Отидете към основна версия

15 Ноември, 2014 11:32, обновена 15 Ноември, 2014 11:32 13 524 15

Запознайте се с Ford Everest

  • ford-
  • everest
От Ford представиха нов модел, който се нарича Everest. Високопроходимият автомобил има за цел да замени досегашния Territory, а иновацията е построена на платформата на пикапа Ranger. Everest разполага с три реда седалки и според производителя се явява едно от най-големите и просторни превозни средства в този клас.
В салона на седемместния всъдеход са разположени над 30 отделения за вещи, общата вместимост на които е 48 литра. Ако вторият и трети ред седалки се сгънат, обемът на багажника става 2 100 литра. За сравнение ще кажем, че обемът на големия Ford Explorer е равен на 2 285 литра.
Машината притежава и доста впечатляващ клиренс. Просветът на Everest е 225 мм, като за сравнение ще кажем, че клиренсът на Land Rover Defender е 250 мм. Ъглите на атака отпред и отзад са 29 и 25 градуса, съответно. Освен всичко това Everest може да тегли ремарки с маса до три тона.
Моделът се предлага с двулитров бензинов двигател от семейството EcoBoost, който има различни мощностни характеристики. Наличен е и 2.2-литров дизелов мотор. Топ версията се оборудва с 3.2-литров дизел. Двигателите работят съвместно с шестстепенна автоматична трансмисия, или с механична скоростна кутия с шест предавки.
Част от екстрите в салона включват мултимедийна система SYNC2 с голям 8-инчов дисплей, адаптивен круиз контрол и различни системи за пасивна и активна безопасност. От компанията все още не разгласяват подробни технически характеристики, като не е известна е цената на Everest.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини