18 Май, 2012 12:41 801 0

Пожар и взривове в склад за боеприпаси в Русия

  • склад-
  • русия-
  • боеприпаси-
  • пожар

Пожар избухна в склад за боеприпаси на руската армия в Далечния изток. Той беше последван от взривове на снаряди. При инцидента има един пострадал. Близо 700 жители бяха евакуирани, а транссибирският железопътен трафик беше прекъснат, съобщава РИА „Новости“.

Пожарът започнал към 6,20 ч по Гринуич (17,20 ч.) в склад на руската армия на 280 км североизточно от Владивосток, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местния клон на министерството на извънредните ситуации.

"В депото има 489 вагона със снаряди", които започнаха да се взривяват, съобщи представител на министерството. По първоначална информация при пожара е пострадал един човек, който е настанен в болница.

Пожарите и инцидентите са чести в складовете на руската армия, където се намират хиляди тонове боеприпаси, съхранявани понякога в примитивни условия. В началото на май шестима войници бяха убити при експлозия на боеприпаси в област Нижни-Новгород, на 440 км източно от Москва.

Инцидентът става две седмици след като Владимир Путин се върна в Кремъл за трети мандат като президент.

Неофициално в руските форуми вървят спекулации, че военният министър Анатоли Сердюков ще подаде оставка заради инцидента.

Губернаторът на Приморие Владимир Миклушевский прекъсна визитата си в Таатрстан заради инцидента във военната база. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА