Отидете към основна версия

23 Октомври, 2014 10:37, обновена 23 Октомври, 2014 10:37 6 831 15

Семейството на Passat ще се разраства

  • volkswagen-
  • passat-
  • passat cc-
  • alltrack-
  • passat r

Купето с четири врати на базата на Passat очевидно се продава добре, защото във Волфсбург разработват CC-версия и за съвсем прясната осма генерация на модела. Семейство ще се обогати и с "всъдеходен" вариант Alltrack, съобщава Car and Driver. Американското списание цитира шеф-дизайнера на Volkswagen Клаус Бишоф, според когото предстои също изненада с индекс R.

Засега информацията за трите нови модификации е оскъдна. Известно е единствено, че "купето" ще се появи на пазара през втората половина на 2016 г. То ще има по-елегантен дизайн от седана, по-качествени материали в интериора и повече екстри. Различни със сигурност ще бъдат и настройките на шасито, макар все още да не се знае дали акцентът ще пада върху комфорта, или върху динамиката.

Неяснота обвива съдбата на евентуалната R-версия. От такива модификации по правило не се печели, но те имат огромно значение за продажбите на модела. В момента инженерите на Volkswagen работят над 3.0-литров турбомотор с VR-архитектура, който вече бе демонстриран в прототипите Design Vision GTI и GTI Vision Gran Turismo. Този агрегат изглежда като съвсем логичен избор за наточения Passat.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Euro NCAP тества VW Passat B8

    Известно е, че Euro NCAP е считана за най-важния стандарт за безопасност на автомобилите от 1997 година насам. С течение на времето изискванията ст ...
    04.12.2014
    6 950
    1
  • Любопитно за мултимедийната система на VW Passat B8

      Новият Volkswagen Passat стъпва в България с интересни решения за информационна мобилност. Иновация за родния пазар на автомобили и по-к ...
    01.12.2014
    8 371
    1