Last news in Fakti

1 Февруари, 2013 12:02 2 162 2

Тръгна делото за убийството на Женя Тодорова

  • тръгна-
  • делото-
  • убийството-
  • женя тодорова
Тръгна делото за убийството на Женя Тодорова - 1
Снимка: БГНЕС

Наказателното дело срещу Петър Ангелов и Светла Тодорова, подсъдими за убийството на 21 годишната Женя Тодорова от Варна тръгна днес във Варненския окръжен съд по общия ред. 21 годишният Петър, който е физическият извършител на убийството и 38 годишната Светла - леля на убитото момиче, подбудител и помагач за престъплението са изправени пред Варненския окръжен съд заради жестокото убийство, извършено на 27 септември миналата година. Петър е бил надрусан с пико, и нанесъл 77 удара на Женя с ножа, след което започнал да й забива химикалки, стана ясно след като бяха прочетени показанията по делото. Женя е починала бавно и мъчително. Заради раните по лицето Женя не е могла да вика.

Приятелката на Петър и дъщеря на поръчителката на убийството е знаела точно кога ще бъде извършено убийството. Поръчителката пък на младини е биела майка си. В един от побоите се намесила майката на Женя, която била ударена в корема от лелята. След това майката абортирала.

Прокурорът по делото за убийството на 21-годишната Женя Тодорова поиска доживотен затвор за Петър Ангелов. Той се обоснова като посочи, че Петър е много млад и има възможност да се поправи. За лелята на Женя, обвинена като поръчител на убийството Светла Тодорова бе поискано най-тежкото наказание - доживотна присъда без право на замяна, тъй като тя знаела, че Женя е единствено дете на родителите си.

Преди даване ход на делото подсъдимият Ангелов поиска от съда възможност да упълномощи адвокат. Съдът остави молбата му без уважение. Основание за отказа е обстоятелството, че от първия момент на досъдебното производство правата на Петър са били осигурени чрез служебен защитник. Съдът своевременно и в сроковете, предвидени от закона му е разяснил правата да упълномощи свой адвокат, което Ангелов не е сторил. Подсъдимият информира съда, че майка му, която пребивава в Италия е привела средства за адвокат. Съдът обаче му напомни, че макар и в затвора, той е бил в постоянен контакт с майка си и е могъл достатъчно навреме да осигури платена защита. Петър Ангелов поиска от съда да се възползва и от привилегията на съкратеното съдебно следствие, като признае абсолютно всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт и се откаже от гледане на делото по общия ред. Подсъдимата Светла Тодорова обаче не се съгласи с това искане и съдът даде ход на делото по същество и по общия ред.

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление е от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен без замяна.
В свое разпореждане днес ВОС поиска и принудителното довеждане на дъщерята на Тодорова - Даниела, която не се яви сутринта. Очаква се  съдът да разпита призованите 12 свидетели и 11 вещи лица, изготвили различните експертизи в хода на предварителното производство. В момента се чете обвинителния акт, който е близо 30 страници.

21 годишният Петър и 38 годишната Светла - леля на убитото момиче, подбудител и помагач за престъплението са в ареста от 29 септември миналата година. Близо 30 страници е обвинителният акт, който описва последователно събитията и фактите, довели до трагичния 27 септември 2012 година, когато по изключително жесток и особено мъчителен за жертвата начин е убита Женя. Според обвинителния акт, зверското посегателство е обмислено и планирано от Светла Тодорова, която таила в себе си дълбока омраза и ненавист към семейството на брат си, с които делели къща, завещана им от родителите. Според показания на свидетели, племенницата й я дразнила дори, с това, че живее. Подсъдимата Тодорова се надявала, че след като Женя "изчезне", ще умрат родителите й, и "всичко ще остане за мен". Светла умело манипулирала приятеля на дъщеря си Петър, който бил наркозависим и безпаричен. Убийството било "спазарено" за 2000 лева, а след като дал съгласие да го извърши, Петър поискал и получил капаро от 500 лв. В обвинителния акт са описани всички действия на двамата подсъдими, включително и указанията, които Светла е дала на Петър при подготовката му за убийството на Женя. След като разбрала, че "поръчката" е изпълнена, Тодорова изтеглила и останалите 1500 лева, обещани за убийството на Женя. 

Драматичните събития в първите часове на 27 септември са тежки за възприемане. С извънмерна жестокост Петър е пробождал момичето и дори след като ножа се счупил, той продължил да нанася удари и да я пробожда в нанесените рани с химикали. Часове след трагичната гибел на Женя, експерти преброили 77 прободно -порезни и порезни рани в лицето, шията, в тила, в гърдите, по гърба и ръцете. Именно те са предизвикали кръвоизливната анемия, довела до смъртта на момичето.

 Ден след трагедията Петър и Светла са задържани, като от самото начало младият мъж е признал всички факти и обстоятелства, довели до зверското престъпление. В настоящия момент и двамата подсъдими имат служебни защитници. В разпореждането за образуване на наказателното дело, съдът е указал и на родителите на Женя, че могат да направят искане да се конституират като частни обвинители и граждански ищци в процеса. Те имат право поотделно да предявят граждански иск срещу подсъдимите за причинените им неимуществени вреди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 агт

    0 0 Отговор
    ПЪБЛИ4НА БЕСИЛКА ЗА ТАЗИ ИЗМЕТ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.