Last news in Fakti

15 Юни, 2022 13:19 2 014 0

Пореден скандал в родния спорт

  • скандал-
  • плуване-
  • спорт-
  • калоян левтеров-
  • йосиф миладинов-
  • световно първенство

Двама от най-добрите ни плувци Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов ще пропуснат предстоящото световно първенство в Будапеща

Пореден скандал в родния спорт - 1
Снимка: БГНЕС

Двама от най-добрите ни плувци Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов ще пропуснат предстоящото световно първенство в Будапеща. Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев обвини Левтеров в липса на професионализъм заради контузия, получена по време на абитуриентския му бал. Левтеров се защити и заяви, че винаги се е държал професионално, предаде БЛИЦ СПОРТ.

Това е поредният скандал в българското плуване. Само преди месец състезателните права на Антъни Иванов бяха спрени заради пропуснати извънсъстезателни допинг проверки. Впоследствие Иванов беше изслушан от Националната антидопингова агенция и наказанието беше отменено. През месец февруари 2021 г. пък стана ясно, че трима родни национали са дали положителни проби за забранени препарати. Това бяха Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

“Причината е непрофесионално отношение към спортно-техническия процес. Калоян Левтеров преди десетина дни, празнувайки абитуриентския си бал, си е срязал ръката на някакво стъкло. Има забрана да плува 20 дни. И по тази причина световното първенство “отлита”. За мен това е непрофесионално отношение от негова страна, както и на неговия треньор. Разбираме, че абитуриентският бал е веднъж в живота, но спортистите трябва да могат да правят преценка“, обясни Аврамчев.

„При Йосиф Миладинов са голе-долу същите причините. След като изкара тежко COVID-19 и участва на световното първенство в Абу Даби, той си вирна нослето. Треньорът му заяви, че не се готови за първенството. Нека да мине Световното и ще направим анализ. Но големият спорт изисква големи жертви. Йосиф има проблеми с килограмите, има проблеми с дисциплината. Родителите му го върнаха в Швейцария, защото тук компанията не му понася. Там върви добре, дано да е готов за европейското първенство в Рим", допълни шефът на родното плуване.

“Беше просто обикновено събиране с роднини. Една от вратите в хотела се счупи. Мисля, че моето поведение е напълно професионално. Аз цяла година съм влагал труд и съм се подготвял за тези състезания. Просто се случи инцидент, който никой не е искал да се случи”, обясни Левтеров своята гледна точка в ефира на NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА