Отидете към основна версия

24 953 33

Кои са най-добрите официални автосервизи в САЩ

  • автосервизи-
  • рейтинг

Интересно проучване, проведено от американската компания J.D. Power and Associates, показва кои са най-добрите официални автосервизи. Изследването е направено през месеците ноември и декември миналата година сред 70 000 собственици на нови коли.

В проучването са включени автомобили, слезли от конвейерите на компаниите през периода 2010 - 2014 година. Дилърските сервизи са оценявани по няколко критерия, основните от които са качество и бързина на ремонта, качество на персонала и обслужване, както и удобно местоположение на сервиза.

Максимумът точки, които могат да наберат официалните автосервизи, е 1 000. Естествено, нито една марка не събира максимален бал, но с най-предно класиране при премиум брандовете се оказва Jaguar. Ето и класирането за най-добрите сервизи на луксозни автомобили.

При масовите автомобили пък печели марката Buick. Високи позиции заемат сервизите на Mini (834 т.) и Volkswagen (818 т.). Нелошо се представят и сервизите на японските и корейските марки, а най-малко доволни клиенти има от сервизите на Dodge и Jeep.

Изследването показва и още любопитни факти. Един от тях е, че 73% от хората, записващи час за даден сервиз, правят това по телефона. Малък е процентът на клиентите, които предпочитат онлайн записването. Почти две трети от анкетираните предпочитат да обслужват автомобила си в един и същ дилърски сервиз.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини