Last news in Fakti

26 Октомври, 2013 12:54 1 357 2

Самозапалил се: Исках да ме чуят!

  • димитър димитров-
  • се самозапали-
  • президентството

Само в София се протестира, в малките градове се страхуват, коментира Димитър Димитров

Самозапалил се: Исках да ме чуят! - 1
Димитър Димитров е ковач по професия.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„С акцията си исках светът да разбере, че в България нещо се случва. Европа да разбере, че като дава пари, те не отиват по правилно предназначение”, казва пред Нова телевизия Димитър Димитров - мъжът, който на 13 март тази година се самозапали пред президентството.

Оказа се, че и според него по-висша ценност от живота няма. Той наблегна, че няма имотни или битови затруднения. Половин година след като се самозапали, Димитър призна, че въобще не е имал намерение да се самоубива - искал да го чуят.

„В селото има десетки хора, които живеят с жълти стотинки и не знаят как ще изкарат зимата. Нека поне в парламента да си признаят, че са клоуни. Тези хора по всякакъв начин съсипват самочувствието на хората”, коментира той.

„Хората не могат да получат субсидии за земята си, а и сега с новия мораториум не могат да я продадат, а имат нужда от парите. Държавата трябва да направи така, че земята да не пустее. Познавам много бедни хора, които се страхуват да протестират. Тези на улицата са от средното социално ниво. Само в София се протестира, защото в малките градове се притесняват, че като ги видят да протестират – ще ги уволнят. Няма никакъв смисъл от тези разходки със знаменца по жълтите павета”, категоричен бе Димитър.

„Не съм искал да умирам. Ако исках да се самоубивам, щях да го направя на село. Пред президентството знаех, че ще има кой да ми помогне – "Бърза помощ", линейки. Учудих се от пораженията, които получих”, завърши той.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Като искаш да те чуят можеш да направиш много други работи, не име тук мястото да ти отварям очите,че и малки деца четат. Защо ще се самозапалиш?
  • 2 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Нищо от тези обяснения не променя факта, че ти си изтрещял напълно и необратимо.