25 Януари, 2019 09:12 5 353 8

Спецапелативният съд остави в ареста Вълчо Арабаджиев

  • вълчо арабаджиев-
  • съд-
  • корупция-
  • арест

Определението на съда беше произнесено след пет часа съвещание

Спецапелативният съд остави в ареста Вълчо Арабаджиев - 1
Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Спецапелативният съд остави в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо. Той е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари, ръководена от родителите му.

Определението на съдебния състав, воден от съдия Галя Георгиева, беше произнесено след пет часа съвещание и е окончателно, съобщи бТВ. То е подписно с особено мнение от един от членовете на състава.

Това беше поредно искане за промяна на мярката на Вълчо Арабаджиев от неговата защита.

По време на днешното заседание съдът прие тройна медицинска експертиза на лекари от "Пирогов", според която Арабаджиев не страда от заболяване, което да не му позволява да бъде в ареста.

Трима лекари ще изследват здравословното състояние на Вълчо Арабаджиев

Адвокатът му Илиян Василев заяви в залата, че прокуратурата няма доказателства, за това че подзащитният му е знаел за евентуален престъпен произход на над 5 млн. лв., открити в банкови касети на негово име.

Адвокатът изнесе данни от разследването, които според него сочат, че Маринела Арабаджиева е поискала от счетоводителка на семейството парите да бъдат внесени в банкови касети от сина й, като те да бъдат на негово име.

Прокуратурата обаче смята, че има достатъчно данни за това, че Вълчо е знаел за престъпния произход на внесената от него сума.

Според съдебния състав, Вълчо Арабаджиев трябва да остане в ареста, защото той не е в тежко здравословно състояние, а и е налице обосновано предположение за съучастието му в престъпна дейност. Съдиите отбелязаха още, че промяната на мярката на Арабаджиев в по-лека би затруднила разследването, като според тях има възможност той да се укрие.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любител на мачките

    16 2 Отговор
    КО е тоо Вълчо?? Абе нема значение, за мене е важно, че един алпинист е свалил мачоко от дървото в Своге, че 4 дена му мръзнаа топките на Папурчо!! :))

    Коментиран от #5

  • 2 El Torro

    15 2 Отговор
    Не мога да разбера как?, докато вършат престъпления им няма нищо, здрави и прави хора, и в момента в който ги хванат и влязат зад решетките, изведнъж се разболяват. Това момче като го гледам на снимката не ми изглежда с проблеми в гръбначният стълб. Майката и бащата духнаха и оставиха изкупителна жертва синът. Е някъде из островите друг ще си направят. Хора без никакво достойнство.
  • 3 kosama

    8 4 Отговор
    Браво САМО ТАКА и да похванат и другите
  • 4 Будалата

    12 3 Отговор
    Чакат Тиквата да падне от власт и ще си дойдат.
  • 5 Стоил

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Любител на мачките":

    Хахахахахаха =D =D =D
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ники

    8 0 Отговор
    Тоя пич е малък , за нищо не е виновен и всички го знаят , в неофициални разговори през адвокати от държавата са казали , че виновен невиновен го държат заложник докато не се приберат Ветко и Маринела ... Това момче не го познавам лично , но имам много приятели дето казват че е много свестен , от малък учи и живее в чужбина ... това са много кофти неща и от страна на държавата е много грозно ...
  • 8 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 1 Отговор
    Цирка е пълен и хотела работи и дискотеката мегами също хахаха и за тях се грижи личната охрана на вълчан