16 Декември, 2021

Ходите ли на неделен пазар в съседна Турция?


Ходите ли на неделен пазар в съседна Турция?
Много често! Цените там са ниски в момента и пазаруването е повече от изгодно.
12% (451)
Все още не съм ходил, но планирам да посетя Одрин в най-скоро време.
16% (613)
В България си има всичко по магазините, няма смисъл от пътуване до Турция.
41% (1531)
Нямам пари за подобна екскурзия, да не говорим за пазаруване.
31% (1158)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 оня с магарето

    12 8 Отговор
    далече ми е иначе защо не?
  • 3 Мунчо Радев

    13 12 Отговор
    Преди ходих , наистина е много ефтино но сега вече парите не стигат за нищо.... всичко поскъна - Продължаваме Промяната,,,,,,,
  • 4 Село Козлодуй

    13 11 Отговор
    целия апартамент обзаведох и ремонтирах от Турция.... всичко ми излезе 10 000 евро. ако бях купил всичко от българия щчх да платя поне 50 000лв. Вие си преценете скъпо ли е , изгодно ли е
  • 5 Жалка работа

    13 9 Отговор
    Всеки, който ходи в Турция, вижда, че ако дадеш на сервитьора левче бакшиш, той със сълзи в очите започва да ти пожелава всичко най-добро 1000 пъти и да се покланя пред теб. Отчаянието им е ужасно.
  • 6 B8B

    9 6 Отговор
    Отидох след 3 години пътуване до Турция по работа. Бях свикнал да живея някъде, където плащах 90 турски лири, около 15 евро. Този път пак платих 90 турски лири, тъй като нямаше много работа,освен че всъщност ми струваше 5 евро на вечер. Всички ресторанти или хотели, които се плащат в евро, са празни, тъй като всеки предпочита да плаща в лири. Лирата силно се обезцени. Отиваш да хапнеш в добър ресторант и яденето струва 3 евро на човек. Сервитьорите, разбира се, имат ризи с дупки и ако им оставиш 2 евро бакшиш, ще си направят купон. Исках да взема такси и ми казаха, че не спират, ако просто вдигнеш ръка, защото не си струва. Трябва да посочиш 2 или 3 пръста, което означава, че ще платиш двойно или тройно, за да спрат. Бензинът по същество е 60 цента евро за литър и е недостъпен за повечето жители, тъй като предпочитат да пестят пари за храна, вместо да карат колата си. Средната класа вече е до голяма степен изчезнала. Тези, които имат пари, купуват недвижими имоти, за да спрат да губят от инфлацията. Всъщност икономиката се срина и следващият период е може би един от най-критичните в историята на страната. Хората та са свикнали с глада, освен това се страхуват и им е трудно да вдигнат глава, нещо, от което правителството се възползва.

    Коментиран от #16

  • 7 Хммммм

    12 6 Отговор
    Искам да отида на пазар до Турция обаче нямам желание. Като сметнеш разходите по пътуването и загубата на време, то печалбата от ниските цени ще е никаква. Освен това като прибавиш ниското качество на стоките, блъсканицата и опасността да пипнеш коронавируса, и ето как желанието ти изведнъж изчезва.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Маша и медведев

    10 10 Отговор
    Ганьо се прави на баровец, ама всеки уикенд тича на до Одрин аххахаха

    Коментиран от #20

  • 10 Amix

    12 5 Отговор
    В Турция обслужването е на високо ниво. Всеки клиент е важен и уважаван. Даваш си парите но в замяна получаваш повече от колкото със тези пари можеш да си купиш в България. Прах за пране 3 пъти по евтино от тука, дрехи от магазин който го има и тука - 2 пъти по евтино е там.
    Литър бензин и нафта - 1,50лв. Сядате в ресторант цялото семейство и със 30 лв. се наяждате на корем.
    Навсякъде ви посрещат със усмивка и уважение.
    Оставих колата за смяна на демферен съединител за който платих със труда 500лв. а тука познат майстор ми искаше 1120лв. Със комшиите купихме блиндирани врати 3 броя за общо 700лв. Във България същите врати само едната беше 750-800лв. А ние за толкова купихме 3. Абсолютно същите.
    За 300лв. Купих щори за 3 прозореца, във България същите щори само за 1 прозорец бяха 240лв. Прекарах газ на жилището всичко купих от там. Излезе ми наполовина от цената която ми искаха в България. Маратонки адидас във дайхман бяха 110лв. Същите ги купих от Турция за 62лв. Прах ариел и омекотител 2 пъти и повече по евтино е там. Не съм толкова богат да храня богатите търговци във България. Страшни надценки слагат тука.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Така е

    6 6 Отговор
    Ходи се за далавери ! 3/4 от пътуващите се занимават с всевъзможни контрабандни дейности !?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 коментар 11

    5 2 Отговор
    Ердоган уволни двама заместник-министри на финансите снощи. днес се очаква да обяви ново намаление на лихвите. B този момент лирата рязко поевтинява, 15.2 лири за долар, 17.3 лири за евро. 100% девалвация за една година. B момента основната заплата в Турция е 320 лева. 50% от турците печелят толкова. До вечерта никой не знае колко още ще се намали заплатата. Цялата тази бедност и мизерия, причинени от постоянната девалвация, след 2 месеца няма да бъде поносима от никого, тъй като тогава се очакват огромни увеличения на цените при всички видове, много повече, отколкото са се повишили днес.
  • 15 Б РАЖКОВ

    3 3 Отговор
    Много са иефтини дамаджаните ама ръкъто скъпо
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 дедо мръсник

    3 2 Отговор
    Е Цонката мое да оди сека събота до там и за продухване на газоиспускателната система!
  • 18 зевзек

    6 0 Отговор
    На море в Гърция на пазар в Турция по работа в Румъния на пърцуца(патока) в Сърбия,а в България само преспивам.
  • 19 Посетител

    1 1 Отговор
    Не, твърде далече ми е.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тоалетна хартия

    1 2 Отговор
    Бих отишъл в туркия, само ако мога да вкарам една цистерна с гориво!!!! В туркия качествено е само баклавата....Туркия е за шматките, които мислят, че са на далавера...Хубавите и качествени стоки са по-скъпи от България. Българи, повече от шалварестите, купуват боклуци за алъш вериш!!! Ако отиваш да се наплюскаш....става!!!!Ганьовци бол....да напълни търбуха!!!
Назад към анкетата