Отидете към основна версия

15 057 36

Ето я най-мощната нова Corsa

  • opel-
  • corsa-
  • opc
Компанията Opel се подготвя да покаже пред публика най-мощната Corsa. Това ще се случи по време на предстоящото през следващия месец автомобилно изложение в Женева, но визията на автомобила, както и основните ТТ данни са вече известни. Новата Corsa OPC е оборудвана с 1.6-литров бензинов мотор, който разполага с мощност от 205 конски сили. Максималният въртящ момент на този агрегат е 280 Нм и се предава на предните колела през шестстепенна механична скоростна кутия.
 
Така екипирана новата генерация на Opel Corsa OPC може да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 6.8 секунди. Доускорението от 80 до 120 км/ч. пък става за 6.6 секунди. Максималната скорост на малкия хот-хеч е 230 км/ч. За сравнение ще кажем, че предишната Corsa OPC разполага с мощност 192 коня, а във версията си Nurburgring Edition - с 210 к.с. Преките конкуренти Ford Fiesta ST и Renault Clio RS са с мощ от 180 и 200 конски сили, съответно.
За да издържа на прекалената за подобен автомобил мощност, новата Corsa OPC получава изцяло пренастроено кормилно управление, амортисьори Koni на предния мост, както и спирачни апарати Brembo с 330-милиметрови дискове. Последните се предлагат заедно с диференциал с повишено триене и по-твърдо окачване, като влизат в т.нар. Performance Package. Външно новото поколение на Opel Corsa OPC се отличава с ефектен аеродинамичен обвес, с огромен заден спойлер, който се явява декоративен елемент и с ауспухна система Remus.
 
Вътре подобренията също не са малко. Основните са свързани със значително по-спортните предни седалки, различните уреди на арматурното табло, както и с по-качествени материали. Салонът е тапициран с естествена кожа, която е с черен цвят, а част от декоративните тегели са бели. Повече информация относно най-мощната нова Corsa очаквайте в началото на следващия месец, когато наш екип ще ви направи свидетели на премиерата на Corsa OPC директно от Женева.

Технически характеристики и разход на гориво за моделите на Opel , вижте ТУК

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тест на Opel Corsa E

    В Европа сегмент като този на субкомпактните хечбекове отдавна е един от най-масовите. Въпреки любовта на българина към по-големи автомобили у нас ...
    21.01.2015
    31 327
    34