Last news in Fakti

21 Януари, 2013 15:53 1 533 0

Две бг пиеси на фестивал в Ню Йорк

  • пиеси-
  • фестивал-
  • ню йорк-
  • теодора димова-
  • яна борисова
Две бг пиеси на фестивал в Ню Йорк - 1
Стефка Янорова (вляво) и Койна Русева в спектакъла "Невинните" по текст на Теодора Димова.

Пиесата на Теодора Димова „Невинните“ по романа й „Майките“ и „Приятнострашно“ на Яна Борисова ще бъдат представени на Фестивала на жени драматурзи от Централна и Източна Европа в Ню Йорк.

На 28 януари е театрализираният прочит на „Невинните“ с екип от режисьор и актьори, а на 4 февруари – на „Приятнострашно“. И двата прочита ще се състоят в Генералното консулство на България.

Инициативата е на ImmigrantsТ Theatre Project , представил над 250 пиеси с международни екипи. Фестивалът на драматургията на авторки от Централна и Източна Европа е посветен и на 30-годишнината на Съюза на жените професионалисти в театъра (League of Professional Theatre Women).

На форума ще бъдат представени осем нови пиеси, създадени през последните пет години - от България, Чехия, Унгария, Румъния, Сърбия и Словакия. Заглавията са избрани заради художествените качества на творбите, новаторството, наградите, които са спечелили, и не на последно място - защото според организаторите ще бъдат интересни за американската публика.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА