30 Март, 2019 18:30 3 375 25

Пулев, целувката и млатенето

  • кубрат пулев-
  • целувка

Кое е по-отблъскващо: да млатиш противниците си по главите, да им цепиш веждите, да им докарваш мозъчно сътресение - или да лепнеш мъжкарска целувка на репортерка?, пита А. Андреев по повод вълненията около Кубрат Пулев

Пулев, целувката и млатенето - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Досега този спортен активист беше привличал вниманието най-вече с крошетата си на боксовия ринг. И със скромната си словесност извън него. Да целуне напористата американска репортерка - на фона на насилието в бокса това беше навярно първото сравнително миролюбиво нещо, което съм го виждал да извършва. Сега обаче Кубрат Пулев ще бъде нокаутиран тъкмо заради тази целувка.

В света на мъжкарите

Кое е по-отблъскващо? Да млатиш противниците си по главите, да им цепиш веждите и да им докарваш сътресение на мозъка - или да лепнеш мъжкарска целувка на позната репортерка? За Пулев явно и двете са в реда на нещата. Един истински мъжкар върши точно това: млати враговете, налита на жените. „Тук е така“, ще ви каже всеки човек на Балканите. И ще бъде прав.

Активистките на #MeToo обаче мислят друго. И без съмнение са прави да възроптават срещу мъжкарите, които налитат. Тялото и достойнството на всяка жена заслужават закрила. Но закрила заслужава и човешката глава, закрила заслужават и децата, които висят с часове пред телевизора, за да гледат насилията на кечисти, кик-боксьори или класически боксьори.

Целувайте се, не се млатете!

Насилието срещу жени е лошо нещо. Но лошо нещо е всяко насилие. Така че все пак: по-добре целувки, ако са безобидни, естествено, отколкото кървави крошета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Петър

    48 2 Отговор
    Тая корва екипа на Пулеви са я празнували няколко дена с нейно съгласие и после се е сетила че е Дева Мария от Гваделупе,айде нема нужда-би казал БАШ МАЙСТОРЪТ.
  • 3 да питам

    7 11 Отговор
    екипа около пулев дали е "у ред"? разпространяват някакъв клип, но там ТЯ се кефи, не я кефи някой който ТЯ не иска и … извънсъдебно споразумение, пулев без лиценз и без пари, прах за публиката. ще има още охкане и вайкане как няква е провалила великия да победи истински великия - цирк! ПР за измъкване. между другото и братлето изгоря

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Петър

    14 3 Отговор
    Аз съм БАТКОВИСТ,тая скапана държава САЩ съм я закрил.
  • 6 без значение

    12 0 Отговор
    При победа не се целуват мастии. Самочувствието винаги изиграва лоша шега. Та и с боксьорчето е станало нещо такова.
    Явно е забравил, че се е намирал в страната на ,, неограничените"
    възможности.
  • 7 Пешо

    16 3 Отговор
    Както винаги Дойче веле засипва с помия всичко свързано с България, освен соросоидите и еврогейовете.
  • 8 Бачо Киро

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "гфееее":

    Не се притеснявай, оправена е отдавна. На онова видео се търка в шпека на някой и хич не е обидена... Явно е била парцала на групата, но беше грешка Пулев официално в интервю да я целува. Вечер по баровете и хотелите е едно, като е на работа е друго.
  • 9 Враца е номер 1

    4 1 Отговор
    Никъде не пада такова млатене както пред наш’та чалготека. А вътре няма интервюта и целувки, това са лиготии, направо ги грабваме за пу....
  • 10 Усмивката

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "да питам":

    Братчет.Иди се поучи .Да разграничаваш морал от разврат.Тук не става въпрос кое било и дали е морално,а дали е по изтрещялите амерски закони на разврата.Тоест дали е законно .Не дали е морално.И тъй като според такива като тебе простия българин не мой се орентира,той е и неморален.Което по нашите разбирания и техните на америте не бихме имали никога общо разбиране.АндънстентМУ

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Пешо

    5 6 Отговор
    Имаше един български филм Селянина с колелото та на тоя му липсва само колелото
  • 12 Да питам

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Усмивката":

    Май ай ъндарстенд бат ю донт! Щото изобщо не говоря за морал. В правото няма морал а ценности. Американският съд за разлика от БГ такъв е реалност. Дървото дето ще изяде "големия българин" не е познато в бг. Сега ъндарстенд ли?

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Санди

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Да питам":

    За една целувка нищо не могат да му направят. Само плюете човека от злоба и завист.

    Коментиран от #25

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Усмивката

    3 0 Отговор
    Ценностите на съвремието ги виждаме всеки ден около нас.За по наблюдателние разбира се.Човешки съд, ,има такъв библейсйк термин е изменчев.Богоборен и като такъв непостоянен и нагласян по разбрането и вкусъ на дадената епоха.Всички сме чуваи и знаем и че БГ съдът не е този отпреди 50 или 100 години.Същото важи и за Америка.А за устоите на обществото пък това е тема на псевдо социолози Щото допускаме да се руши едното ,а после строим домове за сираци и бездомни.
  • 17 Аз ,Врчанката

    7 1 Отговор
    Мога ли и аз да се намеся,макар че мненията са само мъжки?! Винаги съм харесвала Кубрат и Тервел Пулеви. Дори,когато съм имала възможност съм гледала мачовете на Кубрат,мака че бокса за мен е, както казваме на врачански диалект живо млатенье. Мисля,че все пак сте гледали съботните новини и сте видели,,примерната,,
    американска журналистка какви ги е вършила на купона на Пулеви?! Е,това да се кълчи в скута на някой си и да се прави на долнопробна жена и всичките й прелести да са на показ е морално за американците. И какво от това,че Кубрат я целунал?! Еми емоционален е човека и показал емоцията си. Това си ни е в кръвта- все пак ссме българи! А, за мен тази журналистка,не е никаква морална жена,а една пачавра!
  • 18 Аз ,Врчанката

    3 1 Отговор
    Мога ли и аз да се намеся,макар че мненията са само мъжки?! Винаги съм харесвала Кубрат и Тервел Пулеви. Дори,когато съм имала възможност съм гледала мачовете на Кубрат,мака че бокса за мен е, както казваме на врачански диалект живо млатенье. Мисля,че все пак сте гледали съботните новини и сте видели,,примерната,,
    американска журналистка какви ги е вършила на купона на Пулеви?! Е,това да се кълчи в скута на някой си и да се прави на долнопробна жена и всичките й прелести да са на показ е морално за американците. И какво от това,че Кубрат я целунал?! Еми емоционален е човека и показал емоцията си. Това си ни е в кръвта- все пак ссме българи! А, за мен тази журналистка,не е никаква морална жена,а една пачавра!
  • 19 кон

    6 2 Отговор
    Като бивш спортист разбирам Пулев ,адреналинът след такъв мач , особено в спорт като бокса ,е на мах. Човекът беше импулсивен и тази целувка беше плод на този имулс. А този самоходен крив. глед пар.ал , закърмен с американската мръсотия , лукавост и меркантилност, не заслужава и да се избършеш с него. Но това е " краварската държава!" Е , не споделям голяма част от тамошни те "ценности"! Цялата им система е грозна и долна като тази бърс.лка!!!
  • 20 Бате Люси

    6 0 Отговор
    Кубрат ще влезе в световната история не само с бокса , но и с най-скъпата целувка...А кучката си е кучка!!!За нея се сбъдва американската мечта.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 чики

    1 1 Отговор
    Като глеам как я е заапал Коко и лалугеро ми се изправя !
  • 23 Чичак

    1 1 Отговор
    Просто момче от Младост 2
  • 24 С тази

    0 0 Отговор
    необмислена целувка стана Курбан Пулев. Уроците се плащат. Иначе момчето нищо лошо не направи, даже не обърнахме внимание на тази целувка, но ... демокрацията е такава - строга и не прощава.
  • 25 Иванова

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Санди":

    Я си помисли пак,или почакай няколко време и ще разбереш.