Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 15:18 5 970 21

Маринела Арабаджиева остава в ареста

  • маринела арабаджиева-
  • ветко арабаджиев-
  • арабаджиеви

Бизнесдамата е обвинена за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари

Маринела Арабаджиева остава в ареста - 1

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на Маринела Арабаджиева на закрито заседание на 4 февруари, съобщиха от съда. Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в закрито заседание мярката ѝ за неотклонение в "домашен арест". Причината за решението бе влошеното ѝ здравословно състояние.

На следващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу това определение. От държавното обвинение мотивираха протеста си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева, които сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест. Другият мотив е отказът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „Лозенец”, въпреки постановление на наблюдаващия прокурор от юли месец.

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след пристигането ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения. Маринела Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления (при условията на съучастие и в рамките на продължавано престъпление), както и изпиране на пари.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    32 3 Отговор
    Малийй тая Маринела да не е била Марин??? Егати травестунгела, пу, пу!!!
  • 2 Толкоз време неплющяна

    22 1 Отговор
    Половата и система паяжина хвана! Пратете и Абдула, да и оправи миризливото ВиК!

    Коментиран от #3

  • 3 Хасан Азис

    5 16 Отговор

    До коментар #2 от "Толкоз време неплющяна":

    Хубава пичка е ,татарите сте боклук

    Коментиран от #4

  • 4 Да си жив и здрав

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан Азис":

    Дано всевишния скоро да те прибере, и при 72 манафа да те сложи, да ти загладят косъма!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Хасан Азис

    2 15 Отговор

    До коментар #4 от "Да си жив и здрав":

    На патриарх Неофит в устата смешник
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГОСТ

    5 2 Отговор
    Само свинко и манафи за тебе !!!

    Коментиран от #8, #11

  • 8 догост

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "ГОСТ":

    и за теб също
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 6 Отговор
    мито КАШОНИТЕ МАРТИНИТЕ им взеха хотела какво очаквате
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 5 Отговор
    МАФИЯ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 доник хасан азис

    0 6 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан Азис":

    господине не обръщай внимание на трол психо те и с козлодуйския се подиграват
  • 13 месара

    10 1 Отговор
    Гешев спри се бе? защо тормозиш спонсорите на бсп?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЕЖИЖИ

    6 1 Отговор
    ТОВА МЪЖ ЛИ Е -ЖЕНА ЛИ Е --МАЛИИИИИ МИ ТО ТОВА Е ДЖЕНДАРСКИН
  • 17 ева

    5 1 Отговор
    Там и е мястото. В ареста и после в затвора.
  • 18 Зайко Байко многознайко

    2 1 Отговор
    Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственито успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове"
  • 19 Еmilio Dimitrov Milev

    0 2 Отговор
    ГЖА М АРАБАДЖИЕВА Е ПРОИЗВОЛНО ЗАДЪРЖАНА В НАРУШЕНИЕ ЧЛ.6(1) 5(1) ОТ ЕКЗПЧ ЧЛ.9 МПГПП И ЧЛ.6 20 21 41 47 48 49 51 52 53 54 ХАРТА ЕС...АСНС Я ОТВЛИЧА ЧРЕЗ ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ ПО ЧЛ.321 142 282 НК.БЕЗ СЪСТАВОМЕРНОСТ НА ДЕЯНИЕТО Е ЗАДЪРЖАНА ПРОЗВОЛНО.ОТВЛЕЧЕНА Е.ТЯ НЕ УЧАСТВА В ОПГ.ГЖО АРАБАДЖИЕВА СЪДЕТЕ ГИ ЗА НАРУШЕНИЕ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
  • 20 смит уесон

    0 0 Отговор
    Нарушен е чл.3ЕКЗПЧ
  • 21 смит уесон..

    0 0 Отговор
    Смит Уесон гжа М.Арабаджиева е изтезавана руши се право по чл.3 ЕКЗПЧ чл.168..18 20 67 ДФЕС ЧЛ.2 3 4 5 6 ДЕС ТОВА Е ПОЗОР ДА СЕ ИЗТЕЗАВАТ ЖЕНИ 2020Г.....


    ГОСПОЖО МАРИНЕЛА СВЪРЖЕТЕ СЕ С ЕМИЛ МИЛЕВ ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА ГИ СЪДИТЕ.НЕ ТРАЙТЕ.СЪДЕТЕ ГИ