4 Ноември, 2016 11:23 3 556 50

САЩ изпраща хиляди военни в Европа

  • сащ-
  • военни-
  • европа

България приема подразделения

През тази зима САЩ ще изпрати допълнителна бригада в Европа, която ще наброява 4000 души. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на представител на американското министерство на сухопътните сили, което е част от структурата на Пентагона.

Според източника става въпрос за 3-та противотанкова бригада от 4-та пехотна дивизия, намиращи се в базата „Карсън“ в щата Колорадо.

В Европа ще бъдат разположение около 4000 военни. Към тях Пентагона ще добави още 1750 военни,  зачислени към 10-а авиационна бригада от 10-а планинска дивизия.

По-рано министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви, че допълнителната бронетанкова бригада ще пристигне в Европа през февруари. Първоначално тя ще проведе учения в Полша. Впоследствие подразделения трябва да се изпратят в България, Румъния и балтийските държави.

Тези части ще останат в прибалтийските републики до пристигането на батальона на НАТО.

Планира се учения да се проведат в Полша, Латвия, Литва, Естония, Румъния и България и Грузия. Един батальон от бригадата ще бъде изпратен в Румъния.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Добре дошли на натовците само да не забравят да си донесат и чувалите,че без тях вонята е голяма
  • 2 да го кажем направо

    0 0 Отговор
    Подготвят ни за война.Нали шефа на НАТО открито ни каза че сме фронтова държава при конфликт с Русия.Демек ние ще сме в центъра на военните действия.Нас са ни определили за пушечното месо на евро-атлантиците.Те ще си седът зад океана-а нашите домове ще горят....
  • 3 вАЛЕНТИН

    0 0 Отговор
    вън на чуждите войници от България
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Трябва да има натовски войски в българия за да не си вее руснака байрака и да се прави на велик а да си трае
  • 5 Диди

    0 0 Отговор
    Много пъти писах че ако стане война между Русия и Америка,то Европа ще е бойното поле.Като искат да си мерят силите,да го правят далеч от Европа,ама не,няма да стане защото Европа не е единна и не е въоръжена така както трябва да е,за да се защитава нашия континент.Така че руснаците не им пука за нас,както и американците.И русофилите сега пак ли ще казват,,нашите братушки,,?

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Лъчо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    С една малка разлика Диди-САЩ пращат войници на руската граница-а не обратното...демек,повода за война е провокацията на САЩ--схващаш ли ??? А ние нали сме съюзници със САЩ-тогава ЗАЩО ни слагат на мушката??? Или сме просто разходният материал в геополитическата игра на САЩ???? Я помисли малко.....
  • 7 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Точно така дидке те са нашите братушки. И не те в момента ни окупират. Не те ни принудиха да си разтурим армията и да си утилизираме оръжията.


    Съд за мекерета като оня с коня който е съгласен да ходи да слугува а тук майка му и сестра му да обслужват окупационния корпус на колонизаторите.

    Нищо ново под слънцето. Преди 140 години когато патриотите са си проливали кръвта за независимостта на България също е имало нищожества които са преследвали "вагабонтите дето надигали глава против царщината".
    Та и сега има уроди които са готови на всякакви мерзости в името на европейските ценности и в борбата против Русия без да им пука че съсипват България и затриват Българския Народ.
  • 8 даммм 7777

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Да Диди-руснаците са ни братушки-защото благодарение на тях сега си без фередже...затова поклон им! Но няма как да искаме от тях да се отнасят добре към нас в последните години-толко пумия изля нашият политически елит към Русия(виж президенчето какво е казало -новина от днес),че повече място за сантименти от тяхна страна няма...Та затова сме си виновни самите ния-стойка Г пред САЩ и яко плюване към Русия----е какво искаш да мислят руснаците за нас--фурнаджиииииските лопати никъде не ги уважават...
  • 9 Диди

    0 0 Отговор
    Не хвали Русия толкова.Една от причината е проблема с Утрайна и т.н.А сега представете си за момент ако беше ситуацията така,,Европа да е много добре въоръжена,В Европа да няма чужди бази,Европа сама да защитава сигурноста и границите си.
  • 10 Кики

    0 0 Отговор
    САЩ ще се стараят да поддържат високо напрежение срещу Русия, защото по този начин ги тормозят и изкарват в разходи. Нали все пак такава е политиката на САЩ. До война няма да се стигне, защото добре знаят,че руските ракети веднага тръгват към Америка и хубавия живот ще свърши!
  • 11 Диди

    0 0 Отговор
    Кики,руските ракети няма да летят към Америка,ще летят към Европа.
  • 12 ПУТЛЕР КАПУТ

    0 0 Отговор
    НАТО ЕДИНСТВЕН ГАРАНТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ !!! ДА СЕ РАЗПОЛОЖИ ТАКТИЧЕСКО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА ПАКТА В БЪЛГАРИЯ !!! ДА СЕ ИЗЗЕМАТ ИМОТИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ НА КОЧИНАТА !!! БСП(БКП),АТАКА И ДПС ДА СЕ ЗАБРАНЯТ КАТО АНТИБЪЛГАРСКИ ПАРТИИ !!!
  • 13 ЗАПОЗНАТ С ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ

    0 1 Отговор
    РУСНАЦИТЕ СПАСИЛИ БЪЛГАРКИТЕ ОТ ФЕРЕДЖЕ !!! НИКОГА В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ХРИСТИЯНИТЕ НЕ СЕ НОСЕЛИ ФЕРЕДЖЕ ИЛИ ФЕС !!! ИМПЕРИЯТА Е ПОЗВОЛИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ СИ ПОДАНИЦИ ДА ПОСТРОЯТ ЦЪРКВА НА НАЙ -КРАСИВОТО МЯСТО В СТОЛИЦАТА ИСТАНБУЛ !!! СТРОЕНИ СА БЪЛГАРСКИ ЦЪРКВИ И УЧИЛИЩА !!! НО ЛУМПЕНИЗИРАНИ БЪЛГАРИ ВСЕ ОЩЕ ВЯРВАТ ,ЧЕ РУСИЯ Е ОСВОБОДИЛА БЪЛГАРИЯ , ТЯ Я ОКУПИРА!!!МАЙКА БЪЛГАРИЯ ПЛАТИ ТОНОВЕ ЗЛАТО ЗА СВОЕТО "ОСВОБОЖДЕНИЕ" !!! СЕЛЯНИТЕ В ЦАРСКА РУСИЯ СА БИЛИ РОБИ НА ФЕОДАЛИТЕ !!!БЪЛГАРСКИЯТ СЕЛЯНИН В РАМКИТЕ НА ИМПЕРИЯТА НЕ Е БИЛ НИЧИЯ СОБСТВЕНОСТ НАПРОТИВ ИМАЛ Е ИМОТ И ЗЕМЯ !!!

    Коментиран от #18, #49

  • 14 tost

    0 0 Отговор
    До запознатия с историята,а ни обясни защо всички държави на балканите са бедни?Защото любимата ти Турция ги е ограбвала в продължение на стотици години.Били сме платили 34 т.злато,при днешен курс се равняват на по малко от 2 милиарда долара,и добре че сме ги имали,защото СВОБОДАТА НЯМА ЦЕНА.Откъде България е имала тонове злато?
  • 15 Киро

    0 0 Отговор
    Тия миндили с ушанките ракети нацвъкаха по Калининград и армия изсипаха по границите, тръгнали нашите журналя да се оглеждат в НАТО-вските войници!

    Пияната ушанка не разбира от друго, освен от сила!
    Добре дошли на натовските войници в Европа, за да няма повече нашествия на мръсни твари с червени петолъчки! (вече са червено-сини)

    Коментиран от #35

  • 16 Кики

    0 0 Отговор
    Диди,
    Европа не може да се противопостави на Русия - военно, затова всяка страна влиза в НАТО, защото смята, че САЩ ще я защитава.САЩ, вероятно не са по- слаби от Русия. При евентуална война, основният враг е САЩ.От там ще идват войски и муниции. Ето за това ще летят ракети зад океана. Иначе бойното поле както винаги е Европа.
  • 17 Сърп и чук

    0 0 Отговор
    Само тези инструменти могат да ремонтират тиквите на продажните ,,българи,,Киро,Диди,катъри и други изроди.
  • 18 Такава мърша си че чак миришеш

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЗАПОЗНАТ С ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ":

    ....по интернет! Царирад е християнски град, турците си правят джамиите върху църкви. Българските църкви и училища са ги строяли българите родолюбци с лични средства, а не продажни като теб. дето са готови да се кланят на турците само за да плюят по Русия и историята ни! Да не говорим за робство, кланета и всякакви други подобни. Не мога да повярвам че има толкова жалка утайка на обществото, дето е готова да се кланя на турците и да плюе по паметта на българите само щото иска да плюе по Русия! Дано по-скоро се отърве държавата от теб.
  • 19 Диди

    0 0 Отговор
    Кики,зная тези неща,но американците ще си изстрелват ракетите от технита бази,а те са във Европа.Във Европа сме 500 млн.народ.Европа ще засили въоръжението си за да може да се защитава.Казармите трябва да се възвърнат,да се дава повече пари за военни съоръжения.
  • 20 Диди

    0 0 Отговор
    Кой е мърша?До кого пишеш?
  • 21 Диди

    0 0 Отговор
    До Сърп и Чук.Ти руснак ли си или американец?
  • 22 onq s konq

    0 0 Отговор
    Споко не се карайте,еса ше дойде дубльорът ми дето пише акуратно докато ме няма с моя ник и ще ви мобилизира до един в американската армия:)
  • 23 Диди

    0 0 Отговор
    Кончо.моля да се разберем сега с теб.Снощи ти ли писа това дето ме разнмя или беше дублйора ти?

    Коментиран от #24

  • 24 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Диди":

    По добре първо да уточним ти ли си смя или дубльорка някаква?:)
  • 25 Диди

    0 0 Отговор
    Аз се смях,преди два месеца и при мен се появи някаква дублйорка,но отдавна не е имало.

    Коментиран от #26, #30

  • 26 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    Хаха!Ами сигурно бельото ти не им е по мярка и затова се въздържат от превъплощение.Между др едва ли някой може да сбърка идиот по рождение като мен със полуидиот -неудачник,когото дори живота е зарязал защото му е писнало да го чука както,когато и където си иска:)
  • 27 Кики

    0 0 Отговор
    Диди, действително ли те е страх от Русия,все от тях се опасяваш? Русия напада само ако бъде нападната.В една съвременна война почти няма значение числеността, а въоръжението и изпреварващите удари. За това САЩ рекетират и плашат Европа, че Русия е враг,за да е окупират.Колкото САЩ е по близо до Русия, толкова повече главоболия и създават. Аз съм за - казармата, но до 3 месеца обучаем курс.
  • 28 Диди

    0 0 Отговор
    Кончо,аз нося размер дрехи 36,38.какво става с теб днес,тъжен ли си?
  • 29 Диди

    0 0 Отговор
    Кики,не мразя руснаците,но и те лъжат.
  • 30 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    "дублйорка", хахахаха дубльорка по неграмотност и тъпотия ли се появила? Не вярвам, такова съвършенство, като теб е уникат!
  • 31 Запознат с историята като Захари Стоянов

    0 0 Отговор
    Живота показа че завист, умраза , подлост и предателство е често срещана проява сред много от патриотите. От тук дето казваш излиза че революционерите ни преди Освобождението са маскари и трябва и паметниците им да свалим. Ботев ,Каравелов , Левски, Краджата, Волов, Бенковски и др. Такива като тебе се казват Джендо Джедев - Захари Стоянов-ци. Дето работи на султанска служба след участието му в Старозагорското въстание. А след Априлското турската власт насила го изпраща у дома му при мама и тати за добра служба на падишаха. Ти си този българин от Русе Хаджи Иванчо Хаджипеткович дето съди Левски и иска смъртна присъда. Същият след Освобождението е във върховният съд и организира доброволни средства за паметник на Левски а Джендо / Захари чобанчето агент на голямата порта като теб мили смърдялко е зам председател на Народното събрание. Но рано или късно всякяка мърша намира своя лешояд който и тебе ще открие! СЛАВА РОССИИ ! Тя че ще става тя една а ма де да видим тогас кой е кум и кой е сват, кой се крие зад дувар с армаган богат! Огъщи ще гори и отдалече ще се види! Тогава ще те питам знаеш ли историята- ЧОРБАДЖИ!
  • 32 Българин

    0 0 Отговор
    Америка разполага войски в Европа по молба на страните членки на Нато ,като прибалтийските републики защото гледайки събитията в Украйна се притесняват от Руска агресия!Тези войски не са провокация,а са отговор на Руската провокация!За това е създадено Нато-да блокира съветските(сега руските) империалистически мераци,ако не бяхме в Нато и на нас щяха да ни врътнат украинския сценарии-двестате руснаци който живеят по черноморието щяха да се почустват застрашени и изведнъж по бреговете щяха да дебаркират тежко въоръжени "доброволци" и да "освободят" и присъединят половин България към Руската федерация!

    Коментиран от #37

  • 33 Кики

    0 0 Отговор
    Ти си българин с американска глава. Този научнофантастичен разказ ли измисли днес?
  • 34 реалист

    0 0 Отговор
    Споко братя, нито самолетите на нато ще летят нито танковете и ще стрелят. вижте какво се случи на КУК в черно море и си правете изводите . Не забравяйте , че вече в черно море са 8 черни дупки -дизеловата на русия , пък и комплекса и с4 е на кораби.
  • 35 ЧЕСТНО

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    ДА И НЕ СА ИЗПРАТИЛИ НИ ЕДИН РУСКИ ВОЙНИК В КУБА И НЕ СА ДОСТАВИЛИ ТЕЖКО И РАКЕТНО ВЪОРЪЖЕНИЕ ТАМ.УШАНКИТЕ СА НА СОБСТЕНА ЗЕМЯ И ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ПОИСКАТ ЩОТ СА СИ У ДОМА ЗА РАЗЛИКА ОТ ОКУПАТОРИТЕ НА ЕВРОПА И СВЕТА.
  • 36 tost

    0 0 Отговор
    Интересно,много интересно ,как все на тях се случва ,някой друг да пише от тяхния профил.Според мен тези хора страдат от раздвоение на личноста(Дитка,кирю и кОня).Как тъй никой друг не се оплака че пишат от техния профил.

    Коментиран от #39

  • 37 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Ти си българин от маалите! Само там може да виреят толкова ограничени същества. Събитията в Украйна ги врътнаха същите, дето плащаха за протестите срещу Орешарски. Руските действия са отговор на американската провокация. Взеха си това, което им трябва за да си осигурят периметър около тях и това е. Няма нито осрайна да нападат, нито някоя друга държава, най-малкото щото трябва да ги издържат след това. А не са като американците, да смучат каквото могат и после да бягат.
  • 38 Диди

    0 0 Отговор
    До Тост.Преди 2 месеца някой писа от мое име.Ти какво не разбра,че си взимаш правото да пишеш че страдам от,,раздвоение на личноста,,?Когато не ми харесва или допадне нещо,аз си го сподилям сът вас.Представи си,сега мога на пиша че можи и ти да си писал под мое име.Нямам желание да се разправям за елементарности.
  • 39 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "tost":

    всичко е възможно и е част от руската хибридна война. докато не фалират след няколко месеца и не изрине бойко лайната от комунизма, няма да се оправим.

    ХА ХА ХА

    Синемагугу нагага!

    Поздрави, на деса хасаншито!
  • 40 Тит

    0 0 Отговор
    Тибетският як/бойко/ ли ще оправи страната,Диди?Тоя връткалник?
  • 41 tost

    0 0 Отговор
    Спокойно диДи,всичко ще е наред,достатъчно е да си вземаш редовно хапчетата;)
  • 42 Диди

    0 0 Отговор
    До Тост.Този израз долу ти го написа,това не е от мен.Ти си жалък.

    Коментиран от #44

  • 43 tost

    0 0 Отговор
    Според мен са го писали руснаците,нали водят хибридна война.
    В РУСИЯ я съм,в РУСИЯ съм... :)
  • 44 Деса Фалшименто

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Диди":

    не обиждай човека не е виновен за нищо. искам само да ви накарам да проумеете, че трябва да се борите за мнението си, а понякога и за ника си! а и понякога не ти ли се струва забавно димитричке? ако не, проблема си е в твоя телевизор.
  • 45 Диди

    0 0 Отговор
    Израза,,да проумеете,,.Моля,това е досадно.Всеки си е умен за себе си,сега ти ,,проумей,,това.А що се отнася дали е забавно че някой пише простотии от мое име,то аз те питам,,нима това ти доставя удоволствие,,?Ако искаш да бъде забавно и весело то трябва ,,ТИ ДА ПРОУМЕЕШ,,че този,,номер,, не върви.
  • 46 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    като прочетох текста се зарадвах ,а после в статията се оказва че пращат огромната група от 5000 човека.да сега русия вече е в голяма опасност от американско нападение :)!
  • 47 Диди

    0 0 Отговор
    Не мисля че това пише Стоян,това със сигурност е ,,супер интелигентния,,.Става банално.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЗАПОЗНАТ С ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ":

    Иди до Батак да се запознаеш с черепите.
  • 50 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Да Диди!!!
    Руснаците са ни братушки!!
    И вие раята се радвате, че БГ става окупирана територия и бойното поле в името на някаква фикция!!!
    Жертва си и фереджето ти приляга!!!
    Максималното предвижване до границите на Русия е агресия, и ФАЩ в случая са - крадеца вика, дръжте крадеца!!!
    Ракетите са насочени преди всичо към ФАЩ, Диди, не ставай смешна!!)))
    На Европа Искандерите и Триумф са достатъчни.