9 Юли, 2020

Как предпочитате да гласувате?


Как предпочитате да гласувате?
По пощата
2% (92)
Традиционно - с бюлетина в избирателна секция
15% (743)
Не желая да гласувам
14% (700)
Дистанционно от вкъщи
41% (1991)
Машинно в избирателната секция
28% (1371)

Коментари

  • 1 123

    24 10 Отговор
    ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят!
  • 2 Бодра смяна

    32 6 Отговор
    Гласувайте и покажете, че сте народ, а не мърша!
  • 3 Цеко сифоня

    27 5 Отговор
    Хора, проумейте че НЕгласуването, не решава проблема. Трябва да се гласува, дори и не подкрепяш никого. И машинно, за да няма спекулации.

    Коментиран от #14

  • 4 345

    17 3 Отговор
    трябва да се гласува за да можеш да ги псуваш после с чиста съвест
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 7 Отговор
    всички са маскари
  • 6 Terenski

    17 2 Отговор
    Живеем в дигитален свят,добре е да има възможност за гласуване и по други начини освен познатия ни досега! По-важното в случая е да има честни избори независимо от начина на провеждане на вота! И най-важното е за кого ще дадем гласа си.......

    Коментиран от #11


  • 7 не на бюлетината

    11 2 Отговор
    Гласувах за дистанционно, но тъй като не вярвам че ще допуснат да се случи, се надявам поне да спазят закона и да е машинно .
  • 8 Диоген

    7 0 Отговор
    Анкетата включва варианти за гласуване,които не са разрешени в България.Нещо като:Каква кола няма да си купите А-Ламборджини В-Бугати Вейрон
  • 9 Име

    17 3 Отговор
    Машинно в избирателната секция! По никакъв друг начин! Ако някой не може да бъде в избирателаната секция в деня на изборите, това си е негов проблем! А тия дето са в чужбина не трябва да имат право да гласуват! Дистанционно от вкъщи ще направи купуването на гласове много по-лесно и сигурно за купувачите!

    Коментиран от #12

  • 10 NikNay

    0 3 Отговор
    Факти, кога ще си оправите резултатите от анкетата ? Тоя път общия збор от гласовете е 99% ?!?!
  • 11 Коминочистачът

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Terenski":

    Честни избори ще има когато се прочистят изборните списъци,спрат да се хвърлят чували с бюлетини в деретата,хиляди печати за протоколи в джобовете,протоколите да са с баркод и халогенен знак и без поправки и превръщане на неудобните бюлетини в невалидни.Дотогава ще гледаме пиеската:,,Бай Ганьо прави избори"
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 NikNay

    2 5 Отговор
    Глу пако ако не допуснат гастарбайтерите да гласуват от чужбина тук ще надделеят гласовете на турците и неграмотните цигани. Искаш ли те да ти определят съдбата? Аз не . . .

    Коментиран от #19, #37

  • 14 Мислещ

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Цеко сифоня":

    Хора, проумейте, че "гласуването" е театър и също нищо не променя. Нужно е първо промяната да се извоюва, а след това да се правят избори, в обратния ред няма как да стане. Гласуването е оправдание за липсата на действия и самозалъгване как човек нещо е "направил"
  • 15 Да да

    7 1 Отговор
    Трябва да има всички изброени видове. Всеки ще гласува според възможноста и задълженията на момента .
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 1 Отговор
    Строго индивидуално е. Аз избрах отговор 4.
  • 17 Българин

    8 6 Отговор
    Както и да гласуваме изборите ще бъдат манипулирани.
  • 18 Чичо Тони

    5 1 Отговор
    В анкета, която се прави онлайн по интернет, е много ясно, че ще преобладава "дистанционното от вкъщи". Проблема е, че то е в ръцете на тези, които го поръчват и плащат за софтуера, а още по-големия проблем е, че това не се разбира от разни ентузиасти и те продължават да настояват за дистанционно гласуване.
  • 19 Чичо Тони

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "NikNay":

    Това, което не искам, е хора, които създават продукт и плащат данъци в други страни, да определят как да се харчат моите данъци. Ако са толкова загижени за нещата в България (в което се съмнявам) да се връщат и да работят тук.

    Коментиран от #26, #41

  • 20 гост

    4 1 Отговор
    Честно казано предпочитам дистанционно,но сигурно ще се случи в някой друг живот.На този етап машинното ме удовлетворява и много му се изкефих на предпоследните избори.
  • 21 Деница

    3 1 Отговор
    Защо да мога да си плащам всичко онлайн, а да не мога да гласувам по същия начин ?
  • 22 Не желаещ да гласува

    1 6 Отговор
    Така отговорих ,поради липса на друг подходящ отговор и обяснявам защо :
    Първо: При този изборен Закон и правила ...
    Трябва да се въведе...
    - образователен ценз...
    - Отседналост ...забрана за гласуване на избиратели с гражданство друго освен -българско...т.е. ..."двойно"
    - имуществен ... само гласоподаватели ПЛАЩАЩИ ДАНЪЦИ в България и с българско гражданство .

    Второ: Не виждам за КОЙ да гласувам...Всички до сега от 30 години са се ...КОМПРЕМЕНТИРАЛИ ,а нова алтернатива НЕ СЕ Е ПОЯВИЛА !

    Коментиран от #43

  • 23 Kiko

    12 0 Отговор
    Плашещо е,че има все оше 15% овце,които не гласуват и им е все тая,коя мафия ще ги прави на Бабуни,или ще ги ограбва.В Австрия,гласуването не е задължително,НО,ако не гласува член от семейството,няма да се ползват парични привилегии за детски градини,помощи за ученици и студенти(кметството,или държавата, плаща по голяма част от разходите).Негласно наказание,но функционира и всички гласуват на 100%.Щом си член на това общество,трябва да имаш мнение.Въпрос на култура и възпитание.Обикновенно,хората които не гласуват,казват че никой не заслужава гласа им,но в такива случаи се търси най малкото зло.Чисто хипотетично, алтернатива на Борисов и крадливата му шайка,може да бъде и магарето Марко,което е по интелигентно от него.

    Коментиран от #45

  • 24 Корекция

    4 0 Отговор
    Машинното е най-трудно за манипулиране и ще помогне да намалеят фалшивите гласове от подравените изборни документации.
  • 25 НЯКОЙ

    6 1 Отговор
    На всички ,''няма да гласувам'' кажа- ако дишате въздух, използвате вода и храна , имате бизнес или сте наемни работници, изпозвате медицински грижи , имате имоти и не сте готови да имигрирате , то ВИЕ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ГАЛАСУВАТЕ . Вие гласъвате за себе си , за своите небходимости, затова и изборът ви трябва да е много информиран и обмислен. Гласува се за програма , не за хора, за програма която да отразява вашите нужди и същевременно представена от хора, които не са компрометирани , като ГЕРБ например. С '' няма да гласувам'' не отмъщавате на никого, а затвърждавате бандитизма , сриването на държавноста, рекета и бедноста в лицето на ГЕРБ, защото при ниска избирателна активност ще ги преизберете на власт .
  • 26 морски

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Чичо Тони":

    А бе умник аз съм моряк и живея в България как да гласувам когато съм в морето или в друга държава ?

    Коментиран от #34

  • 27 Я па Я

    2 0 Отговор
    Трябва да се въведе всеки вариант за гласуване и човек сам да си избере как да гласува. Но преди това да се въведе предварителна регистрация за гласуване. Право на регистрация за гласуване да се даде само на хората с образование по високо от основното, да са си платили данъците и задълженията към обществото. Хора който отговарят на изискванията но не са се регистрирали и не са гласували да нямат право на социална помощ, детски надбавки и т.н. благинки. Хора които по някаква причина не са успели да се регистрират да могат да гласуват само с хартиена бюлетина и регистрация на място преди вота. Така няма да може ордите необразовани и безхаберни лентяи (тулупи) да определят бъдещето на всички.

    Коментиран от #30

  • 28 EdinOtVsi4ki

    5 0 Отговор
    Няма никакво значение "КАК" се гласува! Единствено са важни ЦИК и другите комисии как ще "ИНТЕРПРЕТИРАТ" резултата! ТА ЗАТОВА НАКРАЯ СЕ СТИГА ДО РЕВОЛЮЦИИ!!!

    Коментиран от #29

  • 29 Гробаря

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "EdinOtVsi4ki":

    Гласуването е фиктивно. Как може изборния ден да е до 19.00часа и в
    19.02часа вече се знаят окончателните резултати, а след това със седмици се разнасят едни(фиктивни)чували в които никой не знае какво е съдържанието и имитират че всичко е законно. Единствено е важно колко са пачките в чувалчето за членовете от ЦИК дарение от Тиквата.
  • 30 Гробаря

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Я па Я":

    Освен за платени данъци, образование и начин на гласуване да "помолим" прекалено голямата администрация в БГ да седнат да поработят малко и да премахнат всички умрели от изборните списъци че ни писна след избори да ги презаравяме наново. Нека ги съгласуват списъците с нас гробарите защото умрелите на100% редовно гласуват, а има живи които са болни и за тях нито се интересуват и нито ги лекуват. Те просто съществуват.
  • 31 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    2 0 Отговор
    ЕХА ПРАВИТЕ ПРОУЧВАНЕ ДАЛИ РАЗБОЙКО ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕ НА БЯЛ КОН ПРИ ИЗВЪНРЕДНИ ИЗБОРИ?
  • 32 Гост

    1 3 Отговор
    Изобщо нямам намерение да гласувам, че после да съжалявам, който и да бъде избран. 30 години грешки от заблуди трябва да спрат.
  • 33 Гост

    0 3 Отговор
    Няма ли образователен ценз за гласуване, няма смисъл да се гласува.

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Чичо Тони

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "морски":

    Ако си на български кораб си на българска територия моряко. Правите секця на кораба и гласувате. Ако си на чужд кораб, си в чужбина и четеш поста ми по-горе.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор

  • 36 Трол Куха лейка

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    Про ста овца.Бих ти набил канчето ако знам кой си.И ти герберски троле,само подлчъгваш хората да не гласуват и се надяваш отново да спечелите изборите с измама -300 000 мъртъвци,46 000 българи и 475 000 от гетата.Само че този път няма да стане.Наказателен вот за ГЕРБ от всички българи "За всеки друг но не и за ГЕРБ"
  • 37 sterreich

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "NikNay":

    Проблема е много лесно решим.Двойното гражданство да се премахне,Главноместоживеене в България,регистрирано в съответната община и турците в Турция увисват.Но да лишиш 2 милиона българи емигрирали заради престъпниците от последните 30 години нито е честно нито е ефективно.Няма българин живееш в чужбина,които да гласува за престъпника Борисов.И аз съм един от тях и всички го мразиме и ненавиждаме.Такъв про стак и крадец да управлява България срам за целия български народ.И не си стойте в къщи а излезте и ги изметете.Мафията превзе всичко.Прокуратура,съд,МВР,Финансии,Селскостопанство и всичко което зависи от европари.Изметете тази зган ако трябва и насилствено.Всеки ден си прокарват закони и закончета с които искат да се бетонират до живот.И пазете президента.Той единствен е на ваша страна.Погледнете партиите в парламента-флага на българия се поругава от някакви гавази и се изхвърля като парцал, а досега два дена, никаква реакция от нито една политическа партия в парламента.

  • 38 Човек от народа

    4 0 Отговор
    Троловете на Герб,са инструктирани,за теми които касаят гласуване,да прокламират че няма да гласуват и че всички са престъпници,за да подлъжат,хората,които не са наясно и да се опитат отново да спечелят изборите с под 50% избиратели.Не се подлъгвайте.Ако искаме промяна,трябва да гласуваме,но не за Герб.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор

  • 40 НЯМА ДА СТАНЕ ВАЩА

    2 0 Отговор
    ЩО НЯМА ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ БЕ ?
  • 41 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Чичо Тони":

    Чичо Тони , къде са твойте деца и внуци ? Говорите ли си по скайпа.
  • 42 Петър

    1 0 Отговор
    Будали,ще гласуват вместо вас както винаги
  • 43 Да да

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Не желаещ да гласува":

    Като не гласуваш не искаш промяна , толкова е просто . Всички други обяснения и оправдания са липса на интвлект или задоволство от досегашната ситуация в страната , 30 г най-бедни в европа.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата