13 Август, 2024 17:57 3 426 28

Калина Андролова: Връшам се от морето и виждам, че Лаура Кьовеши проверява разширяването на Чирен

  • калина андролова-
  • боташ-
  • турция-
  • газови доставки-
  • чирен-
  • булгаргаз-
  • булгартрансгаз-
  • фалит-
  • корупция-
  • аец козлодуй

Забелязала съм, че когато има проблеми и го разследват, Малинов заминава за чужбина

Калина Андролова: Връшам се от морето и виждам, че Лаура Кьовеши проверява разширяването на Чирен - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Връщам се от морето и откривам, че Европейската прокуратура проверява "Булгартрансгаз". Най-вероятно по проекта, свързан с разширяването на "Чирен"!

Има сигнали, че има големи злоупотреби. Това пише във "Фейсбук" Калина Андролова.

Забелязала съм, че когато има проблеми и го разследват, Малинов заминава за чужбина.

Когато искат да го изслушват в парламента също е в чужбина. Никога не е в България, за да дава отговори. Когато в медиите се заговори за колосалните загуби от БОТАШ, към които, апропо, и той е съпричастен, Малинов заявява, че ще преговаря с турците.

Когато му кажат, че турците отказват, той казва, че пак ще ги пита. Аз имам такъв въпрос, как Малинов осъзна внезапно, че договорът се нуждае от предоговаряне, защото е асиметричен, след като до оня ден е подкрепял концепцията. С достъп до такива огромни пари Малинов разбира се провежда важни срещи със "знакови" фигури от международен мащаб, с които кроят вътрешната газова архитектура, а и тази на Балканите, а също и търговията на Русия и на Турция и пр.

Посредниците в газа у нас бяха добре договорени на срещи на четири очи в Гърция, а след това внезапно се сключи и договора с БОТАШ. Разминаването не ги притесняваше. Ако трябва няколко пъти ще плащаме за един и същи газ. Ако трябва ще плащаме и без да вземаме газ.

Важното е да ПЛАЩАМЕ! За да може и взятките да вървят.

Последно научихме от сектора, че са поискани едни 17 милиона евро от неправилните хора, те много са се ядосали и са му открили одеалцето на министъра, за да настине. Отделно от това, виждам, че Росен Христов отново е пуснат от Радев да обикаля и да обяснява, че договорът с БОТАШ е феноменален.

Радев е строшил телефоните на своите добре облажили се кукли, като им е дал напътствия да наводнят медиите с лъжлив пиар за БОТАШ, върху който и досега президентството инатливо паразитираше.

Много е хубаво, когато си сгрешил, да не започваш да покриваш грешката си по този елементарен начин. Казвайки обратното на истината! Защото се омазваш целия.

Радев просто трябваше да осъзнае каква щета е постигнал за държавата и да спре да кара хората си да поливат безспирно бензин върху дръвцата, тоест да маскират истината и да лъжат из медиите какво всъщност представлява договора с БОТАШ. Защото един ден огънят ще лумне.

Договорът с БОТАШ сам по себе си КАЗВА ВСИЧКО ИЗЧЕРПАТЕЛНО с клаузите си. Какво е тръгнал антуражът на Радев да изопачава истината! Кому е нужно това, кого спасява?

Със сигурност не спасява България от сатрапския, неграмотно осъществен от наша страна договор! Има ли по-сляпа, по-глупава сила на света от човек, който е съветван от Копринков как да действа?! Отговорът е: няма. Радев изпусна момента, в който можеше да се разграничи от този договор. Напротив, той реши да обяснява колко велики дела е сътворил и колко богати дни очакват България.

Аз започвам да подозирам, че Радев е замесен и в действията на ПП по отношение на „Булгаргаз“, когато те дойдоха на власт и освободиха по особено нагъл начин изпълнителния директор на обществения доставчик.

Резултатът е фалит на компанията, заявяване на неплатежоспособност, но пък е период на крадене като за последно, навлизане на частни играчи, създаване на газова олигархия, която ще произвежда следващите президенти и пр.

В момента човекът, който управлява „Булгаргаз“, е лице, приближено до Малинов.

Онзи ден в енергийната комисия си е глътнал езика от притеснение. Добре е най-после Радев да си сложи граници по темата „БОТАШ“! Действа така, все едно, че България няма 13 години да се гърчи под тежестта на този ПРЕДАТЕЛСКИ и СМУЩАВАЩО БЕЗОТГОВОРЕН договор! И като го потулите днес, как ще го потулите утре, че не се сещам! Нали утре идва и се превръща в днес.

13 години България ще живее в този КОЛОСАЛЕН ПРОВАЛ на търговската дипломация и емблема на управленската тъпота! Нарушенията, заради които ни разследва ЕК, няма да ги споменавам, че ми е омръзнало. Няма да изредя и поредицата от обществени поръчки за огромни суми, които са корупционно надписани с десетки милиони, и които се редят в АЕЦ „Козлодуй“ под кадровото давление на Копринков.

Една хунта е окупирала управлението на централата и източва, и надписва като за последно. Валентин Николов го преместиха, че не може да издържи на подобна безогледност. Тук дори не става дума за тиха наглост, а за шумно и мегаломанско безобразие, за вкарване на евтини технологии, за изписване на пари за нарочно измислени необходимости, резервни части и оборудване.

Но затова друг път, че още ми е морско.

Не ми се говори за Копринков и обръчите му от фирми, които налапаха централата като акули.

Но Радев не може да се нарадва на куфарите и заради куфарите пази Копринката като зеницата на окото си. Знам само, че когато имаш проблем, не е добре да го заливаш с бензин, за да могат враговете ти удобно да го подпалят. Когато имаш проблем, признай го.

И започни да търсиш решение с умни хора, а не с корумпираните, с които си стигнал дотук. Защото умната глава и сто глави ще спаси, а простата и своята не може (руска поговорка!)...


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудех се

    19 18 Отговор
    от къде смърди на червена бабичка на морето
  • 2 така си е факт е

    27 12 Отговор
    Ами такива са фактите , той резидента за това е резидент , за да обслужва чужди интереси и да позахлебва от меда и за себе си .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Малин

    19 7 Отговор
    Аман от Калинки.
  • 5 куку

    7 2 Отговор
    туканка признания се получават само с кютек
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Факти, истината я крият

    11 1 Отговор
    съучастниците в мълчанието!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Путинофил

    23 7 Отговор
    Тиквата е наш човек - путинофил. Хариза на путин 4 милиарда пари на племето за сръбско- маджарската тръба без 1 стотинка файда за територията. Сърбите и маджарите даже не искат да плащат такса пренос. Нашите се наведоха веднага.

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Госあ

    11 5 Отговор
    Аз единственият факт, който прочетох е че андролова била на море. Поне да беше казАла къде ходилА у Гърция или в България ? Това би направило драсканицата и по интересна и ходи ли на нудистки плажове. Другото е истерия, че коковеши пускала поредния кьорфишек. Обикновено, когато ЕК се задейства, то е за да прецака националния интерес на някоя държава от източна Европа. Като с китайските влакове. Евтини и не се съмнявайте качествени. Китайската железница е най качествената в света. Факт. Бай дъ уей, тоо търговски договор не е ли търговска тайна ?
  • 15 Ето я преди

    4 7 Отговор
    5 години. В интерес на истината била е красавица.

  • 16 Ето я на

    7 1 Отговор
    млади години

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Госあ

    8 6 Отговор

    До коментар #12 от "Путинофил":

    Това беше единствената дългосрочна инвестиция на тиквун от която България редовно си прибира парите. Ако тече газ, разбира се. Иначе, на Путин му дреме че прекратихме Южен поток. Са е балкански поток. А можеше и да заобиколи България, нали знаеш ? Дреме му и да Белене, между другото - платени реактори, платена неустойка как си му е реда и две атомни централи у Турция. Дреме ли му според тебе от пинизите на плодзеленчукарите ?
  • 19 реру

    7 5 Отговор
    "... Аз започвам да подозирам, че Радев е замесен и в действията на ПП по отношение на „Булгаргаз“..."


    Някои енергийни експерти пък казват нещо по-различно...

  • 20 Реалист1

    9 0 Отговор
    "Валентин Николов го преместиха, че не може да издържи на подобна безогледност".
    Това не е вярно. Валъо Баничката отдавна трябваше да бъде изритан от АЕЦ. Няма откъде да разбира, а първата му работа беше да уволни тези, които разбират.
  • 21 а ла хулю фишер

    3 0 Отговор
    да му мислат поклонниците с разширени стомаси
  • 22 Радев и Борисив са руски еничари

    6 8 Отговор
    Месечна заплата на Румен Радев: 14 616 лв.
    Задължение към Боташ: 4 000 000 000 лв.
    Време за изплащане: 22 806 години.

    Радев, къде е оня, който ти посочи за енергиен министър - с катамарана?
    В момента знаеш ли къде е, с какво се занимава, с кого е бил свързан, когато го назначи за министър?
    Защо, и как подписахте с "Боташ"?
    Радев, усещаш ли, че нещо се клати, и ти си в дъното на сделката с "Боташ", заради връзването ни за русия в дългосрочен план.
    За контрабандата на Пеевски с руския дизел няма да те питам...
    Само ще ти кажа, че се вижда как изведнъж Бойко ти стана симпатичен, а ти пък стана симпатичен на Бойко...
    Защо ли?! Аааа, да не би да е заради Турски поток и Малинов ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сатана Z

    3 8 Отговор
    Газовият барон Татко Петко седи на входа и изхода на Чирен.Ква копринка,кви ДПСта?
  • 26 ОСОЛИХ СИ ДУПКАТА НА МОРЕТО

    5 3 Отговор
    ДИЗЕНФЕКЦИРАХА Я И ПОЧВАМ ДА ДЕЙСТВАМ С НАЧАЛЕ....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Перо

    10 0 Отговор
    Защо госпожата не пита кой назначи служебните предтъпници, подписали анти-националния договор с огромни загуби и без никакво разследване и отговорност?