Отидете към основна версия

13 880 365

Новото поколение NSX е вече факт

  • honda-
  • acura-
  • nsx-
  • hybrid
Историческият модел NSX - колата, която е била произведена под зоркия контрол на великия Айртон Сена вече има нова версия. Нека бъдем честни, в тези времена новият модел едва ли ще придобие такава класическа стойност като предшественика си. Първият модел е бил с твърде висока цена  като нов и това е ограничило продажбите, но лимитирането е довело и до по-голямо търсене. Интересен факт е, че средната и цена на старо в момента е около 40 000  евро.
От близо три години прототипът на NSX се появява по автосалоните в целия свят. Обикновено между прототипите и реалните модели има чувствителна разлика, за наше щастие не и в този случай. За да е в крак с технологиите обаче моделът е захвърлил чистото задно предаване и  сега е с хибридно задвижване на четирите колела. Комбинацията ще е между централно разположен V6 би турбо двигател и общо три електрически двигателя, като за всяко от предните колела ще отговаря по един от тях.
Въртящият момент на това хибридно задвижване ще достига до колелата през деветстепенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. От своя страна  позиционирането на двигателите е довело до много нисък център на тежестта и добро разпределение на теглото, които са важни за качественото управление и високите нива на сцепление с пътната настилка. Общо 4 режима на управление на двигателя и шасито ще могат да бъдат избирани - от  безмълвен хибрид до пистов изтребител.
За феновете на стартовете от място, колата ще бъде оборудвана  с launch control с нулево закъснение, в който всички двигатели се активират  моментално. Цифровите характеристики на колата още не са разкрити. Поръчките ще започнат през лятото и първите доставки се очаква  да станат факт в края на годината. Представяме ви видео от американското подразделение на Honda с наименованието Acura.

Научете повече за вече съществуващите NSX - ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини