Last news in Fakti

4 Декември, 2014 09:27 6 940 1

Euro NCAP тества VW Passat B8

  • volkswagen-
  • passat-
  • b8-
  • краш тест-
  • euro ncap
Известно е, че Euro NCAP е считана за най-важния стандарт за безопасност на автомобилите от 1997 година насам. С течение на времето изискванията станаха все по-големи и автомобилните производители се стремят да се съобразяват с тях.
 
Новият Passat B8 премина взискателния тест на Euro NCAP с отлични резултати. Общата оценка на безопасността от пет звезди за новия Passat е съставена от резултатите в четирите подобласти: защита на пътниците за възрастни и деца, защита на пешеходците и обща безопасност.
 
По време на задълбочените проучвания за защита на възрастните, които включват челен сблъсък с алуминиева бариера (при 64 км/ч и 40 на сто припокриване), както и страничен удар (при 50 км/ч в структурата на автомобила) и страничен удар (при 29 км/ч), Passat получи 85 от 100 максимални точки. Също така новият Passat се представи отлично и във важната област за защита на детето, където е достигнал над 87 на сто от максималната оценка, благодарение на стандартните ISOFIX детски столчета и Top Tether прихващане.
 
В допълнение бяха оценени добре и конструктивните детайли за защита на пешеходците в новия Passat. Те намаляват риска от нараняване на пешеходците. Например, дизайнът на бронята и предния капак.
 
Безопасно оптимизираните подглавници, които свеждат до минимум риска от травми на врата в случай на удар отзад и системите за предупреждение за предпазните колани за всички места също бяха оценявани. Системата за наблюдение „Front Assist” включваща City Emergency Brake, която е на разположение от ниво на оборудване Comfortline, беше включена в категорията за системи за безопасност и оценена положително.

Пълните технически характеристики на Passat B8 можете да видите ТУК

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антихейтър

    0 0 Отговор
    Само не мога да разбера какво е това изискване за безопастност на пешеходци... Нека те изтапани нещо па дали ще е жигула или тоя пасат все ще те изнасят с линейка. Иначе пасатчето е готино.