Отидете към основна версия

22 921 35

Най-евтиното SUV на BMW

  • bmw-
  • urban cross-
  • suv-
  • предно предаване
В интернет пространството усилено циркулират слухове за нов субкомпактен кросоувър на BMW. Най-вероятно тази информация ще се окаже вярна, защото към момента баварците нямат кросоувър, който да се противопостави директно на подготвящият се за серийно производство Audi Q1.
 
Новото SUV обаче няма да е умален вариант на BMW X1. По данни на немското издание Auto motor und sport, които цитират високопоставен анонимен източник от BMW, иновацията ще се казва Urban Cross и ще е съвсем различен модел, който ще се дистанцира от баварската линейна гама, обозначена с "Х".
 
Очакванията са за автомобил с по-динамичен дизайн, по-нисък и скосен покрив и относително плавни линии. От техническа гледна точка BMW Urban Cross пък ще е много сходно с BMW-то с предно предаване 2er Active Tourer. Именно на тази база ще бъде направена иновацията.
BMW Urban Cross ще се оборудва, както със стандартните четирицилиндрови агрегати на марката, така и с новите трицилиндрови турбо мотори. Ще има и хибридна версия, работеща по схемата Plug-in. Автомобилът ще се предлага основно с предно предаване и ще впечатлява още с доста атрактивна цена.
 
По предварителни данни това ще е най-достъпния кросоувър на BMW. Очакваната стартова цена е под 25 000 евро. Ще припомним, че в последно време баварците обръщат все повече внимание на автомобилите с предно предаване, като най-пресния пример е последното им предложение BMW 2 Gran Tourer, показано преди дни в Женева.
 
Gran Tourer впечатлява със седем места и предно предаване, но се предлага и с пет места. Габаритната дължина на BMW 2er Gran Tourer e 4 556 мм, широчината е 1 800 мм, а височината - 1 608 мм. Gran Tourer е с 214 мм по-дълго и с 53 мм по-високо от Active Tourer. Разликата в междуосията пък е 110 мм в полза на Gran Tourer.

Технически характеристики и разход на гориво за моделите на BMW , ще намерите ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Седемместно BMW с предно предаване

      BMW официално представи новата версия на своя компактен ван от т.нар. 2-Series. Иновацията впечатлява със седем места и предно предаване ...
    11.02.2015
    19 730
    56