Last news in Fakti

13 Януари, 2022 12:49 2 683 68

Рекордна смъртност за последните 100 години у нас

  • петър ганев-
  • смъртност-
  • коронавирус

С над 40 000 души се е увеличила смъртността у нас през 2021 г

Рекордна смъртност за последните 100 години у нас - 1
Снимка: бТВ

С над 40 000 души се е увеличила смъртността у нас през 2021 година. Това заяви в студиото на “Здравей. България” по "Нова телевизия" икономистът Петър Ганев.

147 727 души са починали през 2021 г., за сравнение през 1918 година, починалите са били 151 525 души. Това е рекордна смъртност за последните 100 години у нас, каза Ганев.

Той обясни, че в годините преди пандемията у нас почиват около 107 000 души годишно. т.е има увеличение на смъртността с около 40 000 през 2021 г. и с малко под 20 000 през 2020 година.

“Разбира се, това не е само заради коронавирусната пандемия, но когато погледнем седмичните данни , те съвпадат с вълните. Така че е много ясно за какво се отнася тази свръхсмъртност”, заяви икономистът.

По думите му подобни данни се наблюдават и в други европейски страни.

“И там се вижда, че завишението на смъртността следва ковид вълните. Другите страни обаче успяха да ги овладеят, а ние - не”, каза Ганев.

Към момента у нас има около 2 млн ваксинирани души, или около 30% от населението.

“Това е половината от целта към 31 август! За да овладеем кризата, ни трябва агресивна ваксинационна кампания”, категоричен бе икономистът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Долу Мерките

    37 9 Отговор
    Аман от про - еврейски агитатори. Ако искаш масова ваксинация, ходи в Исраел, некой си икономист на МОШЕниците.

    Коментиран от #33

  • 3 ЕС - EU

    31 1 Отговор
    Следствието от доброто управление !
  • 4 Последния Софиянец

    11 12 Отговор
    Ами нормално! Като знам каква е хигиената по кръчмите!
  • 5 даа

    25 2 Отговор
    Със сигурност 2021 е рекордна по починали "внезапно" футболисти.

    Коментиран от #11

  • 6 Зззз

    28 0 Отговор
    Бил Гейтс се отказва от корона вируса ,сменяй опорките.
  • 7 Сър

    5 31 Отговор
    Не бе няма ковид, то така просто 40% минимум увеличение така идва - Копейкин и Мангъров да излизат и да обяснят кога ще застанат пред народния съд заради геноцида който прилагат върху собствения си народ с отричането на този глобален проблем. Изтребиха цял малък град !

    Коментиран от #20, #65

  • 8 Въпрос

    35 3 Отговор
    Защо така, веднага след началото на ваксинацията много започнаха да умират нещо.

    Коментиран от #38

  • 9 хаха

    28 4 Отговор
    Някой да не си помисли,че има нещо общо с ваксините?! Нее, нищо общо няма , ама нищо....
  • 10 До това

    12 4 Отговор
    Ни докара фигуранта и неговите измамници.
  • 11 Браво

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "даа":

    ...!!! А нас ни критикувахте, колко много сме избили по лагерите!!! Но днешния геноцид над хората го коментирате, като "неваксинация" вие прехвърляте отговорността за това на народа, но не и над себе си- самонадеяни, ненаяли се капиталисти!!!
  • 12 ха ха ха

    23 1 Отговор
    Израел, Великобритания, САЩ, Франция.....като имаха агресивна кампания та какво пак са на пъво място по антирекорди

    Коментиран от #36

  • 13 ЕВРО НЮЗ

    24 2 Отговор
    ХА. Затвориха болниците заради Еврейско--Китайския грип. Колко човека неможаха да получат адекватна медицинска помощ защото се вторачиха в проблем който е 0, 003 % от всички здравни проблеми. По тази причина в Италия са починали 130 000 от грипа и 250 000 жени от женски проблеми, на които не им е обърнато внимание защото са се втренчени в грипа

    Коментиран от #37

  • 14 Грульо

    11 0 Отговор
    "147 727 души са починали през 2021 г., "

    От 1940 до 1960 са се раждали между 140 000 -180 000 души. Въпросът в задачката е, колко хора могат да умрат от родените преди 74 години (средната продължителнос тна живота у нас)?
  • 15 Българина

    16 2 Отговор
    Извадете детайлна статистика, числа и ние можем да четем. Директни сравнени по месеци 3г преди 2019 и до сега, колко от починалите са били ваксинирани и колко не, колко от тях са били с диагноза К19 и колко не. Сигурен съм че кривите на почина с ваксина и починали с К19 са успоредни, като дори тези с ваксина особено след втора като процент нарастват

    Коментиран от #34

  • 16 точков

    15 1 Отговор
    ваксаните са офце,които помагат на държавния геноцид над мислещите хора-антиваксъри!
  • 17 5577

    11 1 Отговор
    На чело на държавата е Радев, пък никъде в статията не се споменава неговото име. Всички са някакви наблюдатели от които нищо независи. Срамота. Има отговорни хора от които трябва да се търси отговорност.
  • 18 Факт

    14 1 Отговор
    С тези политици до там стигнахме!
  • 19 УУУУУУУУУУУУУ

    10 1 Отговор
    Тиквата провеждаше геноцид и си събираше здравните министри по бензиностанциите. Какво да се случи? Унищожено здравеопазване. Само парични потоци се разпределят, без да се лекуват.
  • 20 Дгкщ

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сър":

    40 000х. не е малък град.
  • 21 БСП на Бунището

    5 9 Отговор
    В Пандемия, като вдигаш ТРИ Всенародни Въстания с вдигнат юмрук и ежедневни събирания на големи групи хора през цялата година,само да се докопаш до Властта...- това е Резултата....Убихте Народа бе ,червени цървули....Гнусни комунистически Интересчии...
  • 22 а дал ие така

    6 1 Отговор
    Изключоително съмноителна стъкмистика.
    За съжаление, когато излазят международните данни за 2021-а година, никой няма да си спомня тази провокация, че да я коментираме.
  • 23 Коко

    5 0 Отговор
    Тоя икономист ако не са тия поръчкови статийки да взема по някои лев продавайки душата си за една седмица от глад ще умре.
  • 24 Дгхл

    3 3 Отговор
    Тролове, хейтъри и всички злодумци по темата, бързо оплюйте Бойко! А за президента Адев, само хвалби! 2020 спрямо 2021.
  • 25 Ахмак

    8 0 Отговор
    С тази физиономия, и боко няма да ти плати.
    Като се пишеш икономист,можеш ли да кажеш, колко от тези хора за починали от рак,от не-навремено или лошо лечение,от старост,от насилствена смърт?
    Не се пъни - не можеш.
    Всички починали през пандемията са само от к19.
  • 26 а дали е така

    11 0 Отговор
    Преди какъвто и да е ковид, ООН дава прогноза за България и там, видите ли, кривата на този поиказател съвпада едно към едно с кривата до момента. Като как се е случило това, ако имаме непредвиден фактор от експертите на ООН - а именно някакъв опустошителен вирус? Аз ще ви кажа как - никак!
    Същата граифка предивжда увеличаване на този тъжен показател чак то 2065-а година, след което ще спадал, ама при много по-малко население, така че процентно не е ясно кога ще започне да спада.

    Какво да направим ли?
    Бием шута на тези дезинформатори и започваме да си решаваме здравните и социални и правни проблеми един по един. А ако не ни стигне времето на този свят, децата ни ще продължат. Само трябва да уцелим посоката.
    Ковид комсомолците ги разкарайте, те само вредят!
  • 27 Комон сенс

    6 0 Отговор
    Този ковид комсомолец ще коментоира ли данните според които средната продължитленост на живота у нас се е увеличила през 2020-а година и е с цели 3-4 години повече от времето на 90-те, когато цъфнахме и вързахме?

    Ще коментира, ама друг път.
    Точно в ковидната година стигаме връх по този добър показател.
    Чакаме данните за 2021!
  • 28 Цоликофер

    11 1 Отговор
    Ковид вълните умишлено блокират болниците и се повишава смъртността на хронично болните предимно възрастни хора. Когато един ден се признае, че тази смъртност е причинена от умишлената анархията в лечебните заведения някой ще ходи на съд. И този някой ще е от прислугата.
  • 29 Българин

    12 1 Отговор
    Преди 2020г. в болници се приемаха хора със сериозни проблеми, а сега само кихащи. Реално българите сме напълно лишени от медицинско обслужване, защо ли продължаваме да плащаме здравни осигуровки и да хрантутим бялата мафия.
  • 30 Hoho Boho

    10 1 Отговор
    Мерките УБИВАТ българите.
    ОТМЕНЕТЕ ГИ!
  • 31 mi6osp

    1 2 Отговор
    Ако потърсите в Гугъл " смъртност в България 2021" , ще намерите същото , илюстрирано с графики като смъртност по седмици , както и данни за предишни години. Изнесеното в горния материал е вярно, а смъртността по седмици показва ясно влиянието на епидемията. Ако смъртността бе увеличена без влияние на епидемията, в графиката нямаше да има пикове,
  • 32 Стига вече

    3 1 Отговор
    Затваряйте зимните курорти! Миналата година пак беше същото по това време.Всички затварят, вие отваряте.Като в толкова сериозно, вземете мерки.Стига сте говорили само!
  • 33 ще има и още

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Долу Мерките":

    Отдъхнаха си ! Смъртността е увеличена спрямо предходните години. Чудеха се какви да ги приказват в случай че няма промяна в цифрите но сега вече са спокойни и манипулацията с числата може да си продължи с пълна сила. Да продължи ! Стига обаче да не разсъждаваме в посока, че съвпадението с "вълните" съвпада с рязкото ограничаване на болнична помощ през тези периоди т.е. починалите от липсата на такава болнична помощ са в пъти и в пъти в повече от починалите от Ковид.
    И друг важен фактор забранен за разсъждение - раждаемостта !! В наши дни основния дял на починали хора, са на тези родени преди 65 - 75 - 80 години т.е. от 1941 до към 1956г. - това са все периоди на повишаване на раждаемостта. А от 1965 до към 1975г. са поставени същински рекорди в раждаемостта - иначе казано след 15 - 20 години ще имаме и рекорди в смъртността.
    Малко мрачна и подтискаща математика се получи но това е естественият ход на живота и спекулацията със смъртността си е откровен цинизъм с паметта на починалите хора.

    Коментиран от #61

  • 34 mi6osp

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Българина":

    Хубаво е преди да твърдите нещо, да направите някаква проверка дали вашето твърдение има някакви шансове да е вярно или не. В кривите за световната смъртност, а още повече за смъртността по държави, след началото на ваксинацията ясно се наблюдава намаляване височината на пиковете с нарастването на процента ваксинирани.
  • 35 Denis

    8 1 Отговор
    Рекордна смъртност последните 500 години :D:D:D:D, или 800 години... И аз ще пукна някой ден и ще бъде статистика, това е на 100%, но свободата, Петре, свободата е едно от най-ценните блага, докато сме живи.
  • 36 Антирекордите по смъртност на

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "ха ха ха":

    милион души ги държим ние. Много по-зле сме от всичките държави, които си изброил. И като смъртност от началото на пандемията и на седмична база и за последните 24 часа.
  • 37 От къде черпиш тези лъжливи новини.

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "ЕВРО НЮЗ":

    Мой познат го заразиха с ковид по време на престой след планова операция. Прибра се в къщи и зарази цялото домочадие. После и той, и жена му, и синът му лежаха в ковид отделения с тежък ковид. Жената не оцеля. Тя бе единствената неваксинирана от семейството. По време на растяща ковид вълна е по-добре да не попадаш в болница, защото сред персонала има много заразени. Уж ги тестват отвреме навреме, но е пълно с кашлящи и подсмърчащи медицински сестри и санитарки.Няма кой да ги замести и ако не са много зле работят. Което е супер рисково за пациентите. Ако не медицинския персонал другарчето ти по стая може да е с ковид. Отрицателният тест при постъпване нищо не означава. Защото може да си заразен и да заразяваш и преди да ти се позитивира теста. Добре е, че забраняват плановите операции.
  • 38 Пълни глупости говориш

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "Въпрос":

    През ноември 2020 нямаше нито един ваксиниран, а смъртността беше най-висока. Вторият рекорд беше през март 2021,когато имаше изключително малко ваксинирани. 95 %от умрелите по време на последната вълна също са били неваксинирани.
  • 39 ФАКТ

    5 2 Отговор
    Само при Бай Тошо имаше прираст на населението.От "лошия социалистически живот"!
  • 40 Ваксиниран1403

    4 6 Отговор
    Починали от всичко в България по години:
    2015 108675
    2016 107031
    2017 109320
    2018 108205
    2019 107815
    2020 126577
    2021 147727
    Развивайте още теории, че от корана вирус не се умирало и продължавайте да предпочитате да боледувате защото ваксините били страшни.

    Коментиран от #42, #43, #47

  • 41 Ами ...

    7 1 Отговор
    До момента, от covid в България са починали 31 838, по данни на Единния информационен портал. Това си е случило за 2020 г и 2021г. Средно 15 919 човека годишно. До 40 000 остават още 24 000 души. Доста повече от починалите от covid. При тях каква е причината?

    Коментиран от #44

  • 42 Ами ...

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Ваксиниран1403":

    Виж горния пост. От още нещо се умира явно. От какво?
  • 43 дай източника

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Ваксиниран1403":

    на инфирмацията.
    аз видях съвсем други данни от ООН

    Коментиран от #46

  • 44 Ваксиниран1403

    3 3 Отговор

    До коментар #41 от "Ами ...":

    В статистиката включват само хората които са починали с положителен тест, а в България тестването изобщо не е масово, а по скоро е по изкушение.Средното ниво на тестване на милион населени при нас е около 10 пъти по ниско отколкото в развитите страни от. Освен това хората които не са починали веднага след заразяването си, а до месеци след като са изкарали ковид не ги включват в статистиката на жертви на болестта, а реално са. Има изследвания доказващи, че след прекарване на ковид вероятността за смърт в рамките на половин година се покачва драстично за всички възрастови групи.

    Коментиран от #45, #48

  • 45 Ами ...

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Ваксиниран1403":

    Не обяснявай какво представляват данните, а кажи от къде са.
  • 46 Ваксиниран1403

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "дай източника":

    Източника е официалната информация на НСИ , която със съответното закъснение стига и до международната статистика на ООН и европейската статистика.

    Коментиран от #49, #51, #52

  • 47 Комон сенс

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Ваксиниран1403":

    Ако беше Пинокио, носа ти щеше да се подава половин час преди набоденото ти трибуквие.
    Ето виж относителни данни , които са напълно сравними порати своята относитленост.
    Имаме забавяне на ръстта на смъртност след тежките гербави години. Същия ръст е нущо в сравнение с диващината на 90-те. Но е по-зле от спокойните предевропейски години, когато в обществото имашпе оптимизъм.
    Виж данните ако искап си направи графика и ще ти стане ясно, че няма никаква пандемия, пич!
    Отдясно ти е растежа на показателя, който според прогнозите е в плато и ще започне да спада чак към 2065, освен ако не напраивм нещо по въпроса!

    2021 15.534 0.330%
    2020 15.483 0.320%
    2019 15.433 0.330%
    2018 15.382 0.600%
    2017 15.290 0.610%
    2016 15.197 0.610%
    2015 15.105 0.620%
    2014 15.012 0.620%
    2013 14.920 0.150%
    2012 14.898 0.150%
    2011 14.875 0.150%
    2010 14.853 0.160%
    2009 14.830 0.150%
    2008 14.808 0.600%
    2007 14.719 0.610%
    2006 14.630 0.610%
    2005 14.542 0.620%
    2004 14.453 0.620%
    2003 14.364 0.040%
    2002 14.358 0.030%
    2001 14.353 0.040%
    2000 14.347 0.030%
    1999 14.342 0.040%
    1998 14.336 1.910%
    1997 14.068 1.930%
    1996 13.801 1.980%
    1995 13.533 2.010%
    1994 13.266 2.060%
    1993 12.998 1.550%
    1992 12.799 1.570%
    1991 12.601 1.600%
    1990 12.402 1.620%
    1989 12.204 1.660

    Коментиран от #53

  • 48 Ами ...

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ваксиниран1403":

    Заедно с това, можеш да ми отговориш на следния въпрос: Ако приемем за "нормална смъртност" тази за 2017 г, излиза че за 2020 г. и 2021 г. (времето на социализма истерията) са починали 55 664 човека повече. От тях 31 838 са жертви на covid, според Единния информационен портал. ОТ КАКВО СА УМРЕЛИ 23 826 ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ЗА СЪЩИЯ ПЕРИОД?

    Коментиран от #56

  • 49 абе те НСИ

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "Ваксиниран1403":

    Могат да решат и още половин милиона българи да "убият" при положение, че ни водеха 7.1 млн, а се оказахме 6.4 :)))
    Кой знае колко пенсии, гласувания и прочее са потънали в разни джебове.

    Аз вярвам на уважавани чужди източници като този, който ти цитирам. Па ти си вервай на Нъ Съ Ииии :))

    Коментиран от #59

  • 50 Ами ...

    2 2 Отговор
    В пост 48 "социализма истерията" да се чете "covid истерията".
  • 51 Комон сенс

    4 2 Отговор

    До коментар #46 от "Ваксиниран1403":

    Ето тази графика тук показва най-точно влиянието на тежкия грип 20-21-а година. Той е напълно съпоставим, да не кажа еднакъв на другите два грипа - пртичи и свински, Същите спадове в оачканата продължителност на живота през съответните години.
    А големите социални кризи през 90-те имат дори по-силно влияние върху показателя от ковида.
    Другарете от НСИ, ако имат проблем с анализа на данни, да м извъннат :)))

    2020 77.50 69.90 73.60
    2019 78.80 71.60 75.10
    2018 78.60 71.50 75.00
    2017 78.40 71.40 74.80
    2016 78.50 71.30 74.90
    2015 78.20 71.20 74.70
    2014 78.00 71.10 74.50
    2013 78.60 71.30 74.90
    2012 77.90 70.90 74.40
    2011 77.80 70.70 74.20
    2010 77.40 70.30 73.80
    2009 77.40 70.20 73.70
    2008 77.00 69.80 73.30
    2007 76.60 69.50 73.00
    2006 76.30 69.20 72.70
    2005 76.20 69.00 72.50
    2004 76.20 69.00 72.50
    2003 75.90 68.90 72.30
    2002 75.50 68.80 72.10
    2001 75.40 68.60 71.90
    2000 75.00 68.40 71.60
    1999 75.00 68.20 71.60
    1998 74.60 67.40 70.90
    1997 73.80 67.00 70.30
    1996 74.50 67.40 70.80
    1995 74.90 67.40 71.00
    1994 74.80 67.30 70.90
    1993 75.10 67.60 71.20
    1992 74.80 67.80 71.20
    1991 74.40 68.00 71.10
    1990 74.70 68.00 71.20
    1989 74.80 68.20 71.40
  • 52 Ами ...

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Ваксиниран1403":

    Не е вярно. Към момента НСИ не е публикувал данни за 2021 г. За 2020 г. починалите са 124 735, а не 126 577. Та, от къде са данните? 😀

    Коментиран от #55

  • 53 Ваксиниран1403

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Комон сенс":

    За 2020 година увеличението на общата смъртност от всичко в България спрямо тази която сме имали през 2019 е 17.4%. За 2021 още е по-голямо 38%. През предходните години такива скокове в смъртността не е имало.

    Коментиран от #54, #58

  • 54 Ами ...

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ваксиниран1403":

    Ще благоволи ли да кажеш от къде са данните? От НСИ не са. Е? 😀
  • 55 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Ами ...":

    Аиде бе няма ги. Има таблица с починалите по седмици. Данните и за последната седмица 2021 вече са попълнени в нея. Напишете в google умирания по седмици. Първия резултат е от официалния сайт на националния статистически институт. Отворете го. На страница в кая и има линк към екселски таблици . Една от тях е “Умирания в България по седмици в периода 2016 - 2021 година - брой (таблица с данни)”. Там ги има всички официални данни.

    Коментиран от #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ами ...

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Ваксиниран1403":

    А случайно да си прочел следното: "Забележки:
    Данните за 2021 г. и 53-та седмица на 2020 г. са предварителни." ? 😀 Думичката "предварителни" нещо говори ли ти? 53 седмица на 2020 г. Юе изчистена в официалната справка (не в тази таблица вероятно). Но за 2021 г. официална, непредварителна, окончателна справка няма. Разбра ли ме или да го напиша БАВНО. 😀
  • 58 Комон сенс

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ваксиниран1403":

    Сравни това, което си предложил като данни с данните, които аз ти дадох. Аз дадох официални международни данни бтв. Сам прецени дали тези данни са съвместими с твоите и после си прецени отново сам кои данни са по-достоверни.
    Апропо, ако догонимм Европа по очаквана продължителност на живота, хич не ме интересува как НСИ ще си изчисти липсващите 600к или повече българи.
    Хайде със здтраве!
  • 59 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "абе те НСИ":

    А те от къде вземат данните според теб имат по един преброител във всяка морга на всяка страна сигурно?
  • 60 Ами ...

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "ето ти го нагледно":

    Не съм поставил никакви данни. Използвах данните от пост 40 и ги сравних с тези от Единния информационен портал. Както вече разбрахме, данните от пост 40 съдържат предварителни такива и не са окончателни.
  • 61 Браво

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "ще има и още":

    Един трезвомислещ
  • 62 Петър Ганев Икономист??

    1 0 Отговор
    Целия български народ поздравява фамилията ти по Женска линия!!
  • 63 Кой може да каже, колко са реално

    1 0 Отговор
    Починалите от КВ?? Разликата, като Оформени по пътека КВ и реално починалите някъде между 12 000 и 15 000.?? БЯЛАТА МАФИЯ ПРАВИ ПАЧКИ, НАДПИСВА НЕ ПО ПЪТЕКИ В Стил Балтов!!! От Началото на Появяването на КВ у нас!! Колкото починаха от КВ, толкова и заради не лечение на пациенти с Други заболявания!! И всичко е за Пари!!
  • 64 Този Олезил се Икономист е поредното

    3 0 Отговор
    Идиотче, Отглеждано по време На Прехода!
  • 65 Filo

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сър":

    Точно!
  • 66 дедя

    1 0 Отговор
    Рекордна не отивайте на лекар като отидеш коридорите пълни водя познат в Медиката доктора ме смъмри добре,че беше синът ми,че му се изребчи и тогава го приеха и след 5 дни ме извика лекуващия и ми каза,че има карценом но нямаше ковид,ако не беше това само по телефона можеше оше да е на тоя свят
  • 67 Съдбата чука на вратата

    2 1 Отговор
    Пешо,ама много е ясно,че за 30 гроша си продал евтино душицата и бързо,бързо си стъкмил този "неоспорим факт".
    Но се се притеснявай.Възмездие ще има за всеки.Там "статистиките" ви не важат.
  • 68 Анонимен

    2 1 Отговор
    Съдбата ще почука на всяка врата,г-н Ганев.
    Вас също няма да пропусне.