Last news in Fakti

3 Октомври, 2014 16:24 1 373 0

ТВ оператор на NBC се зарази с ебола

  • nbc-
  • оператор-
  • ебола-
  • сащ-
  • журналист

Вече са открити 80 контактували с т.нар. тексаски пациент, четирима от тях са изолирани

ТВ оператор на NBC се зарази с ебола - 1
Снимка: АП/БТА

Оператор на американската телевизионна компания NBC се е заразил в Либерия с вируса на ебола и ще бъде върнат в родината си за лечение, съобщи „Ройтерс“. Това е първи случай на заразяване на американски журналист със смъртоносното заболяване. Повечето заболели американски граждани са лекари. Сред лекуваните в САЩ пациенти засега няма смъртен случай.

NBC наела оператора на свободна практика във вторник, а в сряда у него се проявили симптомите на заболяването. Той незабавно бил изолиран. CNN уточнява, че мъжът е на 33 години. Президентът на телекомпанията NBC Дебра Търнес уверява, че операторът ще получи най-доброто възможно лечение. В момента се проверяват и други журналисти на медията, които са контактували със заразения.

Най-сериозен към момента е обаче е рискът за т.нар. тексаски пациент Томас Ерик Дънкан, който, след като се върнал от Либерия, живял 10 дни у дома си, общувал с хора и едва след това бил хоспитализиран със симптоми на ебола. Медиците се опитват да установят всички негови застрашени познати – засега са открити около 80 души, четирима от които вече са изолирани.

Жертвите на смъртоносната болест превишават 3400, а инфектираните – 7000 души. Преобладаващата част от смъртните случаи са в 3 западноафрикански държави – Либерия, Сиера Леоне и Гвинея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА