Last news in Fakti

11 Ноември, 2019 09:29 1 559 13

Кметът на Несебър полага клетва с белезници

  • николай димитров-
  • несебър

Спечелилият нов мандат Николай Димитров е обвиняем в организиране на купен вот

Кметът на Несебър полага клетва с белезници - 1
Снимка: БГНЕС

Новият стар кмет на Несебър Николай Димитров и двама от общинските съветници в морския град ще бъдат конвоирани от следствения арест в София до Несебър, за да положат клетва.

Днес е насрочено първото заседание на новоизбрания Общински съвет.

Николай Димитров, който спечели своя четвърти мандат като градоначалник, и общинските съветници бяха задържани и обвинени дни преди местните избори за участие в организирана престъпна група за купуване на гласове. Димитров е сочен за ръководител на групата. Пред съда обаче той заяви, че никога не се е срещал с главния свидетел по делото, подал сигнал до органите на реда, както и че никога не е уговарял и участвал в схема за купуване на гласове.

След като положи клетва за кмет на Несебър, Николай Димитров ще бъде върнат в ареста. По закон кметът има право да възложи функциите си на някои от своите заместници или на Общинския съвет да избере временно изпълняващ длъжността.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    26 1 Отговор
    Това може да се случи единствено и само в България.

    Коментиран от #13

  • 2 mediator37

    20 0 Отговор
    Понеже ГЕРБ, БСП, СДС и другите традиционни лапачи не могат да пробият в Несебър, възложиха мокра поръчка на Цацара и той я изпълни прилежно. Хората в Несебър си направиха местна партия и 20 години си печелят прилежно изборите.

    Коментиран от #8

  • 3 сектант

    10 2 Отговор
    Ами те в несебър всички се знаят какво толкова ви впечатлява. Екстра си е човека за там. А за купуването, всички го правят и никой нищо не прави.
  • 4 Абсурдистан

    14 2 Отговор
    Абсурд,как като те съдят имаш право да се кандидатираш че чак да управляваш??? Мафиотска държава с групировка гроб

    Коментиран от #6

  • 5 Козарев

    11 1 Отговор
    Цирк балкански.
  • 6 mediator37

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Абсурдистан":

    Едно е да те съдят, друго е да са те осъдили. Иначе милиционеро-прокуратурата щеше да реди изборните листи и да слага кметове.
    И не се тръшкай толкова кой съден, кой осъден. Ето на, Доган е лежал в затвора. Ето на , шеф на телевизията, която гледаш, също е лежал в затвора- Емил Кошлуков. Така че не се коркай. Затворът е родил най-влиятелните ни политици. И прави разлика между следствен арест и затвор.
  • 7 Рошко

    7 0 Отговор
    В България е факт, престъпници и мафия да стават политици, те честните седят по принуда тука или бегат навън
  • 8 ???

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Затова бързат да изберат Гешев и да направят Цацаров шеф на КПКОМПИ.
  • 9 Коза Ностра и от затвора ще

    3 1 Отговор
    Управлява ! Води ни , води ни Бат Дон Копиране към криминална дермокрация ! Да си ни жив и здрав , че си ш прайм без МЪЖКАР ако тъ няма. Финалът е неизбежен и непредсказуем ! Кротка ли ще МАСАТА както преди ?
  • 10 Коза Ностра и от затвора ще

    4 1 Отговор
    Управлява ! Води ни , воде ни Брат Дон КОРЛЕОНЕ към криминална демокрация ! ........ .........
  • 11 ИЯО

    3 0 Отговор
    Като не са му надянали и качулката пак е добре.
  • 12 слаботоков

    1 0 Отговор
    Ейййй съсипаха го тоя бе! Що не вземат да му преместят офиса в ареста от там да си кметува и да му махнат тия белезници!? Все пак сме европейска държава!
  • 13 Дядо Гочо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Защо мислиш така? Я виж ЕЦБ - половината президенти са с висящи дела за измами и злоупотреби. На първия даже му отлагаха мандата, че да може да излезе от затвора.