Отидете към основна версия

6 335 25

BMW пуска и кросоувър с предно предаване

  • bmw-
  • x1-
  • x2-
  • 2er-
  • предно предаване

 

През пролетта на тази година BMW представи своя първи сериен модел с предно предаване. Автомобилът се нарича BMW 2er Active Tourer. Тази премиера шокира мнозина от почитателите на марката, но това явно не притеснява баварците, защото сега те подготвят още по-голяма изненада - кросоувър с предно предаване.
 
Новината е, че новата генерация на най-малкия кросоувър на BMW, който носи моделно обозначение X1 (горната снимка), ще е с предно предаване. Така иновацията ще се окаже първия баварски автомобил с повишена проходимост с преден задвижващ мост. В качеството на опция обаче ще се предлага и 4х4 система. BMW X1 само със задно предаване няма да има.
 
Разработката на новото Х1, а така също и купеобразният му аналог Х2 ще протече паралелно със създаването на новите MINI Countryman и Paceman. И четирите модела ще бъдат направени върху платформата UKL1, която вече се използва в компактния ван 2er Active Tourer - първото BMW с предно предаване.

2er Active Tourer

 
Поради спецификата на платформата немците ще се откажат от надлъжно разположен агрегат и ще прибегнат до по-конвенционалните напречно разположени мотори. От BMW не изключват и по-специална, удължена версия на Х1 и Х2, която ще се предлага отново с предно предаванe и ще е за пазарите в Китай, Сащ и Русия.
 
В движение X1 и X2 ще се привеждат от три- и четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Мощността на първите ще е в диапазона 137 - 234 к.с., а моторите работещи на нафта ще са с мощност от 115 до 170 коня. Ще има естествено и наточени версии с двулитров двигател с мощност 300 конски сили.
 
Подобна модификация на Х1 и Х2 ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч. за време под 5 секунди, а максималната скорост ще е електронно ограничена на стандартните 250 км/ч. Тези автомобил ще се конкурират с алтернативи като Audi RS Q3 и Mercedes-Benz GLA 45 AMG.
 
Не е изключена и разработката на хибридни версии на кросоувърите с предно предаване. Силовият тракт на тази модификация ще включва 1.5-литровия бензинов турбо мотор от Active Tourer, който е с мощ 190 конски сили, като съвместно с него ще работи и електромотор. Максималната скорост на хибрида ще е 200 км/ч.

BMW X2

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини