Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 16:00 4 123 129

Сляпа ли е България за опасната политическа лудост на Русия

  • кремъл-
  • русия-
  • владимир путин-
  • дмитрий медведев

В навечерието на Втората световна война Хитлер е изглеждал най-успешният стратегически луд, който само със заплахата от война се е сдобил със Судетите и Австрия

Сляпа ли е България за опасната политическа лудост на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-тежката степен на слепота в България демонстрират някои политици, които приемат налудните бръщолевици на Путин и Медведев за божествени откровения на истината. Тази слепота е крайно опасна. За България.

Как може да се разпознае опасната политическа лудост? Ако за някого достатъчни белези не са воденето на агресивна завоевателна война, бомбардирането и сриването със земята на големи градове, убийството на деца в името на имперски цели, следните думи на очевидно умопомрачение може би все пак биха го накарали да се замисли.

Какво каза Медведев:

“Войната на Русия в Украйна е… свещена битка със сатаната и … Москва може да изпрати всичките си врагове в огнената Геена… Русия трябва да спре върховния властелин на ада, независимо какво име използва той, защото неговата цел е гибелта, а нашата цел е животът… Русия е огромна и богата страна. Не са ни нужни чужди територии, имаме от всичко в изобилие. Има обаче наша земя, която е свята за нас, на която са живели наши предци и на която днес живеят наши хора. И която няма да дадем на никого. Ние защитаваме нашите хора. Борим се за целия наш народ, за своята земя, за своята хилядолетна история… Сражаваме се срещу тези, които ни мразят, които забраняват нашия език, нашите ценности и дори нашата вяра, които насаждат омраза към историята на нашето отечество. Днес част от умиращия свят е срещу нас… сбирщина побъркани нацисти-наркомани, упоени и наплашени от тях хора, лаещи кучета от западния кучкарник…. Те нямат вяра и идеали, освен измислените от тях неприлични навици и насажданите от тях стандарти на двусмислие, отричащи морала, даден на нормалните хора…И когато прогнилият световен ред рухне, той ще погребе под многотонна купчина от отломки всичките си надменни свещеници, кръвожадни адепти, глумливи слуги и безсловесни роби".

Тези епични бръщолевици на квартален луд са официално предадени от ТАСС, защото са нещо като поздравителен адрес от Дмитрий Медведев, държавен глава на Русия от 2008 до 2012 година, посветени на руския ден на националното единство. В момента Медведев също заема висок пост и обслужва всеотдайно режима на Путин, въпреки че докато беше президент, се представяше за “либерален модернизатор”. Ако беше обикновен човек в нормална държава, едно подобно изказване би активирало мигновено санитари с бели престилки, които биха се погрижили агресивната лудост да не се превърне в социално бедствие. Уви, светът не разполага с подобни институции и единственият начин (без пряк сблъсък с лудостта) е тя да бъде укротена чрез подпомагане на Украйна в справедливата и битка с нея. Слава Богу, българският парламент най-накрая взе решение за пълно подпомагане на Украйна и по този начин даде сигнал, че България разпознава опасната политическа лудост.

Степени на слепотата в България

Защо част от България се оказва сляпа за нея обаче? Слепотата у нас има много степени. Най-тежката степен се демонстрира от някои уж интелигентни политици или интелектуалци, имащи непрекъснат достъп до национален (особено радио) ефир, които възприемат бръщолевиците на Путин/Медведев едно към едно - като божествени откровения на истината. Тези наши адепти на московските откровения са по парадоксален начин и тръмписти, защото се надяват Доналд Тръмп отвътре да превърне Запада в една оксидентална, налудничава Русия.

Полуслепите признават, че в руския казус става дума за политическа лудост, но твърдят, че тя не е по-различна или опасна от лудостта на другите (Украйна, САЩ) и че ние трябва просто да стоим далече и от двете. Тук са българските “неутралисти”, начело с президента Радев и БСП, които настояват хем да заклеймим Путиновата агресия в Украйна, хем да не дадем и един патрон на украинците (въпреки че им даваме), за да не “разпалваме конфликта”. Нека да оставим лудият да се налудува, да не го закачаме, за да не ни забележи – това е народната мъдрост, на която тяхната позиция се крепи. Като оставим различните вътрешни противоречия на позицията, нейният основен дефект е, че тя вкарва България в щраусова поза – това, че само задните части стърчат във въздуха, не те прави невидим за политическите луди. Още повече, че за тях не е толкова важно какво правиш, а те за какво те мислят. Русия вече е обявила България за враг, спряла ѝ е едностранно газа и е неясно защо български политици на високи постове си затварят очите за тези факти.

Стратегическа лудост и стратегическа слепота

Хората, навикнали на българската политика, веднага ще възразят на анализа дотук и ще обърнат внимание на разликата между това някой да е луд и да се прави на луд. Путиновият режим, те биха твърдели, си е напълно рационален, но просто има интерес в момента да се прави на луд. В теорията на рационалния избор това е легитимна стратегия във водене на преговори – ако убедиш противника си, че си готов да стигнеш до края, той ще приеме по-големи компромиси. Затова и Русия от време на време “изпуска” по някое напълно налудно съобщение, което е част от общата ѝ стратегия на сплашване. На кого окото и ръката му ще трепнат първи – Путин иска да бъде шампион в този покер и засега се справя не лошо.

По същия начин интелектуалната слепота по отношение на лудостта у нас може да се тълкува не като недъг, а като стратегия - правим се на слепи, за да извлечем някои личностни и партийни ползи. Едни получават възможност да се правят на интересни и различни от мейнстрийма в национален ефир, други – печелят някой друг глас повече (или поне така си мислят). Трети пък направо залагат на евентуална руска окупация и си заработват досие от сега.

Проблемът със стратегическата лудост и стратегическата слепота са, че докато някой се прави на луд, той всъщност може да полудее. По същия начин продължителното затваряне на очите и заравянето на главата в пясъка започват да стават неразличими от истинската слепота.

Лудоста изисква въдворяване. Не може просто да я оставите да се налудува.

В навечерието на Втората световна война Хитлер е изглеждал най-успешният “стратегически луд”, който само със заплахата от война се е сдобил със Судетите и Австрия. След това със светкавични “специални операции” – светкавична война – е овладял Полша, а след нея и цяла Европа. Но в крайна сметка стратегическата лудост се превръща в абсолютно реална – Германия дава една втора от всички свои жертви в последните десет месеца на войната, когато не е имало абсолютно никакъв рационален смисъл за съпротива и всичко отдавана е било изгубено.

По същия начин Путин и Медведев започват да се опиват от собствените си думи и те не могат да бъдат третирани като прости прояви на “стратегическа лудост”. А ако това е така, и “стратегическата слепота” на част от българските политици е не само неоправдана, но е и много опасна. Лудостта изисква въдворяване. Не може просто да я оставите да се налудува.

*Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    110 39 Отговор
    Стига сте ревали бе. Нали ви гласуваха за още два милиарда, за измислени самолети. За какво мрънкате още?

    Коментиран от #53

  • 2 Путин е убиец на деца

    68 124 Отговор
    Всички рубладжии ще си платят за кръвта на украинските деца

    Коментиран от #40, #119

  • 3 и обратно

    100 28 Отговор
    Могат ли да проумеят сегашните управляващи в каква миша дупка ни натирват????
    Дано поне те се напечелят от това. Че няма логика и патриотизам - ОТДАВНА е ясно!

    Коментиран от #123

  • 4 Богатир

    122 56 Отговор
    Русия ще спаси света от ЛИБЕРАСТИЯТА, от предстоящия ляв финансов фашизъм, от дехуманизация и цифровия концлагер!

    Коментиран от #34

  • 5 Дойче Веле се напъна

    89 28 Отговор
    и какво искара

    Коментиран от #99

  • 6 ГИЛЕ

    95 29 Отговор
    СТАТИЯ ЗА КОЗЯЦИ
  • 7 Адам Хилтън

    98 26 Отговор
    Със сигурност е сляпа за 4-те войни които САЩ в момента води със Сирия, Сомалия, Йемен и Хаити - тва е 100% сигурно!

    Коментиран от #11

  • 8 Хайде стига бе,

    10 48 Отговор
    Поредната хихихи пропуска статия нали? То бива ,бива ама тези руски агенти непрекъснато ни дезинформират нали? ХАХАХА
  • 9 Българка

    35 80 Отговор
    " Лудостта изисква въдворяване. Не може просто да я оставите да се налудува."
    ФАКТ! Лудостта е опасна болест! Путин надмина оригинала, когото имитира - Хитлер. И през ВСВ и сега България е на грешната страна. Неутралитет, когото унищожават къщата и семейството на съседа ти, а ти можеш да помогнеш, но си казваш "не ми е работа", си е абсолютна помощ за насилника
  • 10 3.14К

    96 32 Отговор
    Ако Путин и Медведев се луди според автора(който и да е той), то самият автор е поредният психопат с материал в DW.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пешо

    49 14 Отговор
    сляпа е , че ви трае още
  • 13 Българският русофил

    40 81 Отговор
    Е най-опасните малцинство в България! За разлика от ромите например, русофили-предатели мразят България и винаги я предават🧐
    Не случайно когато КГБ агентите са пращани в България са се шегували, че в България като кажат "Шипка" е все едно -"Сезам, отвори се!"🤯
    Докато не премахнем празнуването на 3ти март, руските паметници и не започнем да се чистим от руските агенти и техните слуги, България винаги ще бъде лесна цел за рашляка 🧐
    Това застрашава както нашата сигурност, така и колективната сигурност на съюзите, в които членуваме! Докарали сме се до ситуация,не която европейски лидери наричат нашия президент - предател 🙄
    Какво не е ясно🧐

    Коментиран от #57, #94

  • 14 Зелева чорба

    28 13 Отговор
    Не, не сляпа, просто още не е втасала.
  • 15 Моряка

    31 14 Отговор
    А бе че има лудост има.Излъчва се на вълни на вълни,като синосуида,всяка вечер,А синосуидата една такава- зеленикаво- кафява.
  • 16 Опасен луд казаха

    29 52 Отговор
    Медведя чете проклмации в стил ранен ленин за да завладее сърцата на руските бабички но тия работи дето ги разправят там са смешни..и путин и олигарсите му включително и руските генерали обичат да си харчат парите и никак не им се мре в битка срещу разни сатани съществуването на които е чисто теоритично и много съмнително
    Мислеха си че ще направят една седмица разходка до Киев и ще гърмят фанфарите
    колко са велики но нещата се объркаха и сега следва мъката
  • 17 Три пъти

    54 19 Отговор
    прочетох бръщолевенето на тоя луд автор,само и само да не съм пропуснал кой е той!Да ама не,името на автора го няма,и след като не мога персонално да му тегля една дълга пс..ня,отправям същото към неуважаваното дв!

    Коментиран от #28

  • 18 УСА боклук

    63 25 Отговор
    Напротив ! 8 / осем/ години гледах как ВСУ избиваше методично Луганск и Донецк под ръководството но световния жандарм.
    Слепи бяхте вие евроатлантици! Сега квичите . Хак да ви е !
    Да живее Русия!

    Коментиран от #22, #25, #36

  • 19 защо

    47 12 Отговор
    "Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло." 👏👏👏 И кой е автора?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Повелителя на мухите

    24 38 Отговор
    Чудно ми е само едно..тия украинските руснаци що стояха гладни и тормозени толкова години а не заминаха за огромна богата Русия..тука нещо не се връзва..или май шепа платени предатели там като нашите тролове тука говорят явни неистини и лъжи
  • 22 Хи хи хи

    26 42 Отговор

    До коментар #18 от "УСА боклук":

    Един неграмотен русофил,това са хората подкрепящи убиеца путин!

    Коментиран от #69

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Къде го гледа?

    18 29 Отговор

    До коментар #18 от "УСА боклук":

    На боб, на кафе, на карти??? Лъжи и опорки до степен на загуба на разсъдък! Всичкото русофил вече сте с клинични изменения...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Защо триете коментарите ве

    33 11 Отговор
    Тъпи зелета
  • 28 Пет пъти

    12 4 Отговор

    До коментар #17 от "Три пъти":

    Запомни, че след запетая се пише интервал! Учи се в първи клас втория срок!
  • 29 К...рнелия

    10 22 Отговор
    "Те нямат вяра и идеали, освен измислените от тях неприлични навици и насажданите от тях стандарти на двусмислие, отричащи морала, даден на нормалните хора"
    Eee..знаем е вашата вяра! Власт, пари( от кражби), парите в долари и на запад, имоти на запад, децата на запад и т.н. Затова няма един доброволец или мобшлшзирон от наркозависимите синчетата на тези „патироти“!
  • 30 🇧🇬🇷🇺

    45 20 Отговор
    Да живее РУСИЯ

    Коментиран от #65

  • 31 Ще видите

    24 41 Отговор
    Забелязах че във факти е фрашкано с путенофили

    Коментиран от #33, #41, #68

  • 32 🇧🇬🇷🇺

    33 16 Отговор
    Няма да ви мине скапаната маниполация
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ха ха

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Богатир":

    Вас все някой трябва да ви освобождава и/или спасява... Като се напрегнете да ви олабва и като се олабите да ви натяга...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Чалгар

    15 6 Отговор

    До коментар #18 от "УСА боклук":

    От къде гледа, от мазата до кацата с кисело зеле и дамаджаната с пърцуца?

    Коментиран от #73

  • 37 гост

    28 5 Отговор
    А бе тия що не се занимават с техните фашистка държава? Я да го дух....
  • 38 Някой

    40 15 Отговор
    Ми, не е. Просто няма опасност от Русия за България. Има от САЩ
  • 39 Тъпо зеле

    32 12 Отговор
    Да ви го....на евроатлантическите ценности
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бъркаш

    5 19 Отговор

    До коментар #31 от "Ще видите":

    Не са повече от 5 копейки, платени от ГЕРБ.
  • 42 Онзи

    32 15 Отговор
    България пак е на страната на нацизма.Трети път няма да има,независимо какво пишат и обещават третополовите!!!Освен загубата на беломорието може да се загуби и излаза на Черноморието ;)
  • 43 ДБ дебил

    21 5 Отговор
    Ко речи ДВ
  • 44 Матросов

    10 11 Отговор
    Тъпотата и глупостта протичат безболезнено за носителя, но са болезнени за околните! И колкото по-тъп и прост си толкава по здраво се вкопчваш във властта. Така е от Москва та до Банкя.
  • 45 Не на военолюбците в българския парламен

    30 16 Отговор
    България не е сляпа! Слепи са Богданофиловците в народното събрание, които тласкат България във война с Русия, която ще е фатална за България!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Вълканов

    20 12 Отговор
    Гледната точка навтора е силно ограничена атлантическа и не виждаща намесата на Щатите с снабдяването на Укрите, с които те избиват населението на Донбас. Ще ви подсетя за едно евентуално бъдеще. Какво би направила България, ако Македония започне да обстрелва България. Началото е дадено - Македонците НАСИЛСТВЕНО основаха свой клуб в Благоевгра, а унищожават нашите в Македония. Македония води асимилаторска политика на Българите в нея, а в скоро време у нас ще възникнат много Македонски пропагандни центрове. Това е началото на изгубването на Пиринскка област.

    Коментиран от #52

  • 48 007

    14 21 Отговор
    Рублите им затварят очите. На другите късата историческа памет.
  • 49 Ббб2

    22 12 Отговор
    Тези бълвочи,ще направят от неутралните,русофили..то бива яростна пропаганда,но все пак ние не сме в пети клас!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ббб

    19 4 Отговор
    Написах"бълвоч"и ме изтриха,толкоз за свободата на словото
  • 52 На комунистите им се ще, ама не!

    11 3 Отговор

    До коментар #47 от "Вълканов":

    Макетата са 1,5 млн, а ние-6,5 млн, като в Македония половината са албанци.Така, че не се поддавайте на шепа кресливи омоилинденци, а трябва безкомпромисно да се отсява житото от плявата😂😂😂
  • 53 ИНТЕРЕСНО - ВМЕСТО

    18 11 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    да се обърне внимание на ОГРОМНОТО разминаване между "управляващите" и народа на България -последния пример - около 70% са ПРОТИВ "помощта" за Украйна - и около 70% ЗА в уж Народното събрание... -се занимаваме с глупостите на 4обективната" Дойче веле. Удивително "независима" медия...

    Коментиран от #108

  • 54 случаен

    11 9 Отговор
    зеле,не информационен а отходен портал сте
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 DW Каква Слепота??

    18 10 Отговор
    Само Маниполации и лъжи!! Ще дойде ден дави разскарат от България!!
  • 57 случаен

    17 11 Отговор

    До коментар #13 от "Българският русофил":

    вместо 3ти март,ще направим 4ти юли,ден на зависимоста от говедарника,всички жендъря на национлен гей парад

    Коментиран от #60

  • 58 Васил 64

    18 11 Отговор
    Сляп ли беше света и България за проявите на откровен фашизъм в Украина и прибалтийските републики.Особено те ,са си роби на САЩ ,това не са демократични държави от така наречения колективен запад .Двойния стандарт и двояки тълкувания рушат суверенната демокрация .Фашизна си намери нова родина тя се казва Украина…
  • 59 Иво

    12 15 Отговор
    Проблема с двете откачени джуджета Путин и Медведев може да се реши по сталински, който е идол на нашите и руски комунисти."Няма човека няма проблема" Гениално просто. Какво чака западния свят още!???
  • 60 То най-много

    10 19 Отговор

    До коментар #57 от "случаен":

    Джендери в Европа има в Русия, така че джендерите ги покриваме вече с 3ти март!
    Но аз лично предпочитам 22.09 - Денят на Независимостта! Тогава ставаме СВОБОДНИ И НЕЗАВИСИМИ!
    Но осъзнавам, че за вас, русофили-предатели това не е щастлив ден! Вие си предпочитате руското робство! По-трудно ще ви и тегрираме и от ромите и турците, защото вие сте родени предатели🙄

    Коментиран от #66, #81, #90

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бивш канадец

    20 11 Отговор
    Хайде сега, DW, като сте толкова отворени,кажете какво би направил Бай Пън, ако примерно мексиканците започнат масово да избиват граждани на САЩ и да обстрелват територията и? Сигурен съм, че няма да оплаквате мексиканците, както сега роните крокодилски сълзи за бандеровците?
  • 63 Давай вова закривай

    12 17 Отговор
    Володимир Путин закри Русия
  • 64 Шопо

    13 12 Отговор
    САЩ се опитват да предизвикат трета световна война, употребата на ядрено оръжие е неизбежна.
    Цар Бомба (на руски: Царь-бомба) е названието на руска водородна бомба, най-мощното ядрено оръжие, което е създавано и взривявано някога по време на ядрени изпитания

    Коментиран от #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 И това го има

    3 4 Отговор

    До коментар #64 от "Шопо":

    Да не стане тъй че да гръмне преди да е запусната

    Коментиран от #77

  • 68 666

    5 4 Отговор

    До коментар #31 от "Ще видите":

    Нали това е руски сайт преведен на български. Свободна медиа са написали вместо медия. Дори превода не е добър.
  • 69 Россия Z V

    13 8 Отговор

    До коментар #22 от "Хи хи хи":

    В Донбас има алея на Ангелите за над 150 деца убити от укронацисти през 2014 -2015 г, а в Окраина какво има ? Кои убийци? Размърдай малко мозък ако го имаш изобщо.
  • 70 Северозапад

    10 9 Отговор
    Май не вдяваш, че ако го нямаше 03.03, нямаше да има и 22.09? И че днес нямаше да слушаш любимата си чалга, а воя на мюезина?
  • 71 Даа

    14 10 Отговор
    А сляпа ли е България за опасната лудост на САЩ и ЕС. Сляпа ли е че Един призрак броди по Европа призрака на либералния неофашизъм. Май добре им плащат на нашите политици, като първата им работа беше да гласуват оръжие за Украйна.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Россия Z V

    15 9 Отговор

    До коментар #36 от "Чалгар":

    ЧАЛГАР-една дума много говори за теб . Вие с американците избихте половин свят , но това не се вижда ,това е демокрация
  • 74 Истина

    9 10 Отговор
    Отговорът е прост. Путин плаща. Като му се спре кранчето и слепотата ще изчезне.

    Коментиран от #84

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Иван

    13 8 Отговор
    Простотийте Ви не вървят в България. Не се хабете, всички който малко от малко са чели и са се информирали знаят, кой е агресора, кой е "хитлер", кой фашист и т.н. Ако не разбирате скоро ще Ви се намерят съседи от ромски пройзход кото ще си мислят че всички са им длъжни и ще Ви крадът за закуска и вечеря, а от американското посолство ще им защитатав правата:))))
  • 77 Шматка

    9 2 Отговор

    До коментар #67 от "И това го има":

    На твое място не бих заложил на такъв вариант, то си е като да заложиш на куц кон...

    Между другото, институтът Карнеги(САЩ) твърди, че ако САЩ нанесат масиран ядрен удар по Русия, руснаците може и да не отговарят - ветровете и дъждовете ще разнесат атомния "аромат" по целия свят за по-малко от месец. И че дори неутралните ще го отнесат по пълна програма! Е...с времето всичко ще се изчисти...само за някакви си 40-50 хиляди години...ма това са несъществени подробности...

    Коментиран от #125

  • 78 нещастници

    16 9 Отговор
    как се нарича държава която 33 г върви на запад, влезе във всички съюзи и въпреки това намаля с 3 млн души!!!! това не е слепота, а оли го фре ния
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Матей преображенски

    14 9 Отговор
    СТРатегическата лудост е в белия дом,вижте го замаяният байдън,другите стар.чо-ци около него,можат ли тея закос-те-нели мо-ру-ци да измъдрят нещо приемливо!?В България също не липсват политически дели-башии,готови са да хвърлят страната във вихъра на войната и прикончат в кон-вул-сии.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Мнение

    8 7 Отговор
    Пак мнение от nacistka медия.
    Престанете с тази отвратителна медияЧ
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ДДТ

    11 7 Отговор

    До коментар #74 от "Истина":

    За Путин не знам - но Блумбърг и Ню Йорк Таймс твърдят, че от март до август т.г. ЕС само за газ е надплатил 105 млрд евро...и това май е само за отскок...
  • 85 Стратегическа стратегия

    8 5 Отговор
    Не знам за "стратегическата слепота", но стратегическата деменция и стратегическата наркомания са много опасно явление в политиката. Сега да питам, сещате ли се за таквиз индивиди начело на големи държави?
  • 86 Гай Турий

    11 7 Отговор
    Дойче веле все едно и списван от Гьобелс и в това няма нищо чудно. Традиция! Вашите напудрени лъжи и налудничави интерпретации на мисленето и думите на руската ръководство, са приказки да чавдарчета. Ако си спомняте, това са децата до 4-ти клас. Мрежата на световните сатани си плаща и на Дойче веле, да им произнасят техните инструктажи. Русия е до стената и няма място за маневриране назад. Ще се отблъсне и ще ви попилее, макар и с много жертви и щети. Няма да им е за първи път. Но за България това може да е за последен път. Тук е пълно с негодници и предатели в НС и МС, които ни будат към национално унищожение.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Локо Сф1956

    13 7 Отговор
    Автора на "Сляпа ли е България........", явно е късоглед. Да прочете всички изложения на автори пишещи за войната Русия и Украйна и даването на оръжие за Украйна. Да прочете коментариите на хората прочели тези авторски изложения. Резултата от коментиращите е 95% за неутралитет и НЕ ПРАЩАНЕ СРЪЖИЯ за Украйна.
    Това показва, че НЕ България е сляпа, а АВТОРА.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Россия Z V

    6 7 Отговор

    До коментар #60 от "То най-много":

    А ти май предпочиташ ЛГТБ ,виж приятел утре в МОЛ СРЕДЕЦ ще има разпродажба 50%намаление на гащичщи розового цвета. Побързай запази си ред ,опашката оху.....на.

    Коментиран от #93, #100

  • 91 Анонимен

    7 6 Отговор
    Ама по - начесто с такива статии! Още малко и ще ви поверваме!
  • 92 Даа

    9 10 Отговор
    Да речем, като е говорил тия безумия, медведчето пак е било пияно. Но когато начело на една ядрена държава са алкохолик и недорасъл психопат, вече нещата стават катастрофически. Безумци!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Токсик

    11 7 Отговор
    Българите абсолютно безплатно и от сърце обичаме братята руси и абсолютно безплатно и от дъното на душата си мразим всякакви англосаксонци, фашисти , соросоиди , евроатлантици и прочие западна утайка и никаква жалка пропаганда на Дойче Зеле не може да промени този факт!

    Коментиран от #101

  • 96 ха сега де!

    7 3 Отговор
    " Този коментар изразява личното мнение на автора ..."

    А защо тогава му криете името?
  • 97 Каква стратегическа безопасност

    6 6 Отговор

    До коментар #81 от "Иван":

    Бе ти си голям глобалист.Бългсрия им е враг и ме боли фара за ребятата.А за световния мир не мисли малка ти е главичката
  • 98 ДебиленВюрстенВеле

    3 4 Отговор
    А ние ще просим от Китай, че са демократи....
  • 99 ДебиленВюрстенВеле

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дойче Веле се напъна":

    Опита по-добре, ама се получи както винаги...
  • 100 Абе тебе

    9 7 Отговор

    До коментар #90 от "Россия Z V":

    Какви джендъри те гонят бе.Май теб те влекат.Ти ребятата за големи мъже ли ги имаш .Просто пиянско племе с болни амбиции за величие.Държава ,която не си уважава народа не ми я давай за пример
  • 101 Българин

    7 6 Отговор

    До коментар #95 от "Токсик":

    Алооооооооо ти от чие име говотиш бе.Ти обичаш чеченците,бурятите,татарите,таджиките азерите и кви ли не други.Свободен си твоя работа .НЕ ГОВОРИ от името на народа

    Коментиран от #103

  • 102 Ерор 404

    8 8 Отговор
    В момента в Рим огромен митинг против антируските санкции и против изпращането на оръжие на украинските фашисти. Също в момента рекорден митинг в Кишинев против марионетното евеоатлантическо правителство и президент!

    Коментиран от #121

  • 103 Токсик

    7 8 Отговор

    До коментар #101 от "Българин":

    В Русия има над 200 народности с различни езици и култура и чеченците не правят изключение. Русия е уникална държава, но ние я обичаме такава каквото е.
  • 104 Хаха

    7 9 Отговор
    Тоз Путин много си повярва, а сега ще се наиграе!
  • 105 Перо

    5 9 Отговор
    Автор: Джендърската колегия!

    Коментиран от #106

  • 106 Българин

    9 5 Отговор

    До коментар #105 от "Перо":

    Чети си "Масковский комсомолец " бе, кой те спира..
  • 107 ежко

    4 4 Отговор
    Доста спорен е въпроса, къде точно е "политическата лудост":)
  • 108 Ами да

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "ИНТЕРЕСНО - ВМЕСТО":

    Точно този тъп народ избира мутра да го управлява!
  • 109 Не бях чел

    4 6 Отговор
    Цитираното в статията изказване на медведев
    Изумен съм от това колко прав е бил той
  • 110 Историк Руско

    9 5 Отговор
    Новите Фашисти в нашата страна да русофилските подлоги както и по времето на Фашистка Германия така и сега подкрепят мръсниците агресора националист и фашист империалист Путин и неговите престъпни олигарси милиардери,организираната престъпност и руската мафия!

    Коментиран от #115

  • 111 миш маш

    7 5 Отговор
    копи-пейст: "..........Бивши служители заемат влиятелни постове в политиката, бизнеса и академичните среди и усърдно се месят в политиката на страната от ЕС. И то въпреки факта, че в хода на присъединяването към ЕС преди 15 години правителството отвори архивите на Държавна сигурност и въведе задължителна проверка на кандидатите за всички изборни длъжности....."
    НА ВСИЧКИ ПО-НИСКИ НИВА Е ПЪЛНО С РУСКИ АГЕНТИ! Около 1/10 от състава на разните фирми, служби и организации са вербувани...
  • 112 Поправка

    8 8 Отговор
    Сляпа ли е България за опасната политическа лудост на САЩ
  • 113 Историк Руско

    8 8 Отговор
    Новите Фашисти в нашата страна са русофилските подлоги както и по времето на Фашистка Германия на Хитлер така и сега подкрепят мръсниците агресора националист и фашист империалист Путин и неговите престъпни олигарси милиардери,организираната престъпност и руската мафия!
  • 114 Хасковски каунь

    3 8 Отговор
    БРАВО МЕДВЕДЕВ !

    Коментиран от #116

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Руско

    5 3 Отговор

    До коментар #114 от "Хасковски каунь":

    Пълен национал - фашистки психопат
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 1111

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "Боклук":

    Ето, доказваш, че си напълно откачено завършено ку-ку.
  • 119 Здрасти

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Путин е убиец на деца":

    Да слепотата и глухота та са пълни за България благодарение на вашият долен натовски коментар, когато гинго и биваше децата на Югославия, Виетнам, Ирак, Сирия, Афганистан ЛИБИЯ НИКОЙ НЕ ПЛАЧЕШЕ НО СЕГА ЦЕЛИЯТ СВЯТ СЕТРЕСЕ ЗАЩОТО ТАКА МУ НАРЕЖДА БАЙ ГРИНГО....... ZZZZZ GO NA F... CK YOU UP.
  • 120 Националист

    6 3 Отговор
    Никога вече с рузкия те обевоха България за вражеска
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 сноу

    2 1 Отговор
    И -и що на великия въдворител не му сложите името бе зелета такива вкиснати ...Или преди въдвори някого вече е бил въдворен..
  • 123 Лея13

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "и обратно":

    И какво "патриотично"има в това,да ближеш подметките на един откачалник!? Кога толкова се обърка тоя народ!? Това самоуважението нищо не значи за нашего брата.Чалгата съвсем ви е размекнала мозъците.Пълна абдикация от мислене!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Шопо

    2 1 Отговор

    До коментар #77 от "Шматка":

    Руснаците имат толкова бомби че дори на собствена територия да ги взривят пак ще унищожат Европа.
  • 126 ВНИМАНИЕ ПРОПАГАНДА

    1 2 Отговор
    Четенето безмислено
  • 127 Един и същ

    2 2 Отговор
    В Русия се води гражданска война подобно на тази от 1918-1922. И тогава, и сега има ценностно разделение. И тогава, и сега целта е разпарчетосване на Русия. И тогава ,и сега външните агенти и интервенти са едни и същи. И тогава,е сега апетитът на плячкаджиите е един и същ.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 !!!?

    7 1 Отговор
    Лудостта иска въдворяване !!!?