Last news in Fakti

2 Юли, 2022 14:45 1 251 3

Ето по това футболна България е лидер на Балканите

  • футбол-
  • efbet лига-
  • футболисти-
  • чужденци

Въпреки че не е затворил трансферният прозорец, през новата предстояща кампания в efbet Лига се очаква този рекорд да падне

Ето по това футболна България е лидер на Балканите - 1

През изминалия сезон в родния футбол беше поставен рекорд - малко над 40% от всички играли футболисти бяха родени извън България (176 от 439 общо).

Въпреки че не е затворил трансферният прозорец, през новата предстояща кампания в efbet Лига се очаква този рекорд да падне, пише "Мач Телеграф". Но има друго любопитно във връзка с легионерите в българското първенство - огромният брой на чуждестранните треньори.

Новият сезон ще стартира с шестима специалисти, които не са българи - Анте Шимунджа (Лудогорец), Саша Илич (ЦСКА), Азрудин Валентич (Ботев Пловдив), Златомир Загорчич (Славия), Славко Матич (Септември София) и Фулвио Пеа (Хебър).

Това ще е изравнен рекорд, като за последно така беше през сезон 2008/09. Тогава шестимата чужди треньори в елита бяха Драголюб Симонович (Сливен), Драган Канатларовски (Локо Пд), Драгомир Окука (Локо Сф), Слоботан Сташевич (Спартак Вн), Наджи Шенсой (Беласица) и Стевица Кузмановски (Славия).

По този показател България е лидер на Балканите, като само Гърция има равен с нашия брой на чуждестранните треньори.

За справка, Сърбия разчита изцяло на свои специалисти, като същото важи за Албания и Северна Македония. В Румъния легионерите са двама, а по трима са чужденците в Босна, Словения и Хърватия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Паар

    2 0 Отговор
    То за това футбола ни е на това ниво и още повече ще затъва
  • 3 Батето

    0 0 Отговор
    После Перуката ни говори за детски школи и прочее тъпотий.Тия легионери са пълна скръб.Такива пробута преди време и в националния,ефект нулев.Българския футбол е пълна пародия с уредени мачлета на родно ниво и пълно фияско на международно.