9 Юли, 2024

Доближава ли се светът до ядрена война заради ударите по руска територия с американски ракети?


Доближава ли се светът до ядрена война заради ударите по руска територия с американски ракети?
Да, това е сериозна ескалация на войната в Украйна
63% (3437)
Не, Русия блъфира, че ще използва ядрени оръжия
32% (1746)
Нямам мнение
5% (296)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ

    34 12 Отговор
    трябва да се прибере зад океана! Защото с интригите си, само нагнетява напрежение, а това би довело до грешка на някой! А такава грешка, може да е фатална за света!

    Коментиран от #7, #37

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Левче 100тинков

    11 7 Отговор
    Никога не се е доближавал,а само се е спекулирало,защото Страхът от унищожаване на планетата възпира използването на ядреното оръжие!
  • 4 Адам Хилтън

    22 0 Отговор
    Има конвенционални бойни глави без радиация, които могат да сринат цели градове.
  • 5 Гост 2

    32 1 Отговор
    Който дърпа въжето трябва да е готов да го скъса. Веднъж го скъсаха с Украйна , но продължават да дърпат дявола за опашката, защото , смятат, че територията им е защитена и други ще умират вместо тях.
  • 6 нннн

    27 4 Отговор
    ,,Ако в първо действие на стената виси пушка, в последно действие пушката гръмва."/Чехов/
  • 7 оня с коня

    14 27 Отговор

    До коментар #1 от "САЩ":

    Орбан ПРЕДИ МАЛКО каза:"НАТО е най-силната организация в Света,далеч пред другите".Задачата на Пакта е да пази неприкосновени Границите на Държавите - Членки,а Ръководството му се осъществява от САЩ/70% от парите за издръжка идват от там/.Ти обаче предлагаш САЩ да се изтеглят отвъд Океана защото с някакви "интриги" нагнетявали напрежение.което значи да Закрият всички свои Бази в Европа и не само.Е КАК тогава ще се осъществява ЗАЩИТАТА от Руска инвазия, която МОМЕНТАЛНО ще започне от Прибалтийските републики ,Българи,Румъния и Полша?Сегааа...ако ти мечтаеш за Нов Източен Блок под Управлението на Русия със "Желязна завеса" и съответните Търговски ограничения,Строго Визово пътуване извън Границата и т.н.,то е друг въпрос.Аз обаче искам да има Банани и Кола в магазините!

    Коментиран от #16, #17, #21, #22, #27, #28, #38

  • 8 Град Козлодуй

    11 1 Отговор
    Дано Надделее Разумът
  • 9 Град Козлодуй

    12 1 Отговор
    Войните са Кървав Бизнес
  • 10 Страхът

    13 0 Отговор
    Пази света от ядрена война
  • 11 Ами

    15 3 Отговор
    Нека тези трърдящи че е блъф да кажат какво ще се случи на русия ако използва ядрени оръжие??? Повече санкции едва ли ще помогнат виждайки ,че и сегашните не са особено ефективни. Ядрен удар от НАТО също няма да стане защото ще има ответен такъв и няма западен политик можеш да обясни на избирателите защо са получили ядрена гъба нападайки първи. Вярно е ,че Китай е против но ако бъдещето на русия е на карта той ще го преглътне знаейки ,че е следващия в списъка на Америка
  • 12 колиба

    12 2 Отговор
    Казват ,че Хитлер е луд ,но Байдън е много по луд и това го виждат всички ,дори и нашите евроатлантици
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Джоко

    12 2 Отговор
    Трета световна- едва ли. Но локални "чернобилски аварии" със сигурност. Украинските несретници и на където духне вятъра- Румъня, България на изток и Прибалтика, Финландия на север ще се получи много освежаващо и отрезвяващо за всични вярващи в "украинския успех"!
  • 15 Моарейн

    15 3 Отговор
    Само преди две години цензурата не допускаше мнения, в които се говореше за опасността от използване на ЯО. Сега даже и анкети пускат. Какво се промени ли? Ами подготвят ни бавно и сигурно за голямото БУМ. По-скоро рано, отколкото късно, на някой от от-ка-чал-ни-ци-те от двете страни на света ще му писне и ще натисне червеното копче и всичко ще свърши, поне за нас. Затова яжте, пийте, живейте си живота, гледайте си кефа. Утре може и да няма.
  • 16 Как да ти отговори човек

    17 9 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    на толкова боза? Какво значи руска инвазия? Искаш да обсъждам лъжите на виновниците за тази война, които са зад океана! И да, ако бяха там, тази война нямаше да я има! Нямаше и ти да ме питаш подобни бози и аз да трябва да ти падам на нивото ти, та да коментирам лъжите и пропагандата! Ако Русия е искала Украйна и тръгнала за Европа, нямаше да го четеш в пропагандата за глупаци, а щеше да го виидиш нагледно! Войната е следствие, а не причина! Следствието няма да го намериш в лъжите на САЩ!
  • 17 ооооо

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Прав си за силната организация, и границите на териториите. Само, че натовските бази са в тези държави които плащат дълга на долара за да го плащат! Нима не знаеш България Капитулира в полза на НАТО без война, защото ни излъгаха че няма да има война в демократичните държави. До сега бяхме по бели гащи сега като си даваме и последното скрито оръжие за чужда война, в която България участва на сила. Следователно руската инвазия ако премине през Украйна, всички обезоръжени държави са голи, уязвими и превземаеми. Друго за новия източен блок, няма да се състои! Защото целта след войната е да се смени системата на хегемонията, т.н. нов световен ред. Тогава ще отпаднат термините за атлантици и русофили
  • 18 РАЗБИРА СЕ!

    8 8 Отговор
    ПУТИН ЗАЯВИ ЗА КАКВО НИ Е СВЯТ БЕЗ РУСИЯ?! ВИЕ ПУЙКИ САЩИСАНИ... КЪЛВЕТЕ ЛИ КЪЛВЕТЕ ОПАШКАТА НА МЕЧОКА... МДАА... ВПЕРЕД РУСИЯ!!! ДАВАЙ ЗА НАС!!!!!!!!

    Коментиран от #19, #42, #60

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ван дер Любе

    5 10 Отговор
    Русия има хиляди ядрени бомби, но на Москва й стига и една, за да спре да съществува.Досега Русия я търпяха, но след определени действия търпението се изчерпва. Агресор не се спира с благи думи. А Русия трябва да бъде спряна. Тук се развива теорията, че някой ни е излъгал, друг ни е помогнал или не. Крайно време е да си дадем сметка, че не другите са ни виновни, сами сме си виновни. Ние търпим такива като Борисов да купува гласове и да е във властта толкова дълго. Ние трябва да си подредим нещата и да си знаем интереса. Като се движим наведени във всички посоки, няма да стане работата.

    Коментиран от #24

  • 21 НИТО ШЕ ИМА БАНАНИ,

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    НИТО КОЛА... И МАГАЗИН. НЯМА ДА ИМА! КАКТО. РАЗБИРА СЕ И НАС! САЩНАТУТУ ПРОДЪЛЖАВАТ ИНТРИГАТА!ТЕ ПРЕДИЗВИКВАТ РУСИЯ И ДОРИ ПУТИН - ВЕЛИК ПЪЛКОВОДЕЦ И СТРАТЕГ!... НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СИ ОТИДЕ... АМА ДРУГ ПРЕЗИДЕНТ - НЕМА МУ ИЗДЪРЖАТ НЕРВИТЕ... И БАМ! .... НИ САЩ, НИ НАТО - ПЛАНЕТА НЯМА ДА ИМА!.....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ти как разбра

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ван дер Любе":

    кой е агресор и кой не?

    Коментиран от #32

  • 25 БАЦЕ ЕООД

    1 2 Отговор
    факти, само нагнетяват ... СЛугини сте, не хора.
  • 26 Гории

    9 4 Отговор
    За да победите Русия, без да понесете катастрофални загуби, трябва да имате неограничени ресурси. Вие нямате такива ресурси.Направете си изводите. Тази война ще продължи десетилетия. Направете си изводите. Тази война ще продължи десетилетия. Всяка година война нанася удар върху единството и сплотеността на Европа.Премиерът Орбан предприема неоторизирани и некоординирани действия с бюрокрацията в Брюксел, като посещава столиците на санкционирани държави и призовава за незабавни антикорупционни реформи.
  • 27 Гост 3

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Колелото на историята се върти! Много се задържа в атлантическата кал. Скоро ще стъпи на твърда земя. След бясната приватизация идва оздравителна национализация.
  • 28 Град Козлодуй

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Обичам те
  • 29 Гориил

    5 2 Отговор
    Европейските депутати приемат закони за санкции, които вашите транснационални концерни и корпорации заобикалят. Московските универсални магазини и супермаркети са пълни с европейски стоки, което предизвиква слюноотделяне на конкурентите.Продавачите и консултантите дори не се опитват да обяснят произхода на стоките.Те разбират по-добре от другите стойността на пропагандната пяна и не смятат за необходимо да я пълнят с помия.
  • 30 ДДТ

    10 2 Отговор
    Теодор Ханкс, бивш съветник по национална сигурност при Обама - "Единственият шанс САЩ да се справят с космическия си външен дълг е световна война - и трябва да признаем , че сегашното правителство на САЩ прави всичко възможно, за да я предизвика".
  • 31 ИНЖ1

    4 6 Отговор
    Свободният свят трябва да прекрати ядрения шантаж на разни диктаторчета.
  • 32 Ван дер Любе

    4 7 Отговор

    До коментар #24 от "Ти как разбра":

    Очевидно е, че е Русия. Никой не е навлязъл на нейна територия. Никой не я е заплашвал. Те навлязоха в Крим и под дулата на оръжията проведоха референдум. С тяхна помощ започнаха нещата в Източна Украйна. Преди това те подписаха международен договор, че това са границите и никой няма да ги променя. И накрая през 2022 те навлязоха с войски в Украйна и провеждат военни действия с цел геноцид. Те заплашват света с ядрено оръжие. Ако логиката е, имам ядрено оръжие и ще си окупирам каквото си пожелая, то се връщаме доста назад в миналото.

    Коментиран от #33, #36

  • 33 Я пак

    11 3 Отговор

    До коментар #32 от "Ван дер Любе":

    Кой предупреждаваше 8 години? Започни отначало. Агресорите не предупреждават. Видно е пропагандата на САЩ как налага тази думичка, но тя само показва лъжите им.
  • 34 Нуклеаров

    3 2 Отговор
    Ми то вече имаше един ядрен удар -1986, Припягь. Колко му е да има и втори, при това много хитро замислен и подготвян от десетилетиЯ - КОЗЛОДУЙ!! Тих бял Дунав се вълнува, весело шуми и "Радецки" гордо плува над златни вълни. Но кога се там съзирва Козлодуйский бряг - БУМ, ТРЯС, ДЖАНГЪР, ДАНГЪР и... туй то.
  • 35 Истината

    4 9 Отговор
    Дребния наркоман и алкохолик от Кремъл е страхливец, едно е да избиваш собствения си народ, друго е да се изправиш срещу целия цивилизован свят, тоя без това е пътник така че нищо няма да се случи.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ТтТ

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "САЩ":

    Руски ватенки друго освен да изкакат едно голямо ла.но, друго нямат шанс да направят!

    Коментиран от #46, #51

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Очевидно

    6 3 Отговор
    "колективният запад" ще разбере къде са червените линии на Русия,след като бъдат прекрачени!Според мен ще бъде използвано ТЯО за сплашване!Къде и кога,времето ще покаже!Запасявайте се с йодни таблетки,за всеки случай!
  • 40 ттт

    2 6 Отговор
    Доближава се защото рузия се оказа импотентна като лидера си. Уж втора в света, а се май е втора в Украйна.
  • 41 Българин

    1 5 Отговор
    Ядрения арсенал на Расиюшка е като всичко друго, което има. Тотална трагедия. Никой, който не е русороб не се страхува от мокшите.
  • 42 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "РАЗБИРА СЕ!":

    За какво му е на света Русия? Русия е едно злокачествено образувание, което трябва да бъде премахнато и заличено.

    Коментиран от #47

  • 43 имам мнение,

    6 3 Отговор
    но не е отразено във вариантите на анкетата. Тя е САКАТА. Както съм казвала много пъти, ФАКТИ са неграмотни да подготвят варианти на отговори по зазазен въпрос. Слушат козяците вероятно и то онази неграмотна голя.

    Няма вариант, какъвто го виждат ВСИЧКИ ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ хора по земята. натюто и фащ се опитват да вкарат Русия в техен ФИЛМ. Дърпат лъва за опашката, дразнят руската мечка и ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ казват, че Русия им прави това. Чий го търсят там???

    Коментиран от #45

  • 44 Гост

    5 2 Отговор
    Западът потъва икономически и остава без колониалните си източници на ресурси. Изтокът просперира. Единственият начин западът да се измъкне от унизителната ситуация е, като принизи всички останали по-надолу, а това става с глобален катакли3ъм. Quo bono?
  • 45 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "имам мнение,":

    Краварите постоянно се защитават и отбраняват на чужда територия.

    Коментиран от #48

  • 46 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "ТтТ":

    Силни думи, за някой, който трепери и от кварталното миган4е.
  • 47 българка православна

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Русия е ОБРЕЧЕНА от историята ВИНАГИ да ПОБЕЖДАВА!!!! Слава на Русия!!!
    Озаптете онова шмъркало в камуфлажа, което само търчи, проси, краде и трупа имения, а жена му коли и скъпи дрехи за сметка на обикновените укри. Необикновените са по Европа и имат по две карти да си купуват безплатно храна и каквото искат. Щом искат, макарончо и шолцо да им плащат. Докато народът им не ги изгони.
  • 48 свещената истина

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Бивш съветник на ЦРУ Джеймс Рикардс: Байдън приключи, след него и войната в Украйна. САЩ изтеглят средствата за разузнаване и наблюдение от зоната на конфликта.
    Ако не знаете джендърчета: "САЩ не смятат да обявят Русия за терористична държава, заяви американският посланик в НАТО Джулиан Смит" "Ройтерс": Международният съд на ООН отказа да признае Русия за "държава-агресор "Международният съд отказа да признае Русия за "държава-агресор", като отхвърля украинските твърдения, че ДНР и ЛНР са предполагаеми "терористични организации", се казва в съобщението.
    За какви военни бази на САЩ ни говорите? Нали вчера военният министър обяви, че това са национални военни формирования със служители на НАТО. Т.е. няма военни бази на САЩ, а днес ни обяснявате, че с Чарли се били притеснили и чакали Делта в някакви несъществуващи военни бази на САЩ в Европа. Хайде по-сериозно. Ало, мисирките, има ли или няма военни бази на САЩ в Европа и България?
    Ми сега? Освен да си посипем главата с пепел и да сядаме с пуканките да гледаме как ще ги еве Мечокът?
    Всички бази на американския агресор по света трябва да бъдат премахнати!

    Коментиран от #59

  • 49 АМАH OT ИДИOTИ

    5 1 Отговор
    ЯНКИТЕ СЕ ИЗСУЛВАТ КАКТО ОБИКНОВЕНО. ПОЛЕЗНИТЕ ИДИOTИ КОИТО СЕ ПРАВЕХА НА ЮНАЦИ ЩЕ СЕ СНИШАТ. И ЩЕ СТРАДАТ БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ И ОТ ЕДНАТА И ОТ ДРУГАТА СТРАНА. НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО.
  • 50 ха ха

    2 0 Отговор
    Няма шансове блатният гном да завоюва лесно Украйна. Да се готви за минимум 2 милиона груз-200.
    САЩ вече са правили тази грешка с линията Ачисън. Начертал линия през петдесетте на миналия век, която минава между Корея и Япония. Слиза надолу покрай Виетнам и надолу в океана. Това били интересите на САЩ.
    Буквално се приема като зелена светлина от червените разбойници. Русия и Китай мигновено запалват Корея, после Виетнам и Камбоджа... Няма такива варвари. Този път всеки, който иска ще получи подкрепа за да не попадне в обятията на азиатския тоталитаризъм. Не се надявайте на мирис на блатни джуджета в Европа!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Откачени тавани

    3 2 Отговор
    Този разбирача, таван дер любе, някой да му обясни, че при ядрена атака срещу Москва, заоадна Европа и САЩ ще бъдат унищожени напълно, няколко пъти.
  • 53 Светът е на ръба

    5 2 Отговор
    Никой не знае спусъка, който може да отключи световна термоядрена война, която да унищожи целия свят.

    Десет-годишната ядрена зима ще бъде не по-малко ужасна от ядрените взривове.

    А алчните търговци на недвижими имоти вдигат цените.

    Ще си носят парите в гробовете - в най добрия случай.

    В общия случай - просто ще се изпарят.
  • 54 Мнение

    3 0 Отговор
    Може и да се размине ядрената война, но ще има яко кютек. Разглезените най-много ще страдат.
  • 55 давай Вова

    3 2 Отговор
    Русия е длъжна да отговори на всички замесени в ударите включително далите координати на целите и насочили ракетите.
  • 56 Денко

    1 1 Отговор
    Не поставяйте такива глупави анкети изготвени от некадърници
  • 57 Хохо Бохо

    4 3 Отговор
    Да! Руската територия трябва да бъде ударена с ядрени ракети!!!...

    Коментиран от #61

  • 58 Експерт по рашистология😂

    4 1 Отговор
    Няма никаква опасност от ядрена война...

    Кремълският пcиxoпат и шайката му бандити отлично знаят какво ще им се случи лично на тях, ако случайно решат да се самоубиват по подобен начин ...
  • 59 6666

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "свещената истина":

    Ти май си заблудена червенюга.
  • 60 6666

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "РАЗБИРА СЕ!":

    Коя рассия-царска,съветска или сегашна?
  • 61 На теб дяволът

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Хохо Бохо":

    ти го е хохал и бохал.

    Затова си станал Хохо Бохо.
Назад към анкетата