Last news in Fakti

30 Юни, 2022 15:31 14 777 8

12 тайни, които служителите на летището не искат да знаете

  • летище-
  • тайна-
  • служители-
  • полет-
  • самолет

Подобно на много други места и летището е организирано така, че да спечели колкото се може повече пари от посетителите си

12 тайни, които служителите на летището не искат да знаете - 1
Снимка: Shutterstock

По цял свят има авантюристи, които особено много обичат да пътуват, а самолетът е доказано удобен, бърз и безопасен транспорт. Не може да се отрече едно обаче - с дългите си опашки и големите тълпи, летищата могат да бъдат много стресиращи.

Обикновено бързаме да минем през тях възможно най-бързо, за да хванем полета си, че дори не успяваме да се ориентираме и да забележим малките подробности за това място, които служителите знаят много добре. Може да стане толкова натоварено, че често не забелязваме някои неща на летището, а те са там и можем да се възползваме от тях без проблем.

От смешно високите обменни курсове до нерекламираната безплатна вода, тайните на летищата, които те крият изкусно са наистина много.

Затова от StarsInsider са подбрали няколко от тях, които могат да ви помогнат при всяко посещение на летището, пише vesti.bg.

1. Можете да получите достъп до частен летищен салон

Салоните на летищата са малко по-скрити и с помощта на кредитната си карта може да получите предимството да имате достъп до тях. Просто се отбийте и попитайте и може да се окажете на спокойно място, изпълнено с безплатна храна и напитки.

2. Безмитните стоки не винаги са по-евтини

Безмитните магазини са супер изкушаващи, но преди да пазарувате докато чакате полета си, имайте предвид, че те са много скъпи. Цените на безмитните стоки често все още са по-скъпи от тези, които ще платите у дома.

3. Чекирането на багажа на изхода може да е безплатно

Когато полетите са пълни, обикновено се чува съобщение от гейта, в което хората се приканват да регистрират ръчния си багаж. Възползвайте се от това като възможност, за да добавите допълнителна чекирана чанта до крайната дестинация.

4. Закъснелите полети трябва да се заплатят

Това рядко се обявява, но ако авиокомпания от ЕС пристигне на местоназначението си с три или повече часа закъснение, тя ви дължи пари. Това обаче не се дължи при "извънредни обстоятелства", като война, проблеми със сигурността, природни бедствия, екстремни метеорологични условия и стачки на екипажа.

5. Обратната връзка за тоалетните се получава в реално време

Благодарение на мигновената реакция на интелигентните устройства за обратна връзка, които се намират на много летища, тоалетните на летищата се почистват много по-често.

6. Примамват ви в магазините заради местата ви

Причината най-удобните места да са в близост до магазините на летището е, че ви примамват да похарчите парите си. Това е хитър трик, при който летището иска да извадите портфейла си, след като преминете проверката за сигурност.

7. Служителите, които обработват багажа, се отнасят грубо с вещите ви

Ако някога сте се чудили защо багажът ви изглежда разхвърлян, вероятно служителите, обработващи багажа, не са били много внимателни с него. Хората са ставали свидетели на това как служителите хвърлят и дори ритат багажа.

8. Ще продадат вещите ви

Когато оставите или изгубите нещо на летището, имате 90 дни, за да си го вземете. След това повечето летища ще дарят непотърсените вещи на благотворителни организации или дори ще ги продадат на специални за целта търгове.

9. Не е необходимо да пристигате два часа преди полета си

Понякога преминаването на проверката за сигурност може да отнеме часове, но в повечето случаи не ви е необходимо толкова много време на летището. В крайна сметка колкото по-дълго стоите там, толкова повече ще похарчите за храна и пазаруване. Вместо това се регистрирайте по-рано и по възможност вземете със себе си само ръчен багаж.

10. Храненето по време на полета може да е по-евтино, отколкото на летището

Ако сте редовен пътник и имате кредитна карта на авиокомпания, може да получите до 25% отстъпка от цената на храната и напитките по време на полет. Това е около половината от цената на храна, закупена на летищeто.

11. Wi-Fi често е безплатен на летищата

Някои летища все още имат наглостта да събират такси за Wi-Fi, който в повечето случаи е ужасно бавен, но в днешно време повечето предлагат допълнителен Wi-Fi. Включете се безплатно и се възползвайте от възможността да изтеглите някои предавания, които да гледате по време на полета си.

12. Има един трик, за да получите първо багажа си

Ако регистрирате багажа си със закъснение, има вероятност той да е един от първите на въртележката при пристигане. Вие ще бъдете първият, който ще излезе през изхода.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бавносвяткащия юстас

    11 4 Отговор
    Тези неща ги интересуват, вечно пътуващите, а останалите желаят безопасен полет с красив пилот и грозна стюардеса....!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Х

    12 0 Отговор
    Ако искате незабравим полет Летище София е вашето място !!!
    И няма да повторите !

    Коментиран от #4

  • 4 Гого

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Х":

    Откровено казано Хитроу води първото място. По- голям ужас и в София не сте приживели...
  • 5 егати

    4 0 Отговор
    Елеметаризмите!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.