Last news in Fakti

19 Юни, 2024 16:32 1 819 1

Астролози посочиха най-късметлийския ден от седмицата

  • късмет-
  • успех-
  • зодия-
  • хороскоп-
  • ден от седмицата-
  • седмица

Според астрологията четвъртък носи повече късмет и успех от останалите дни. Ето защо

Астролози посочиха най-късметлийския ден от седмицата - 1
Снимка: Shutterstock

Както всеки зодиакален знак има управляваща планета, така и всеки ден от седмицата. Имената на дните от седмицата в някои езици са свързани с владетели и богове от миналото, като например: неделя е денят на слънцето (sunday, Dies Solis), понеделник принадлежи на луната (monday, Dies Lunae), събота на Сатурн (saturday, Ден на Сатурн) и т.н.

Докато неделя е създадена за веселба и почивка, а понеделник за обмисляне, четвъртък е създаден за хвърляне на зарове, поставяне на залози и тестване на късмета.

Четвъртък се превежда като “Денят на Тор” от английски (Thursday - от староанглийски "Þūnresdæg") и както подсказва името е кръстен на скандинавския бог на гръмотевицата, божество, еквивалент на бога Юпитер, известен още и като Зевс - бог на мълнията, цар на царете и др.

Астрологично погледнато, Юпитер е съвременният управител на Стрелец и древният управител на Риби. Планетата се свързва с късмет и лекомислие, експанзия, епични пътешествия и траен оптимизъм.

Юпитер е вечно пияният чичо на планетарния състав. Той е весел, даряващ благословии, подтикващ ни да вярваме, че най-доброто предстои и подтикващ всички да пият от сърце от чашата на живота с обещанието, че ще да се напълни отново догоре за наша полза.

В древните статуи Юпитер/Зевс често е изобразяван, държащ и пиещ от преливащия рог на изобилието. Този символ на безкрайно хранене ни напомня, че притеснението от липса и недостиг няма място на масата на мечтите.

Можем да използваме изобилната енергия на четвъртък, за да нахраним главите си чрез образователни занимания, да разширим ума си с природна медицина, да потърсим напътствия, да присъстваме на церемонии, буквално да броим благословиите си и да правим планове да се запознаем с нови дестинации.

Четвъртъкът вдъхновява насочените към кариерата да плануват следващите си бизнес ходове, да визуализират успеха си и да обмислят нови инвестиции и кариерни ходове, посочват астролозите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПО МОИ --ИЗЧИСЛЕНИЯ

    0 1 Отговор
    ШИШИ БГ МЕСИ КИРЕ ПАРАРЕТУ ПРИ БАИ СТАВРИ ----СТРОГ НО СПРАВЕДЛИВ обича МАИТАПИТЕ