Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 16:03 5 026 11

Един от най-големите футболни клубове у нас изпадна във фалит

  • нефтохимик-
  • анелия златкова-
  • фалит

Предстои изваждането му от надпреварата във Втора Лига

Един от най-големите футболни клубове у нас изпадна във фалит - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-големите футболни клубове в България - Нефтохимик, обяви изпадането си в несъстоятелност, след като президентът Анелия Златкова входира документи в Община Бургас, че няма да продължи с финансирането на отбора и връща акциите, научихме от Gong.

Може би ще засегна теми и хора, които никой не смееше публично да засяга и съм сигурна, че отново ще бъда оплюта, но вече ми е ежедневие, откакто поех клуба. Трудно е да се работи във враждебна среда, почти невъзможно. От една година има хора, които недоволстват от мен, но не са помогнали с нищо, за да имат право да ме съдят. Месец март, когато поех клуба, лицензът беше застрашен и на 23-и изпълнителният директор Манол Иванов изплати приблизително 45 хиляди лева за дължими заплати към 31/12/2020. Изплатихме и по три заплати на треньорите от ДЮШ. Осигурихме и нормални условия за тренировъчен процес плюс хотел и храна на треньорския щаб и футболистите. Успяхме да спасим отбора от изпадане и тогава пак имаше недоволни“, коментира Златкова.

Тя прогнозира, че лицензът на Нефтохимик ще бъде отнет след нейното оттегляне, което означава, че клубът ще бъде изваден от Втора Професионална Лига, а остатъка от срещите в календара ще бъдат отчетени служебно с по 3:0 за противниците.

Непрекъснато бяхме обвинявани от родители, че се взимат средства от ДЮШ, за да се дават на мъжкия отбор. При положение, че Община Бургас за година е превела 118 хиляди за школата, а таксите, които се събират от децата, са между 4500 и 5000 на месец, а заплатите на треньорите само са 8 хиляди лева, разходите за мачовете на децата седмично са между 1000 и 1500 лева плюс поддържането на елитна U19, която само за август месец ни струваше 12 хиляди лева за пътуванията, за мачове“, каза още бившият вече президент на „зелените“.

Анелия Златкова потвърди, че всички задължения към доставчици и неплатени фактури ще бъдат платени до края на календарната година.

Бургаският тим е основан през 1962 г. под името „Строител“, а две години по-късно се превръща в Нефтохимик. Отборът вдига ПФЛ през 1996 г. и 1997 г. През 2009 г. клубът се разпуска, като се правят няколко полу-успешни опита за възраждане, но вече 12 поредни години финансирането така и не се стабилизира.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 5 Отговор
    ФУТБОЛНАТА мафия корупциик ражби

    Коментиран от #4

  • 2 Етър

    10 3 Отговор
    Тoвa e ще е 4-тo фaлирaнe нa Нaфтaтa зa пocлeднитe гoдини. Прeди взeмaхa лизeнзи oт Пoмoриe и Coзoпoл, дaнo и ceгa ce нaмeри рeшeниe и дa ce върнaт пo-cилни, чe ca гoлям oтбoр c публикa и бeз тях нe e интeрecнo!
  • 3 Черноморец

    2 5 Отговор
    Само Черноморец Бургас За Черноморските Акули големи риби няма Селскохимик в махалата на село
  • 4 Боби

    1 11 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И за това ли е виновно БФС? Как да помогне кажете, що Бербатов не извади пари от джоба си да помогне?

    Коментиран от #5

  • 5 Левски 1914

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Боби":

    Аз пак ще пиша виновни за сегашното състояние на футбола са Б. Б , К. Д. и Г. Г.

    Коментиран от #6

  • 6 Боби

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Левски 1914":

    Тоест мафията само забрави да добавиш В. Б.
  • 7 ААА СМЯХ

    4 2 Отговор
    НАЙ-УСПЕШЕН,.. има 2-3 шампионски титли, както БГ на 3-4 морета...
    кой ги знае из УЕФА,... ДА, ЗА ДОНОРИ НА ТОЧКИ СТАВАТ
  • 8 Перушан

    5 0 Отговор
    Перуката нали щеше да помага ? Да натиска кмета на Бургас , УЕФА , ФИФА , ФУФА , НБА и т.н. Нали имаше големи позиции и уреди много пари за БФС-то.

    Коментиран от #9

  • 9 Левски 1914

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Перушан":

    И като има да ги даде на Нефтохимик ли ще ги даде на ЛЕВСКИ, защото е левскар.
  • 10 POMPATA

    0 0 Отговор
    като цялата ни даржава
  • 11 бургазлията

    3 1 Отговор
    Кагато прочетох заглавието си помислих,че става въпрос за Левски или ЦСКА,а то за Нефтохимик. Кога пък те са били голям отбор? Кога са печелили шампионат? Бяха интересни когато имаше пари от Нефтозавода. Сега са един селски отбор.