Last news in Fakti

29 Октомври, 2018 06:37 4 852 15

Добре дошли в "Шоуто на прокуратурата"

  • баневи-
  • прокуратура-
  • арабаджиеви-
  • отстрел-
  • полимери-
  • борисов

Баневи бяха оставени за последен улов, тъй като дори режисьорите на поредицата от арести усетиха, че ако бяха започнали с тях, щеше да е твърде предвидимо

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доскоро на малкия екран трудно можеше да се намери по-отегчително и досадно предаване от проточилото се недоразумение "Шоуто на Канала". Слава Богу, по-добре късно, отколкото никога - спряха го. Напоследък сме свидетели на друго подобно шоу, което също се излъчва в праймтайма и за отрицателно време изпълни с досада и отегчение зрителите, обръгнали на какво ли не. Шоуто на Сотир и Ванко. Не 1, а Гешев. Иван. Съфамилник на полицая Никола - страшилището за нелегалните комунисти преди Девети. И до днес възхваляван от едни и ненавиждан от други в обичайно разделеното ни общество.

Откакто стана ясно, че и третият опит на Борисов да завърши цял премиерски мандат е поставен под угрозата на провал, двамата споменати по-горе тръгнаха на лов за популярни и не чак толкова представители на едрия, сенчест и семеен бизнес. За нула време станахме свидетели на публичния отстрел на семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви, приютявали доскоро в хотела си каймака на Европа от "ненадминатото" ни председателство. В криминалните хроники властваха алкохолните босове баща и син Стайкови, общинският шеф и агромилионер Бенчо Бенчев, закопчан за екзотика по боксерки с легендарния разбойник Митьо Очите, пернишките Бирми от "Кошарите"...

Накрая дойде ред и на тези, които очаквахме да са първи в хронологията на арестите. Семейство Евгения и Николай Баневи. Двойка, която не може да се оплаче от задушаващата прегръдка на народната любов. В никакъв случай не желаем да им адвокатстваме, но в името на хронологията ще отбележим, че активите на "Полимери" АД имат нов собственик от юни 2017 г., а пет години преди това бяха управлявани от синдик. Ако прокуратурата е работила цели 6 години по въпроса с "обезкостяването" на предприятието, то това не би трябвало да кореспондира със самодоволните лица на видните й представители.

Покрай драмата с майбах-семейството беше претоплена и яхнията "Каолин", сготвена по костово време и периодично вкарвана в микровълновата печка на прокуратурата. Като дебело беше подчертано, че в случая не става дума за издателя на "Капитал" и "Дневник", които меко казано не припадат от любов към премиера, а за "бизнесмена" Прокопиев.

След като напоително ни показаха лукса в имението на Баневи, оставаше да ни светнат и за други детайли - примерно, че при задържането им Баневи са опитали да подкупят с бонови книжки френските полицаи. Оставаме с впечатлението, че Евгения и Николай бяха оставени за последен улов, тъй като дори режисьорите на поредицата от арести усетиха, че ако бяха започнали с тях, щеше да е твърде предвидимо. Почти толкова предвидимо, колкото и очертаващия се обрат по делото "Иванчева". Окованата кметица, която се очертаваше да бъде изгорена като вещица пред Природонаучния музей.

Да маркираме още един любопитен детайл от изминалата седмица, който остана в сянката на лова на популярни образи. Най-после Народното събрание криминализира нелегалното производство на акцизни стоки. През годините на прехода подобна мярка явно се считаше за мракобесен ход и прът в колелолото на свободната инициатива. Има Господ, случи се и това.

Всичко описано по-горе вървеше на фона на гърленото Симеоново: "Не! Няма да подам оставка!" А на "кресливите" майки бе подхвърлено освобождаването на вицепремиера от пост, който той надали знаеше, че заема...

Тука е така...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крипли

    107 4 Отговор
    Искрено се наслаждавам на подобни статии писани от хора с разум. Изглежда все пак има останали такива.
  • 2 интересни мачове

    58 1 Отговор
    прокуратурата с брилятни асистенции към международния съд само че головете ще плащаме ние
  • 3 Томов

    63 4 Отговор
    На много места съм писал и тук ще подчертая-ТОЗИ (ТЪПАК) ГЕШЕВ НЕ Е ОНЗИ ГЕШЕВ !!! НЕ МОЖЕ ПОНЩО ДА СЕ ДОБЛИЖИ ДО НЕГО, ОСВЕН ПО НЕЩАСТНО СЪВПАДЕНИЕ НА ИМЕНАТА.
    Истинския полицай Гешев е бил не само прозорлив и умен, хитър и РАБОТОСПОСОБЕН !! Той се е движел пред събитията. Докато този (дебел, плешив глупак) Гешев е едно НЕДОНОСЧЕ НА ТИКВЕНОВАТА СИСТЕМА ! И точно като такъв се изказва, ВИНАГИ ТЪПО И НАПОИТЕЛНО,САМО И САМО ДА СЕ ОПИТА ДА "ВСЕЕ" ДОВЕРИЕ В СИСТЕМАТА !!

    Коментиран от #7, #10

  • 4 Будалата

    81 0 Отговор
    А братя Домусчиеви и братя Диневи кога?
  • 5 Хаха

    92 1 Отговор
    А Маджо,Пашата,ТИМ,Черепа,Ковачки,хидроинженерът Доган и т.н.кога бе,кога?

    Коментиран от #6

  • 6 антрашпиц

    32 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Никога..много си зелен.
  • 7 3.14

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Томов":

    onq s konq - Нещо хептен си се омотал !
  • 8 Шрелок

    7 26 Отговор
    Ами то ,ако се водим по логиката на горната статия - всички арести трябва да бъдат преустановени и всички престъпления трябва да останат без разследване ,защото - може да се тълкуват ,като пиар акция на управлението ,така ли ?!

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Другар

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Шрелок":

    По логиката на вечно подозрителният ни съгражданин,"поумнял"след "демократичните"промени,трябва да закрием правораздавателните и право охранителните институции,защото те са само хор в древногръцката трагедия.Трябва да се задържат престъпници,само след запитване в общината,дали няма да съвпадне с някой от така "съдържателните" и доходоносни за професионалистите протести!
  • 10 Народа Те ПРЕЗИРАА

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "Томов":

    Какво "доверие" всички знаем имената на Бандитите които са НЕДОСЕГАЕМЕ за този послушник Ге#шев жалки опити да се заблуди обществото
  • 11 mediator37

    23 3 Отговор
    От 2012г. Полимери се управлява от синдик. Банева в интервю по телевизията пита как от 2012г. до 2016г. хранилищата за химикали не са били опасни, а едва пет години по-късно, станали опасни и Б.Б. ходи на място и игра спектакъл, че Баневи приватизирали и обезкостили, а държавата трябвало да дава милиони за обезопасяването на химикалите.
    Не знам как ще й тръгне делото на цацаратурата, но от 2012 до 2018г. има шест години бездействие на т.нар. правоохранителни органи. Ще връщат ли заплати прокурорите и следователите? А като изгубиха тотално делата срещу Цонев (бивш министър на отбраната) срещу Трактора и прочие и прочие, защо после ние (хората) плащаме обезщетенията в Страсбург. Некадърни малоумки, а не юристи.
  • 12 Дядо Йоцо от Учиндол

    10 1 Отговор
    По точно "Шоуто на Риба Цацарова"!
  • 13 Усмивката

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шрелок":

    Не бе човек....обществото очаква най вече отговори.Не възмездие.Нали знаеш ...бой и е.ан,и пари не се връщат.Но хората си задават ...кой ,кога ,защо сега.Никой ,що годе свестен,не желае публични разстрели и клади.
  • 14 ТОЧКАТА

    9 2 Отговор
    Статията обобщава...България е като кипнало турско кафе-утайката се вдига горе и се мисли за каймак...Браво на Милен за набитото око и добрият изказ.. за каймака на обществото.
  • 15 пак ли

    1 0 Отговор
    Всички са бандити и "ловци" и "жертви". От това действие за България полза няма,прекалено късно за каквото и било.Да се трепят един друг,на никого не пука вече за нищо.Някой да мисли за нас,нашите родители с 200лв.пенсия.Сигурно държавни мъже нощи не спят, мислят за народа...Какъв идиот трябва да бъдеш да вярваш на тях- кръгъл идиот.Но най важно да има институции и органи на реда, те все пак трябва да пазят елита от народна любов, друга работа не виждам да правят.