Отидете към основна версия

12 579 24

Land Rover на прага на нов Defender

  • land rover-
  • defender-
  • 4x4-
  • offroad

От 1948 до 1983 на света бе дадена една от най-почитаните 4х4 машини в автомобилнатая история - Land Rover с неговите първа, втора и трета серии. От 83-та до 85-а година означението им преминава в Land Rover 90, 110 и 127, а от 85-а насам това е Land Rover Defender. Изминали са цели 67 години откак първият всъдеход напуска завода в Солихъл.

За жалост всичко добро си има край и производството на Defender ще приключи до края на тази година. Разбира се лицензирани компании като иранските Morattab ще продължат да го призвеждат в ограничени количества, но надписът Land Rover няма да бъде на тях. Според маркетинг директора на Jaguar Land Rover Фил Пофъм през 2016-а новият Land Rover Defender ще се появи само като прототип. 

Той е споделил още, че новият офроудър ще бъде по-привлекателен за окото. Той ще вземе повечето от формите на прототипа Land Rover DC100, който виждате на снимките. Предвидено е да има цели 5 варианта на модела от типична офроуд машина до позьорски градски вариант. Двуврата версия с твърд таван, двуврата версия с мек таван, двуврата пикап версия, четириврата версия с по-дълго междуосие и твърд покрив са само някои от вариантите.

Двигателите, които ще задвижват новия означен като L663 модел ще са 2.0 Ingenium турбодизелови и бинзинови и 3.0 компресорен V6 с над 300 конски сили. Скоростните кутии ще са ръчна шестстепенна и автоматична с девете предавки, като и двете ще имат "бавна" опция и два блокируеми диференциала. Ще бъде използван подобрен вариант на алуминиевата платформа на новия Range Rover, а системата Terrain Response ще претърпи фини настройки. Серийното производство ще започне най-рано в края на 2017 или началото на 2018 г.

Подробна техническа информация за съществуващите Defender , вижте ТУК

 
 
 
 
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини