАТО директно. Целта на занятието беше Македония да бъде приета в НАТО, като по този начин се изолира Сърбия.
Въвеждане на коментар към конфликта
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към конфликта
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.
Анкета

Как приемате призива на ЕП за незабавното ни приемане в Шенген?

КОМЕНТАРИ
ТОП 5