Конфликт
Тройка или петица за нас?
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯН 5283 4 Юли, 2018 10:56
Проф.
Михаил
Константинов Математик
Проф.
Александър
Маринов Социолог
Оценката е много добра. Първо, няма нито един голям фал. Това не е малко, защото много хора предричаха преди председателството, че ще се издъним, едва ли не ще прокапе НДК, ще падат плочки върху главите на европейците и т.н. Нищо такова не стана. Изключително добре се справихме. И това личи по липсата на всякакви скандали и разправии. Справиха се добре и службите по сигурността, и по обслужването, и по поддръжката. Изобщо фактът, че нищо не се чу за технически проблеми, показа, колко добре сме ги решили. Второ, темата която се избра като лайтмотив, а именно интеграцията на Западните Балкани, се оказа много подходяща и навременна. И на този фон договорът с Македония. Така че – едно изцяло положително председателство. Няма нито една съществена критична бележка. Нещо повече, западните ни европейски партньори казват, че председателството е определен успех.
139 гласа
25%
75%
403 гласа
Ами посредствена е, хайде, да не е кръгла тройка. Правят се опити да се капитализира едно доста преувеличено значение и доста преекспонирани достойнства на нашето рутинно, дежурно, да подчертая това нещо, просто защото ни е дошло ред, председателство. Има сега едно кресчендо – от една страна това са заинтересованите политици, които искат да си припишат някакви огромни заслуги. От друга страна, това са верни и доста пресметливи, меркантилни медии. Бих добавил и една малка част от експертната общност, които представят нещата едва ли не, че ние сме някакъв феномен, че такова председателство не е имало, такъв успех невиждан не се случвал. Тези фанфари не са придружени с конкретни факти. Най-много да се посочат 2-3 неща, да кажем срещата, посветена на Западните Балкани, или примерно решаването на проблема, част от проблема с командированите работници. Някои по-смели, по-ентусиазирани апологети твърдят, че имаме някакъв феномен, нещо изключително важно чрез дневния ред от София. Не сме се провалили, но нищо особено не сме направили, нито спрямо тези преди нас, нито спрямо тези, които ще бъдат след нас. И това много скоро ще бъде ясно. Има си нормална, така да я наречем, летва, която се изпълнява. Още повече искам да отбележа един факт – приписват се на България, разбирайте на българското правителство, някакви големи успехи във връзка с този процес.
Въвеждане на коментар към конфликта
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към конфликта
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.
Анкета

В коя съседна страна бихте посрещнали Нова година, ако имахте възможност?

КОМЕНТАРИ