Отидете към основна версия

29 658 42

Mercedes показа конкурент на BMW X6 M

  • mercedes-
  • gle coupe-
  • amg-
  • 63
Компанията Mercedes-Benz представи наточен вариант на кросоувъра си GLE Coupe, целта на който е да се противопостави директно на BMW X6 M. Публичната премиера на анаболния автомобил с повишена проходимост ще се състои по време на автомобилното изложение в Детройт.
 
Mercedes-AMG GLE 63 Coupe е оборудван с осемцилиндров 5.5-литров туин турбо двигател, развиващ мощност от 700 к.с. Максималният въртящ момент на този агрегат е 700 Нм при 1 750 - 5 500 об/мин. Трансмисията е седемстепенна автоматична с възможност за ръчно превключване на предавките от волана.
Топ вариантът на щутгартския кросоувър е способен да ускори от 0 до 100 км/ч. за 4.2 секунди, а неговата максимална скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. За сравнение ще кажем, че BMW X6 M е с мощ 575 к.с., идващи от 4.4-литров мотор, но ускорението на X6 M е абсолютно същото - 4.2 сек. до 100 км/ч.
 
Mercedes-AMG GLE 63 Coupe, както е пълното название на наточената версия, е снабден с фирмената 4Matic за предаване на момента и към четирите колела. Колата разполага още с пневматично окачване AirMatic, а така също и със системата Dynamic Select.
последната е с пет режима, управляващи по-различен начин електрониката. Те са Individual, Comfort, Sport, Sport+ и Slippery. Първият режим позволява на всеки да настрои работата на двигателя, кормилното управление и окачването според собствените си нужди.
 
Последният режим Slippery пък дава на всъдехода оптимална тяга и максимална устойчивост при неблагоприятни пътни условия. В Mercedes-AMG GLE 63 Coupe са интегрирани още червени високопроизводителни спирачни апарати и дискове с размер 390 и 345 мм, съответно отпред и отзад.
На разположение са и 21-цолови джанти, като за версията S размерът и ем е увеличен на 22 цола. От стандартното GLE Coupe, наточената версия се отличава външно по по-агресивната предница, различните брони, диодните основни светлини, разширените въздухозаборници, а така също и по наличието на заден спойлер.
 
Вътре AMG GLE 63 Coupe е изпълнен в обичайната стилистика на марката, но разликите се откриват в по-спортните седалки, тапицирани с Nappa, както и в уникалната аудиоуредба, дело на небезизвестните специалисти от Harman Kardon. Предлага се и по-скъпа аудио уредба, производство на корифеите от Bang & Olufsen.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини