9 Януари, 2022

Получавали ли сте глоба за шофиране с превишена скорост?


Получавали ли сте глоба за шофиране с превишена скорост?
С подкрепата на
mobile.bg
Не, никога не съм превишавал позволената скорост на пътя
16% (398)
Превишавал съм скоростта, но никога не са ме глобявали за това
16% (417)
Да, получавал съм глоба за превишена скорост
68% (1751)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с магарето

    3 6 Отговор
    за скорост добре ама за каране без колан, защо има глоба? кого застрашавам, като карам без колан....

    Коментиран от #4, #23

  • 2 Реалност

    19 0 Отговор
    Истината е, че с тези малоумни ограничения на повечето места, винаги съм с превишена скорост! Но това е проблем за облъчване, за да си оправдаят без смислените милиони за камери и нищо правене по въпроса за катастрофите! Затова карам с WAZE и засега спасява положението!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    НЕ Е редно да се превишава СКОРОСТА
    КАРАЙ УМНО стигни навреме и ЖИВ
  • 4 Луд

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "оня с магарето":

    Бъдещето на семейството ти и близките ти хора.

    Коментиран от #5

  • 5 Луд

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Луд":

    Защото най-вероятно разчитат на теб.
  • 6 оня

    8 6 Отговор
    дедо ми беше шофьор с 50г стаж и немаше нито едно нарушение караше валяк всички го изпреварваха а той беше търпелив не е изпреварил никой все ми казваше нема смисъл да бързаш ще те хванат катаджиите и вместо да си купиш кебапчета и ракия ще плащаш излишно пари на ветъра за некаква си безсмисленна глоба винаги като се сетя че ще требва да се лиша пт ракията и кебапчетата ми минава мерака да карам бър а тея зад мен само ми бибиткат и ми светкат с фаровете да бързам как да им обясня че искам да пия ракия и да ям кебапчета вместо да изкарвам заплатите на катаджиите и синът си съм го научил така да не бърза за да стигне за където е тръгнал
  • 7 оня

    7 6 Отговор
    дедо ми беше шофьор с 50г стаж и немаше нито едно нарушение караше валяк всички го изпреварваха а той беше търпелив не е изпреварил никой все ми казваше нема смисъл да бързаш ще те хванат катаджиите и вместо да си купиш кебапчета и ракия ще плащаш излишно пари на ветъра за некаква си безсмисленна глоба винаги като се сетя че ще требва да се лиша пт ракията и кебапчетата ми минава мерака да карам бър а тея зад мен само ми бибиткат и ми светкат с фаровете да бързам как да им обясня че искам да пия ракия и да ям кебапчета вместо да изкарвам заплатите на катаджиите и синът си съм го научил така да не бърза за да стигне за където е тръгнал
  • 8 Бавното

    14 5 Отговор
    каране, не е по малко опасно от бързото! Щом постоянно ти светкат и бибиткат, означава, че пречиш! Пречиш ли, си проблем! Както за себе си, така и за околните! Болшинството от предпоставките за ПТП се получават именно от това, че някой пречи! Качиш ли се в автомобил, трябва да знаеш, че не си на разходка в парка и да се стараеш да тръгваш бързо при светване на зелено, а не със скоростта на бита костенурка, да караш адекватно, а не с 30 или 40 %.по ниска скорост и да трупаш колони зад себе си! Ако има причина да караш така, то периодично отбивай и пропускай автомобилите зад себе си! Това, че ти светкат и свирят, не е за хвалене!

    Коментиран от #9, #12, #16

  • 9 Коментара е

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бавното":

    адресиран до ком. 7
  • 10 Hoho Boho

    4 1 Отговор
    Получавал съм глоба за превишена скорост,
    защото съм карал със съобразена скорост.
    Това не значи, че винаги карам по-бързо,
    отколкото сочат знаците...
  • 11 оня с коня

    7 0 Отговор
    Видно от резултатите в Анкетата Получилите глоба за прев. скорост са В ПЪТИ ПОВЕЧЕ от Неполучилите,което значи че БОЛШИНСТВОТО ОТ ВОДАЧИТЕ не са съгласни със написаното в Закона.И понеже по Принцип в Демокр. Общества Законите се пишат в Полза на Народа/на Ползу Роду/,т.е. да Улесняват Живота им,следва ПЕРИОДИЧНО да се променят и АКТУАЛИЗИРАТ,както и изобщо да се премахват като Горенето на Вещици например.А иначе Основата на настоящия Закон за Движение в основата си е от 50-те и 60-те години на миналия Век,когато Междуградските пътищат бяха с ВЪЛНООБРАЗЕН ПАВАЖ и тук-таме Асфалтпо които разни трабанти и жигулита гордо пъплеха със смешните си Конски сили.Ама сега катастрофите били повече от тогава ...ами естествено,щото по Живково време нито имаше коли в магазините,нито пък съществуваше сегашния Международен трафик през БГ!А и Горивото бе със съвсем "различна" цена и нямаше никакъв проблем някой да пътува СФ-Морето примерно "на Трета" със 50км/ч...
  • 12 георги

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бавното":

    Наистина е така. Просто винаги трябва да има съобразителност на пътя. Всеки, който си мисли, че е сам на пътя, изнервя пътната обстановка, което е опасно. Например по планински пътища, където рядко има възможност за задминаване - тези, които карат твърде бавно, изнервят останалите. И съответно останалите предприемат рискови действия (не че ги оправдавам) - като например задминаване при слаба видимост.
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    за тези 34г имам спиране мисля 4пъти за превишена.В 2от тях се касае за рекет.дори бяха хванали полицаи от казанлък,които слагат фалшив знак хранилка и прибират пари.И един път преди години за навлизане в кръстовище според полицая на -червено.Чакам още 2 седмици да си взема златен талон.този последния много ме изнерви и както му обещах го вкарах в съда.Загубих 500кинта по адвокати,които нарочно се правеха на....за да има ...още..обжалване...Съдийката си нямаше хал хабер от ситуация ...Всеки ,който управлява мпс го е хващал светофар Жълт при навлизане в кръстовище и излиза нормално.Действието се разви в 6без 10 сутринта тъмно ...Полицая изскача,като заек от тъмното с тъмни дрехи...Поне оправиха светофара да мига повече и за пешеходците...Но вълка не санкционира вълка,а в този случай бях Гергьовско агне....И за полицая и за адвокатите и за съдийката....От тогава имам спиране ,но за проверка и УВажително отношение......
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай Иван

    5 0 Отговор
    Да глобявали са ме за превишена скорост, НО НА ХРАНИЛКИТЕ !!!!!!!
  • 18 Тираджия

    4 2 Отговор
    Всички любители са любители на високите скорости. Ние, професионалистите шофираме макс със 100 по нанадолнище и попътен вятър- ограничени сме на 90. Тези които надувате тазта на финала издувате еър беговете и колите ви подпомагат металургичната промишленост с евтина суровина!
  • 19 Карал съм

    5 1 Отговор
    Карам. Ще продължавам да карам с превишена скорост. По тези разбити пътища всяка скорост е превишена. Пръснеш джанта в дупка. Застрахователя казва искам протокол от КАТ. КАТ идва и ти прави акт, че си карал с несъобразена с пътните условия скорост. На завой, в квартал в града. С каква несъобразена скорост съм карал-30 км.ч. Кой е виновен Аз ли, общината ли, фирмата АПИ ли? Плащам си данъци, прегледи, винетки застраховки, и накрая и актове, за да могат да крадат от всичко това. И виновен излязах. И бонус малус ми вкарват. Значи заради тяхната дупка, аз ще плащам по голяма застраховка догодина. Честно ли е?
  • 20 А бе

    1 2 Отговор
    Ганьо е най умен.
    Накарай Ганьо на работа, да ти даде акъл.
    На Ганьо все някой му пречи. Все има виновни.
    Карайте нормално бе хора. По 1000-1500 човека си отиват всяка година. Ей тъй, щото са разбирачи.
    Глобите трябва задължително да се увеличат . По 10.
    За алкохол и наркотици, затвор. Ефективно. И конфискация на автомобила.
    Ганьо не разбира от приказки. Ганьо разбира само от сопа.
    Бъдете здрави.
  • 21 Blackthorn

    7 1 Отговор
    Тези 15%, които казват, че не превишават скоростта или не са шофьори или лъжат само себе си. За да изпревариш безопасно понякога се налага да я превишиш с малко за малко. А да не говорим колко безумни 40 или 60 ограничение има на много места.
  • 22 волен сидеров

    4 0 Отговор
    ДОЛУ КОРУМПИРАНИЯТ КАТ
  • 23 застряшаваш

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "оня с магарето":

    онзи с който може да се блъснете. ако сте с колани има висок шанс да няма нужда от погребения и от присъди.
    ако в теб се удари някой без колан и умре на място, и да не те осъдят има вероятност съвестта ти да е доста обременена за напред.
  • 24 Данчо КАТерицата

    4 0 Отговор
    Не е хубаво да се кара с повече от 20лв над допустимата скорост.
  • 25 Кучеяш

    2 1 Отговор
    Няма шофьор, дори и на трабанче, да не е превишавал, поне 10 пъти съответните ограничения на скоростта. Така, че ако са ви "щракнали" вече- не се косете излишно, гледайте философски на нещата- може пък 1.74 ст от вашата глоба да отидат за "Пътна безопасност" !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Слави

    2 0 Отговор
    Това ме накара да преосмисля ,,тежината" на десния си крак. В интерес на истината, превишавал съм скоростта на места не ,,обременени" с пешоходци, като Околовръстното и широките булеварди, доколкото ги има, но в междублокови пространства, централната градска част никога. Но това не ми помогна на ,,портфейла". Сега много повече спазвам правилата, след като ме ,,удариха" по джоба.
Назад към анкетата