Отидете към основна версия

45 174 67

Невиждани екстри за новата UAZ-ка

  • uaz-
  • patriot

Корпоративното печатно издание на Уляновския автомобилен завод излезе с интересна информация, касаеща автомобила с повишена проходимост UAZ Patriot. Съдейки по тази информация, можем да заключим, че новата UAZ-ка я очаква сериозно модернизиране, при това не откъм визия.

Промените ще засегнат основни възли и агрегати, като Patriot ще се сдобие с доста от т.нар. екстри. Според руснаците оборудването на всъдехода няма да отстъпва на нито един европейски, японски или американски аналог. Като за начало двигателите на модернизирания UAZ ще отговарят на стандарта Euro 5.

В момента UAZ-ки с тези мотори са в процес на тестове, а в продажба се очаква да влязат от началото на следващата година. Patriot ще се сдобие още с иновативни въздушни възглавници, с усилена шумоизолация на салона, с преден парктроник, с меки чистачки, както и с нови шест високоговорителя.

Салонът ще бъде променен за сметка на ново арматурно табло, изработено от по-мека и качествена пластмаса, като в купето ще са налични и модерни декоративни дървени и алуминиеви елементи. Що се отнася до окачването, там също ще настъпят сериозни изменения.

Предвидени са нови газови амортисьори, както и модернизация в скоростната кутия. Трансмисията ще стане значително по-безшумна, а главната предавка ще е с по-голямо предавателно число. По този начин се цели намаляване на разхода на гориво и в същото време подобряване на динамиката.

Patriot ще се сдобие още и с нова кормилна колонка, която ще е чуждо производство. Благодарение на нея воланът ще се регулира и по височина, и надлъжно. Кормилото ще разполага с бутони за управление на круиз контрола и аудиото. Последното пък ще представлява модерна мултимедийна система с Bluetooth връзка към мобилни устройства.

Освен всичко това, в по-скъпите нива на оборудване е предвиден кожен волан с подгряване. Електронна система за курсова устойчивост също ще бъде налична. Според руснаците и проходимостта ще бъда подобрена за сметка на модернизирани блокажи на задния диференциал и на система за подпомагане тръгването по наклон.

Още от новите екстри в салона включват далеч по-модерна климатична инсталация, сензори за дъжд и светлина, както и цялостен кожен салон. Руснаците предвиждат и пускането на вариант с автоматична скоростна кутия, но на този етап все още избират кой поддоставчик да доставя автоматиците за новия UAZ Patriot.

Що се отнася до външността, на този етап тя няма да се променя. UAZ обнови визията на Patriot през миналата есен, като автомобилът се сдоби с различна радиаторна решетка, нови фарове с дневни LED светлини, както и с автоматично прибиращи се странични огледала за обратно виждане.

Броните и задните светлини също бяха променени, като последните вече са по т.нар. LED технология. Бяха добавени и нови цветове, повечето от които с металик ефект. Все още не се знае какви ще са цените на обновения всъдеход. На този етап базовата цена на UAZ Patriot стартира от 599 000 рубли (малко над 8 000 евро).

Научете повече за съществуващите модели на UAZ  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини