29 Август, 2020

Бихте ли дали градското си жилище под наем и с парите да наемете къща извън града?


Бихте ли дали градското си жилище под наем и с парите да наемете къща извън града?
Да
53% (2024)
Не
41% (1553)
Не мога да преценя
6% (233)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    26 2 Отговор
    И за какво ми е тая малоумна гимнастика, просто си правя вила и готово?

    Коментиран от #14, #26

  • 2 Софиянеца

    15 1 Отговор
    Хахаха хахаха хохохохо защо ще баемат бе те си имат от баба и дядо надледство по родните краища!
  • 3 NikNay

    23 2 Отговор
    Имам апартамент в града, къща на село и малка виличка в планината - нищо не давам под наем ....
  • 4 NikNay

    3 4 Отговор
    Не се хваля.
  • 5 Бронзов век Индианци

    25 3 Отговор
    Не живея в България и точно това правя - давам под наем два апартамента в европейска столица и живея в друга държава с парите от наема! Това което ме стъписва с всички сили е, че в България разходите за стопанисване на инфраструктурата в затворен комплекс е със същата цена за кв.м. като в Западна Европа... Кога развъдихте толкова паразити, че ви смучат за косене на трева и хлор в басейна 100% отгоре??? Щото заплати за пенсионери за охрана са не повече от 12000лв. на ГОДИНА!!! Няма ли да се усетите как ви рекетират с обслужване???

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Индиянец

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бронзов век Индианци":

    Гоуем си брато ми то у Софето скъпо не е като Лондон Париж и Берлин .Ти нали си там някаде ко ти пука за нас индианците
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дедо ви

    24 3 Отговор
    Значи да си дам апартамента с парно и топла вода, на 50 и 100 метра от два хипермаркета, близо до банки, парк и заведения на някой който да го съсипва. А в същото време аз да ида на село където няма дори аптека, да паля печка зимата, да газя калта и да ме лаят кучета и обират циг@ни? Трябва много да ме е клюцал петела по главата като дете за да направя тая глупост.

    Коментиран от #11, #19

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Старата генерация

    12 4 Отговор
    Я съм си шоп от центъро и на село не сакам да живеем.
  • 11 Behemoth

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "Дедо ви":

    Сбъркана пенсия...заминавай на чист въздух и си вземи десетина овчици да ги пасеш ,че да има полза от тебе...
  • 12 мечо

    5 5 Отговор
    нияма транпорт нияма автобуси от селата които има кола е добре но които нияма не препорачвам да продава каща вав града
  • 13 Бенковски

    5 6 Отговор
    Селяните обратно на село! Супер!
  • 14 лкгт

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Тази анкета е за София, Варна, Пловдив, където наемите са високи. В безлюдната провинция никой няма сметка да дава под наем апартамент за 100-150 лв на месец и всеки ден да пътува от извънградска вила до работното място/децата до училище и обратно. И е под въпрос дали ще намери наематели. Пък наемателите дали ще му опазят обзавеждането и ще си плащат сметките е друг въпрос.
  • 15 БОЛЕН ОТ РУСОФРЕНИЯ

    10 5 Отговор
    Само психично болен може да си даде апартамент и да живее на село при скотовете.Ми там няма редовен транспорт,водоснабдяване па камо ли редовен ток.Ей на,колко пъти спира тока и за 3 месеца ми се прецака фризера на Снайге за 50 000 тогавашни лева.Пък и каквото посееш ,ще бъде обрана градината от скитащите бербери....
  • 16 2loop

    5 2 Отговор
    Тъпо
  • 17 Грейс

    11 1 Отговор
    Вие виждали ли сте жилище след наематели? А благодаря по добре да се продаде, отколкото да се види разбит и с огромни сметки. Хората си научиха урока след демокрацията, от за вестта и нечисто плътността няма спасение.

    Коментиран от #18

  • 18 Хаджиментов

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Грейс":

    Има спасение и срещу това - стари мебели и депозит. Както и периодичен контрол.

    Коментиран от #25

  • 19 Хаджиментов

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дедо ви":

    Не, бе - дай си апартамента в мръсната, скъпа, пълна с психопати (поне по 2-ма във всеки вход)намръщени и озлобени хора, шум, ГМО и ментета продукти (от двата хипермаркета на 100м) и стрес София и иди на чист въздух, тишина и спокойствие, купувай си пресни еко-продукти от съседите и бабите или си отглеждай сам, бъди като белите хора в цял свят, които живеят извън градовете, които са отстъпени за мигранти, гета, проссяци и всякаква друга измет.
  • 20 Алфа Вълкът

    4 0 Отговор
    Аз си давам овцете, къщата и земите за мезонет 120кв в нова кооперация в Пловдив. Или за по-голям мезонет по южното черноморие!
  • 21 тъп вапрост

    2 0 Отговор
    като сакаш на селе,там къща с двор , е без пари!
  • 22 До дебилите от fakti

    6 1 Отговор
    За Простотии НЕ Гласувам!
  • 23 Дидо

    5 0 Отговор
    Зависи.От село до село има огромна разлика.И от град до град.Дву-тристаен в апартамент в малък град е около 200-300 лв.Заплатите са по 800 лв.И се пита в задачата - кой ще си позволи квартира на близо половин заплата?Има села с добра регулация,но има и такива с преобладаващо тЕмно население!Така зададен въпроса е глупав.Трябват пояснения!
  • 24 Въпроса

    4 0 Отговор
    Е неправилно поставен. При собствено жилище да си под наем? Бих го продал имота в града и да купя имот в край гратските , но да го дам под наем и да съм под наем това е математика за първи клас.
  • 25 Грешна ти е тактиката

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хаджиментов":

    В европ ги дават празни само цукало в тоалетната има. Депозит към 2000 евро лъч днешна дата за старо празно жилище и най-важното 5 листа договор за наем със ситен шрифт. Права и задължения на страните. Хората си абонати на правните застраховки цвл живот и няма мърдане. 2000хипяди евро псвен че няма да ги видиш ще плащаш 8-10 хиляфи евро неустойки и ремонти.

    Коментиран от #30, #32

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ким ЧенУн

    3 0 Отговор
    Защото някой гений се интересува дали ако изкупи всички къщи от околията на София ще има достатъчно тъпчовци да му плащат наем после. Омръзна ми от платени анкети в този сайт...
  • 28 Фактология

    1 0 Отговор
    И двете ги имам, но искам виличка в балкана.Нищо не давам под наем.Това да не са градски тоалетни на концесия.Проблемите относно ковид,маски и ваксина е, че хората по цял свят вече се надигнаха.Сега гледах и видеоклип на гръцки лекар-хирург,който каза,че във ваксините е заложено отслабването на човешкото ДНК с цел по-кратък живот за да имат икономии от безплатните здравни услуги и плащане на пенсии.Така,че изобщо ще забравя за екстрите в града и ставам партизанин..С овцете трева ще пася, но живота си не давам.Има който да ми го вземе и това е оня отгоре.На останалите им пожелавам приятно боцкане в името на градския лукс.
  • 29 Стойчо Караилиев

    1 1 Отговор
    Въпроса не е зададен по правилния начин относно икономическата обстановка и цялостната конюнктура в държавата. А отговорите показват колко е грамотно, културно и мислещо населението в държавата ни. Няма как да вземаш толкова добър наем от градското си жилище, за да живееш добре или по-добре под наем някъде извън града. 53% от отговорите са "да" и това показва колко много хора са дошли от провинцията в града и имат носталгията да се върнат на село. 41% казват "не". От тях може би 1/3 или половината са провинциалисти, които за нищо на света не биха се върнали на село, след като са дали мило и драго да дойдат в големия град. И какво се случва? Истинското градско население е около 20% до 30%.
  • 30 Хаджиментов

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Грешна ти е тактиката":

    Че купи си бе. У нас, не в Европа. Една къщичка с двор на село е колкото четири ламарини с емблемка на Ауди, БМВ или Мерцедес на 15 години.
  • 31 Глей ти

    0 0 Отговор
    Че то на повечето гражданя в България не им е нужно подобно упражнение. Просто трябва да се върнат по родните си места.
  • 32 Глей ти

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Грешна ти е тактиката":

    Не навсякъде в Европа се дават празни квартири.
Назад към анкетата