Отидете към основна версия

15 269 25

Арестуваха 400 улични състезатели в Тайланд

  • улични състезания-
  • тайланд

Над 400 мотоциклетисти на възраст между 13 и 30 г., участвали в нелегални улични състезания, са задържани от силите на реда в тайландската столица, съобщава Bangkok Post. В мащабната акция са се включили около 100 полицаи и военни, които цяла нощ са преследвали нарушителите и в неделя сутринта са успели да им устроят капан на естакада в града.



Арестувани са общо 437 души и са конфискувани над 200 мотоциклета и мотопеда от различни марки, съобщават от тайландското МВР. Всички улични състезатели са проверени за алкохол и наркотици. Задържаните, чиито проби са се оказали чисти, са освободени след беседи в районните управления на полицията. Возилата им обаче са били задържани за проверка.



Уличните състезатели от Банкок често си организират незаконни гонки в района Патумтхани на десния бряг на река Чао Прая, която разделя града на две. Пристигат на мястото на големи групи, създавайки сериозни проблеми за движението.



Повечето стрийтрейсъри са непълнолетни - ученици в горните класове на гимназиите и техникумите, но сред арестуваните има и студенти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини